Förslag på trevlig resrutt i Asien på 1 vecka

Diskussion i 'Star Alliance' startad av GillBates, 8 Januari 2013.

 1. GillBates

  GillBates Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns väl förvissa några liknande trådar (flytta denna gärna om den passar in ngn annan stans), men jag är inte ute efter att maximera USDM awarden utan att få till en resa med följande kriterier:
  - F-kabin på så många ben som möjligt
  - Stop i Tokyo, eller iaf Japan.
  - Awardresa med USDM
  - 2 PAX
  - Total tid borta från GOT, ca 1 vecka.
  - Ngn gång under hösten 2013.

  I övrigt så skulle jag och min bättre hälft vilja se annat i Asien också. Gärna med lite värme men framför allt lyxiga hotel :p. Men i och med att vi bara har ca 1 vecka till förfogande så vill man inte flacka runt för mycket heller. Vad rekommenderar ni för städer, stränder i Asien? Singapore, står rätt högt upp på listan med även Shanghai där vi aldrig varit. Hur är Hong Kong? Tror ni man mäktar med 3 ställen att stanna på (då ett visserligen bara blir <24h). Har känslan att 2 riktiga stopp är tillräckligt.

  Tacksam för svar
   
 2. Jag postade det här inlägget ett par år sedan.

  Nu kan man inte boka Lufthansa First class award med US Airways Dividend Miles (och Singapore-Jakarta med Lufthansa finns inte längre), men kanske en idé.

   
 3. GillBates

  GillBates Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack Dr. miles. Men om man inte är flygnörd, orkar man med mer än 2 stopp på en vecka? Har hittat så att man kan få typ 23 tim i HKG på väg till BKK/SIN från NRT, men är det värt det (givetvis subjektiv fråga)?
   
 4. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Frågar du de flesta här är det nog det men jag skulle också kolla på de faktiska flygtiderna innan jag säger ja. Anländer man för sent eller reser för tidigt är det inte kul. Likaså om det blir "spill" pga att det man vill göra inte är öppet precis då(med den begränsade tid man har totalt).
   
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Min personliga åsikt är att 2 stopp skulle vara max på en sådan resa, om det är "semester" man vill ha i form av att slappna av och få värme och lyx på hotell. Kommer själv göra en liknande resa på ca 14 dagar och har då 2 stycken 5 dagars stopp planerade i Tokyo och Taipei. Utöver det blir det troligtvis 4 stycken stopp till på 12-20 timmar i Bangkok (eventuellt 2 ggr), Hong Kong, Seoul.
  Min resas fokus är att flyga så mycket som möjligt samt att få se Tokyo. Resten runt omkring är mest bonus.

  Det tar trots allt en hel del tid att ta sig till och från flygplats och man vill ju nyttja lounger mm när man ändå flyger first istället för att komma "senare" till flygplatsen.
   
 6. GillBates

  GillBates Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu var det nog så att NH-flighten anlände HKG vid 21 så det kanske hade passat rätt bra ändå......men tror nog att Palmen har övertygat mig ändå. Två stopp är nog nock.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×