Försvunnen bokning på Air France/KLM

Diskussion i 'Air France & KLM, Flying Blue' startad av Frigidus, 12 Augusti 2013.

 1. Frigidus

  Frigidus Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej Karin

  Blev lite besviken idag när jag skulle bekräfta min biljett Göteborg - Tokyo och fick veta att den blivit bortagen under helgen.
  Bokade via min resebyrå i fredags utan att ställa ut biljetten då det enligt AF/KLM inte behövdes förrens senast måndag. Trots detta tog dom bort den i helgen utan att jag kunde få den informationen då min resebyrå har stängt under helgen.

  Det tråkiga är att jag hade Premium Economy sträckan CDG-NRT med A380 (min första 380 resa äntligen) och nu när hela bokningen fick göras på nytt fanns endast economy att tillgå den sträckan vilket t o m var dyrare än premiumbiljetten jag hade innan.

  Jag undrar ju då såklart varför man först får information att biljetten inte behöver bekräftas före måndag för att sedan bli av med den under helgen?
  Som resenär hade jag inte en chans att bekräfta då jobbets bokningar sker via ett ombud.

  Tacksam för svar.

  Mvh
  Andreas
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror faktiskt inte frågan ska ställas till Karin på AF/KLM utan snarare ska du fråga din resebyrå. Fick du något skriftligt på att biljetten inte behövde bekräftas förens idag? Normalt sett kan biljetter hållas i upp till 72h, så beroende på när du gjorde reservationen i fredags så borde det väl ha gått att biljettera den idag.

  Ett hett tips är dock att ALDRIG använda resebyrå utan istället bara boka via flygbolagens hemsidor. Då slipper man dessa bekymmer med en tredje part som inte har någon som helst aning om vad som gäller.
   
  4 personer gillar detta.
 3. Frigidus

  Frigidus Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Bokar aldrig via resebyrå privat men jobbet kräver att allt går via agent. (VIA EGENCIA) Har alltid upplevt att dom har bra koll på läget och även haft dom på tidigare jobb.
  Fick en bekräftelse via mejl och muntligt att den inte behövde biljetteras förens måndag. Enda som kunde ändras var flygskatten.

  Möjligt att frågan inte skall ställas till Karin men enligt resebyrån kan det hända att bolagen begär biljettering tidigare framförallt om flyget börja bli fullbokat. Jag vill egentligen bara veta varför...

  Sen är man ju såklar sjukt besviken efter att tittat på Premium economy bilder av AF A380 hela helgen och även funderat på kostnader för uppgradering till C. Behövde skriva av mig lite och gråta ut på BC :)

  Att uppgraderingslänken på AF's hemsida inte fungerat på hela dagen gör inte mitt humör bättre heller...
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tja, har du en bekräftelse där det står 72h så är det väl bara att gå på resebyrån och kräva att de ska stå vid det de lovat. Jag tror personligen att de klantade sig någonstans. Tror inte jag har lyckats göra en enda problemfri bokning via resebyrå faktiskt.

  PE på A380 är helt OK, framförallt om du har fönsterplats. Det är nog enda PE-kabinen där jag hellre har fönsterplats än gång faktiskt. Se också till att inte sitta för långt bak då de har vanlig economy där och det kan vara en del stök.

  C på A380 är lite trist som upplevelse för det är så stort. Det känns mer som en ekonomikabin än en premiumkabin. Därmed inte sagt att det är dåligt på något sätt, för det tycker jag inte, men det är inte alls samma känsla som när man kryper in i en A340.
   
 5. Air France/KLM

  Air France/KLM Företagsrepresentant

  Ort:
  Älvsjö
  Frigidus/Andreas! Det känns mycket osannolikt att vi först ska säga måndag och sedan ångra oss och begära en biljettering i helgen?! Här finns det mer att undersöka så jag är tacksam om du kan maila mig ditt bokningsnummer, karin.forss@klm.com, så ska jag undersöka i bokningens s.k history exakt vad som hänt och vilket robot som styr vad. Tack på förhand! Hoppas att du kom i väg ändå och att det fungerade väl. Hälsn Karin
   
  4 personer gillar detta.
 6. Frigidus

  Frigidus Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svaret, Karin. Jag har mejlat dig.

  Mvh
  Andreas
   
  1 person likes this.
 7. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Karin, välkommen tillbaka efter semestern!
   
  2 personer gillar detta.
 8. Frigidus

  Frigidus Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill bara meddela att Karin var precis rätt person att fråga om mitt bekymmer! Fick tillbaka min Premium Economy plats CDG-NRT och till och med lite billigare totalkostnad på resan.

  Fantasktisk bra service och jag är oehört tacksam för hjälpen. Fick mig även lite utbildning om robotar i biljettbokningssystemen :)

  TACK KARIN! Och tack BC som har detta forum.

  /Andreas
   
  21 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×