Förslag på hotell i New York

Diskussion i 'Övriga hotellkedjor' startad av Bridgeman, 1 Maj 2021.

 1. Resetokig

  Resetokig Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi älskade The Times square Edition och Marriott har nyligen öppnat ett till Edition på Manhattan. Vi tyckte det var sjukt fräscht, snyggt, bra läge och tyst. Upplevde att man slapp all stress så fort man kom in på hotellet trots det centrala läget. Frukost ingår inte, men vi tog mysiga frukostar på caféer i närheten.
  Kan också rekommendera Kimpton Eventi som har wine hour varje kväll.
   
  Tveket och Bridgeman gillar detta.
 2. Tveket

  Tveket Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan instämma i Kimpton Eventi. Frukosten inte prisvärd, men wine hour är en trevlig start på kvällen med lite mingel med övriga gäster. Restaurangen med uteservering ut mot 6:e avenyn har riktigt bra mat om man vill hålla sig på hotellet en kväll
   
 3. Dbodenfo

  Dbodenfo Medlem

  Nu är det inte en rekommendation utan motsatsen. Bodde på SLH hotellet The Refinerary och tyvärr fick ingen bra upplevelse.

  Dock tycker jag dock att SLH har annars bra hotell.
   
 4. Hubert

  Hubert Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vad tråkigt! Refinery är annars ett av mina absoluta favorithotell och jag har redan bokat det till nästa tripp.
   
  Dbodenfo gillar detta.
 5. Jag har bokat Hilton Garden Inn (central park south) för ca 900kr natten i Juli 2021. Snäppet ovanför tältsäng iaf :D
   
  jerixon, Dbodenfo, Bridgeman och 2 andra gillar detta.
 6. Dbodenfo

  Dbodenfo Medlem

  Det var lite taskigt mot dem då vi Hotell hoppade på Manhattan från St. Regis till Refinery. Men det vi upplevde var 1. Ingen status erkännande vid incheck. 2. Små rum och tältsängs känsla 3. Dåligt städat 4. Snorkig service - det som riktigt förstörde var att de frukost vouchrar som vi hade för sista dagen kom bort i sista städningen och då fick vi inte likvärdiga till de vi fått från start utan andra - detta påpekades och jag blev kallad lögnare, detta i slutändan innan vi skulle checka ut var att man fick en dålig service upplevelse det sista som hände.

  Dock 1. Vi hade sagt att vi var på smekmånad och de gav oss Cupcakes från Magnolia som en gåva på rummet och en flaska Cava.
  2. Skön takbar 3. Frukost erbjudandet i Dinern är grymt speciellt med Amerikansk frukost vald.

  Så kan ju vara en fluke med personal och att vi var bortskämda från St. Regis. Men svårt att se att vi ger dem en chans till men kan vara så då de har riktigt bra priser.
   
 7. Hotell i New York är en intressant företeelse. Tala om dynamisk prissättning och hög/låg kvalité. Jag är kanske skadat av affärsresande och ofta väldigt korta vistelser (en eller två nätter) så jag har svårt att lägga stora summor på hotellrummet eftersom jag nästan inte är där.

  För mig handlar det om:
  1. Syfte med resan?
  2. Vem är med?
  3. Vem betalar/budget?
  4. Hur länge är vi där?

  location, location, location.

  Jag har nu en kund på Park Ave, så nu kommer The Renwick vara första alternativ då det är ca 15 kvarter till kontoret.
  Är familjen med är det oftast studs från/till JFK/EWR/LGA en natt och då styr pris/enkelt från/till.
  Är jag på semester så kollar vi lite vad vi skall göra och planerar därefter.

  Rumstorlek: betyder allt när Junior är med, betyder ingenting när jag är själv en till två nätter.

  Gym: gärna

  Frukost: gärna

  Pris: betalar jag på företaget är jag inte så känslig, privat ja då är det en annan sak.

