Första turen i business

Diskussion i 'Reserapporter' startad av Davvelavve, 23 Januari 2022.

 1. Davvelavve

  Davvelavve Medlem

  Ort:
  Kungsbacka
  Land:
  Sverige Sverige
  Efter en lång väntan att få använda sina poäng var det äntligen dags i december. Man kan säga att min resa inte var helt utan problem då den blev avbokad 5 dagar innan avresa som några vet om. Detta blir min första långresa i business.

  Hur som helst, på något vänster lyckades jag hitta GOT-ZRH-SIN-BKK istället för ursprungliga CPH-ZRH-HKG-BKK där det långa benet blev avbokat (tumme ner Swiss).

  Men vill passa på att ge en tumme upp till SAS som en fredagkväll två dagar innan avresa bokade J klass på Singapore airlines eftersom VTL inte godkände transfer med Thai från Singapore (bra affärside). Därmed blev det även lite poäng på denna resa.

  IMG_20211219_083942.jpg
  Avfärd GOT-ZRH i en a320
  Första benet - tomt i business och en trevlig frukost men stora förhoppningar för dagen. Föredrar verkligen Swiss framför lufthansa på short-haul business.

  Väl framme i ZRH så blev det genast mu (?) tåget till rätt terminal.
  Loungen var halvt öppen och det var i princip fullsatt där inne. Då rädslan för att bli smittad blev det mest lite bubbel och frukt och njuta av utsikten istället för att trängas vid maten.

  IMG_20211219_120923.jpg
  Emirates A380 hade jag gärna satt min fot på

  ZRH-SIN LXA340
  Boarding: Totalt kaos, eftersom någon form utav stämpel skall ges ut på boardingkortet och även PLF för Singapore. Står först i en kö, som senare visar sig vara endast för de som skall in i Singapore. Får byta kö och efter ca en timme är vi klara och kan boarda. Flyget blir ca 1 timme försenat men det gör oss inget då vi har flera timmar att döda i Singapore.

  IMG_20211219_142301.jpg

  Det börjar med en trevlig välkomstdrink och en meny där vi skall fylla i maten vi önskar.
  Vi har valt platserna längst bak i business i mitten, för att slippa spring i gången vilket visade sig vara en bra strategi då det var många ombord. Nästan fullt i den stora business kabinen.

  Här kommer en diss - servicen var bra, men jag tycker att maten var dålig. Smakade inte bra alls och fanns inte många alternativ. Förätt - huvudrätt och efterrätt var alla tre för mig inte alls goda. Tjejens förrätt tyckte hon var riktigt god däremot. Men jag själv är kinkig när det gäller mat så kanske därför det inte passade mig.

  IMG_20211219_173016.jpg
  En besvikelse som ändå mättade.

  I övrigt händelselöst förutom flera timmar med turbulens vilket satte sina spår första hotellnatten (gunga). Frukosten var knepig, kändes som att jag inte fick det jag hade beställt och min och tjejens frukttallrikar såg helt olika ut...

  Väl framme i Singapore var det knepigt då alla med transfer samlades och fick olika armband beroende på vart man skulle. Vi fick gröna och förstod inte alls vart vi fick gå eller göra. Det visade sig att vi var "gröna" och kunde gå vart vi ville airside. Vi tog oss till den bästa loungen jag besökt, krisflyers.

  SIN-BKK SQA350
  På denna flight var det inte alls lika många passagerare som förgående. För övrigt förstår jag inte riktigt varför man har security vid gaten (även i Bangkok) men det gick smärtfritt.

  Det var liknande kabin som turkish har på deras dreamliners och jag tycker att dessa var bättre än hos Swiss. Personalen är FANTASTISK, Swiss var kanske 8/10 men här var det verkligen 10/10. Maten var mycket bättre - kunde förbeställa och hade väldigt många val. Drycken snålades det inte in på, så fort det närma sig ett tomt glas var dom fort framme för att fylla på.

  IMG_20211220_145257.jpg
  A350 främre kabin

  IMG_20211220_155724.jpg
  Rejäl förrätt med goda vitlöksbröd. Huvudrätten blev Oxfile med mos och pepparsås.

  Hemresa BKK-NRT-ZRH-GOT

  BKK-NRT B777 Thai Eco


  Hemresan skedde med start i thai eco b777 som var väldigt tom, trots att det var eco så var maten bättre än Swiss även där. I övrigt händelselöst mer än att vi blev 45 min sena pga av något fel med planet. Det mest intressanta med hemresan var när Thai personalen vägrade checka in oss eftersom enligt dom behövde vi ett negativt antigen för att resa genom ZRH vilket inte alls stämmer. Men vi tog ett test snabbt och var igenom incheckningen på 2 timmar (!). Vi hann tyvärr inte med någon lounge pga det.

