Försäkringsregler AMEX elite missad avgång

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av max.timander, 12 September 2015.

 1. max.timander

  max.timander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi reser till Fiji i November. Pga av dålig anknytningar från NADI står jag i valet och kvalet att boka flyg från NADI->SYD samma dag eller dagen innan. Mitt flyg till Sverige avgår 22.00 från Sydney 13/11. Antingen tar jag och flyger 13/11 15:35-18:25 (VA180) eller 12/11. Jag är rädd att 18:25 flyget blir försenat och jag missar flyget till sverige. Resan till sverige är en AMEX 2-4-1 resa och jag kan boka flyget NADI-SYD med ett AMEX. Har ni några råd? Vad gäller om flyget från Nadi är så pass försenat att jag missar anslutningen?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Med två olika biljetter så är det alltid svårt. Jag hade bokat anslutningen med ett dygn emellan. Även om AmEx skulle ta smällen (vilket jag inte är helt säker på att de gör) så täckte de inte jättestora kostnader sist jag tittade.
   
 3. Falcon71

  Falcon71 Medlem

  2.000kr per försäkrad är det som Amex står för inkl mat, logi och resa
   
  agehall gillar detta.
 4. max.timander

  max.timander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så det täcker inte en ny resa pga av missad anslutning med andra ord?
   
 5. Falcon71

  Falcon71 Medlem

  Jag missade flyg Miami - nassau , fick nya biljetter från Amex på 5 min, men dom får Max kosta 2.000kr / pers - dom fixade allt utan större frågor , jätte bra
   
 6. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Låter som en ganska snäv begränsning - hur många biljetter kostar egentligen under 2000kr/pers när det är långdistans involverat?
   
  agehall gillar detta.
 7. Falcon71

  Falcon71 Medlem

  https://www.americanexpress.com/se/.../SASEuroBonusEliteCard_Forsakringsvillkor.pdf

  Förseningsskydd FÖRSÄKRADS FÖRMÅNER

  1. Följande kostnader för resa, förfriskningar och logi samt inköp eller hyra av nödvändiga artiklar måste debiteras den Försäkrades SAS EuroBonus American Express Elite Card och kan endast göras under en resa. Om den Försäkrade inte är Kortmedlem och reser utan sällskap av en Kortmedlem kan den Försäkrade betala med ett annat kort. Uppvisande av samtliga originalkvitton krävs vid ersättningsanspråk.

  2. Försäkrad ersätts med upp till 2 000 kronor per person för ytterligare kostnader för resor, förfriskningar och logi under tiden mellan den ursprungliga avgångstiden enligt bokning/biljett och den faktiska avgångstiden i följande fall:
  a) Missad avgång. Försäkrad missar sitt flyg, tåg eller fartyg på grund av en olycka eller på grund av att den Försäkrades fordon havererar eller det inträffar en olycka, ett haveri eller ett avbrott i kollektivtrafiken och detta medför en väntan på nästa tillgängliga avgång till destinationsorten på mer än 4 timmar efter ursprunglig avgångstid enligt bokning/biljett,
  b) Försening, inställning eller överbokning. Försäkrads flyg, tåg eller fartyg är försenat, inställt eller överbokat och detta medför en väntan på nästa tillgängliga avgång till destinationsorten på mer än 4 timmar efter ursprunglig avgångstid enligt bokning/biljett.
  c) Missad anslutning. Försäkrad missar sitt anslutande flyg, tåg eller fartyg och detta medför en väntan på nästa tillgängliga avgång till destinationsorten på mer än 4 timmar efter ursprunglig avgångstid enligt bokning/biljett
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Näe, det är rätt oanvändbart till detta. Jag skulle satsa på en riktig reseförsäkring istället.
   
  Stefan62 gillar detta.
 9. Falcon71

  Falcon71 Medlem

  När jag pratade med amex om detta så är ju inte försäkringen till för att köpa nya flygbiljetter utan snarare mat, hotell, kläder, deo och sånt - dom menade på att flygbolaget alltid står för nya biljetter om dom orsakat förseningen. dom flesta människor åker ju inte på separata biljetter som vi gör :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×