  Men min slutsats är att jag behöver bara en säng, dusch, lite gym och en frukost. Utöver det är jag ute.
   
  Dbodenfo gillar detta.
 8. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Håller med, i just NY är jag knappt på hotellet vilket gör det enklare i valet för mig.
   
  sembl, jerixon och Dbodenfo gillar detta.
 9. Piffsan

  Piffsan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lite knepigt att råda till ett enda specifikt hotell då alla har egna preferenser kring vad man värderar/prioriterar; läget, storlek på rum, utsikt, pool (eftersom i augusti) mm. Vilka som åker, vem som betalar, syftet, etc etc.

  Bortsett från var i NYC ni vill bo, får ni även värdera ration 5* vs 3-4*. Dvs. vill ni bo i ett "standard" rum på ett 5* (mindre, utan utsikt) eller kanske ni kan tänka er att bo på ett 3-4* hotell men bo i ett av deras bättre - eller bästa - rum. Vilken del vill ni stretcha?

  Om det är ett krav att ha frukostbuffé inkluderat är det oftast lättast att kika på de stora hotellkedjorna då frukost annars kan betyda allt ifrån en bagel till en hel buffé på andra hotell, även i USA. Vill också flagga för att jag, just i NYC, finner viss charm att inte ha frukost inkluderat på hotellen utan besöka olika Diners och beställa där.. Eller bara köpa en bagel o kaffe ”on the run”. Alt. kan i också besöka olika hotell och äta deras frukostar utan att nödvändigtvis bo där..

  I dessa dagar kan det också vara värt att fundera över risken att boka in sig på mindre hotell då de har större risk att gå i konkurs än de stora kedjorna, samtidigt har mindre hotell bättre erbjudanden just för att de måste fylla rummen på just det hotellet.

  Med det sagt, och med både 4-7 augusti och ovan i åtanke kan man exempelvis nämna att

  5* Mandarin Oriental NYC har ca 30% rabatt just nu, då ingår dock inte frukost. Nu verkar de ha stängt sina restauranger pga pandemin men även om ni inte bor här kan jag varmt rekommendera en fördrink på MO Bar – magisk utsikt över Central Park.
  5* Le Meridien kostar just nu från ca 1500kr/natten. Då ingår inte frukost. Ett superpris men tveksam då omdömena inte är de bästa, men för priset av 1500kr/n eller ett 1 bedroom suite för 3000kr/natten kanske man upplever hotellet som bättre än när man betalar fullt pris..

  3.5* Radisson Inn (Marriott) Central Park har stor frukostbuffé med varm mat som ni verkar ha högt prioriterat. Hotellrummen är på våning 37-65 och är NYC högsta hotell/enbart hotell. Med er budget skulle ni kunna välja ett av de bättre och större rummen, en Grand Studio, och med en garanterat bra utsikt – i detta fall över Times Square. Som guld borde du kunna få en ”high floor”, om inte våning 37 räcker ;) . Finns även litet pentry med kylskåp där man kan lägga lite vin och öl på kylning och njuta av när man kommer tillbaka från en intensiv och varm augustidag ”in the city”. Det här rummet kostar faktiskt mindre än budget, ca 2,000kr/natt för era datum.

  Några av hotellen i både Marriott- och Hilton-kedjorna serverar inte bara varm frukost utan erbjuder ibland även lite vin och snacks tidig kväll, oftast under benämningen social hour. Av varierande kvalitet och om man har ett eget kylskåp kan man ju välja det vin och öl man själv föredrar ;)

  Ett sista beaktande är ju om någon hotellkedja där du har status idag antingen har promotion på poäng alternativt om du "måste" stanna X nätter för att bibehålla status.

  Lycka till med ditt hotellsökande!
   
  Thomasn, Bridgeman, Hubert och 2 andra gillar detta.
 10. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för tipsen. Funderar ev på Mandarin O. Är det Residence inn central park du menar som Radisson Inn?
   
  Dbodenfo och Juancarlos gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×