  NRT-ZRH Swiss B777 biz
  Även denna flight var extremt tom. Vi fick plats i den lilla kabinen och mittplatserna var generellt bättre i mitt tycke än deras A340. Även på detta flyg var personalen strålande 9/10 minst sagt. Kanske för att det var så få Pax.
  Tyvärr var maten än en gång en stor besvikelse och det var inget som föll mig i smaken.

  I övrigt, lådan där man stoppar fötterna är alldeles för liten för mig som är 188cm lång. Men det blev några timmars sömn ändå...

  ZRH-GOT LX A220
  Ingen
  ville se på våra negativa test föga förvånade.
  Tomt i business på denna flygning men många i Eco. Återigen grym personal och maten var OK. Men jag har fått en ny favorit på short-haul A220 - stooora fönster och allt annat var bra med det planet. Skall hålla utkik efter det på kommande resor.
  Fick Prio tag på bagagen i Bangkok och de rullade ut först i Göteborg vilket var skönt efter en lång resa.

  Vill med denna lilla rapport passa på att tacka för all hjälp jag fått genom detta forum, för att kunna boka och samla poäng till en resa som denna.

  På återseende, Davvelavve.

  IMG_20211224_104948.jpg
  Thailand under en pandemi med många stränder för sig själv.
   
  edlundo, Insomnia, Jannes och 59 andra gillar detta.
 2. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig rapport, nyfiken fråga! Krävs inte testning när du gör transfer i Tokyo alls? Eller är dom OK med att göra transfer som full vaccinerad? :eek:

  Sitter och kollar på att åka till LAX från London via HND nämligen!
   
  Davvelavve gillar detta.
 3. Davvelavve

  Davvelavve Medlem

  Ort:
  Kungsbacka
  Land:
  Sverige Sverige
  På Narita måste nästa flyg ske samma dag, på Haneda är det inom 24 timmar. Så länge man är airside så är det ok. Test krävdes inte och tror inte ens vaccin bevis behövdes, det var iaf ingen som ville se några papper där.
   
 4. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för rapporten. Kul att se att det går att åka via Asien även om det blev några problem på vägen.
   
  Rasmus_1 och Davvelavve gillar detta.
 5. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åka via Asien till Asien menar du ? ;)
   
  Rasmus_1 gillar detta.
 6. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åka till/inom kanske är ett bättre uttryck. Har personligen helt strukit Asien som tänkbara resmål tills man vet att de öppnar. Men då transferred funkar så är det helt klart möjligt att resa via Asien för de som vill.
   
 7. Davvelavve

  Davvelavve Medlem

  Ort:
  Kungsbacka
  Land:
  Sverige Sverige
  Åka via Tokyo var väldigt smidigt faktiskt. Dom lät alla som skulle byta gå av planet först, så visa dom vägen till airside. Singapore funka hyfsat med, men så länge det är VTL flyg man byter till.
   
  palmen gillar detta.
 8. Mr Basic

  Mr Basic Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tyckte köttfärslimpan med murkelsås (din bild) var helt klart godkänd och förrätten (lax) var bland de godare jag ätit. Efterrätten föll mig inte i smaken men man får ju Lindt-bollar till kaffet. :D Håller med dig att servicen var mkt bra på Swiss. Business var helt fullbokat på både ARN-ZRH och ZRH-JFK när jag reste.
   
  rsimon och Davvelavve gillar detta.
 9. Davvelavve

  Davvelavve Medlem

  Ort:
  Kungsbacka
  Land:
  Sverige Sverige
  Förrätten du nämner tyckte min sambo också var riktigt bra! Jag som inte äter skaldjur fick ta den vegetariska och den var ingen höjdare. Gillar inte heller svamp så därför var huvudrätten sådär. Dvs det är nog mig det är fel på. :D
   
  Thornado och Mr Basic gillar detta.
 10. henke12

  henke12 Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur som helst, på något vänster lyckades jag hitta GOT-ZRH-SIN-BKK istället för ursprungliga CPH-ZRH-HKG-BKK där det långa benet blev avbokat (tumme ner Swiss).

  I princip alla bolag ex-EU har ställt in sina flyg till HKG, några ruttar via BKK istället.
  Detta då besättningarna tvingas till karantän om de måste lämna flygmaskinen. därav flyger tex KLM AMS-BKK med besättning 1, besättning 2 flyger BKK-HKG-BKK med vändande flyg
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×