För låg kredit på Amex för mina behov

Diskussion i 'Kreditkort' startad av mmarcuss, 26 Mars 2018.

 1. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Att validera en transaktion mot vad kunden har handlat de senaste 30 dagarna och inte mot saldot på kontot kan jag tycka är bakvänt. Självklart valideras den mot saldot också, så man undrar ju varför SEB Kort håller på så där?
   
  micke gillar detta.
 2. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Som vanligt finns det en anledning och en bra förklaring om man tittar bakom kulisserna.

  Det har med SEBs arbete mot penningtvätt att göra. Om du har en kreditgräns på 20% av din årsinkomst så tänker och resonerar SEB att det är onormalt att göra av med mer än så på en månad (rullande 30 dagars period). Gör man av med betydligt mycket mer än man tjänar måste ju pengarna komma någonstans ifrån och då öppnar banken upp sig för risken att någon tvättar pengar genom dem.

  Så går resonemanget.
  Att helt vanligt, hederligt, folk kan ha sparat pengar hela året till en hejdundrans semester, ett 60-årsfirande, en köks-/badrumsrenovering eller liknande - det tar tyvärr inte deras Excelmodeller hänsyn till. Förr var SEB mer förstående, man kunde ringa in och ”preliminärboka” kommande inbetalningar på sitt kort och få tillgång till köputrymmet direkt. Men för två-tre år sedan hände något och hela den hanteringen, som tidigare varit väldigt smidig, försvann och det blev bra mycket hårdare. Mängder med regler och mer krångel.
   
  DrNo, Jane Insane, 011430121 och 10 andra gillar detta.
 3. Renato

  Renato Medlem

  Ett tips är att skicka underlag på förmögenhet, om man har dom har godkänt det för mig. Tex aktier, fonder, fastigheter. Osv. Brukar hjälpa.
   
 4. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick en kanske egentligen för låg kreditgräns när jag bytte upp mig från Gold (betalkort).
  Efter några månader höjdes den automatiskt. Och när jag inför några kommande spendermånader insåg jag kommer köra i taket, ringde jag och frågade hur det kunde lösas.
  Var inga problem var svaret. Tala om vilken gräns du behöver så ordnar vi det, var svaret.
  Nu har jag varit kund där länge då det finns en historik.
  Kanske var det det som gjorde att det var så smidigt.
   
 5. PuddleFish

  PuddleFish Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Du kan på amex siten testa och se om du kan tex köpa något för 50k från din 30k med deras "Vill handa för" formulär. Den kan temporärt godkänna det. Den kommer aldrig gå över 2x som jag förstår det däremot. Sen kan du betala din resa i steg. Mao betala med hela ditt kredit utrymme. Sen direkt betala in det innan du får räkningen. Nästa dag när de har fått de pengarna kan du betala hela ditt kredit utrymme igen osv. Följ på siten när de har fått pengarna och din kredit är återställd. Detta fungerade bra att göra när vi betalade en resa med amex travel.
   
 6. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag blev snarare förvånad över limiten jag fick när jag först skaffade Amex. Låg kanske på runt 25 procent av bruttolön, och det tycker jag var rätt väl tilltaget för en helt ny kund.
   
  chaudi gillar detta.
 7. Håkan Hansson

  Håkan Hansson Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Samma här och det är inte bara av godo. Det påverkar ju kreditvärdigheten när man skaffar andra kreditkort eller bolån. Man borde ju få välja en lägre kredit om man vill redan vid ansökan istället för att Amex ska maxa varje kunds kreditutrymme.
   
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var inte bara kreditgränsen jag syftade på. Vilken typ av köp du gör i början spelar också roll med risk att få transaktioner stoppade.

  Testa tex att vara ny kund hos amex och åk till bauhaus och gör ditt första köp på verktyg för 15k. Det köpet kommer inte gå igenom med största sannolikhet.
  När amex inte kan ditt köpmönster så är det större chans att deras olika spärrar slår in.
   
 9. Andreas.Net

  Andreas.Net Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Exakt detta hände mig när jag var ny kund hos amex, jag var på just bauhaus och skulle köpa utemöbler för ca 10000, när jag kom fram till kassan så blev det "medges ej", lite pinsamt när man hade en lång kö bakom sig. Sekunden efter så ringer telefonen och då är det amex som ringer och frågar då ifall det är jag som just försökte handla på bauhaus, ja svarade jag, då säger han som jag pratar med att just på grund av att jag inte brukar handla för dessa summor så har dom automatiskt nekat köpet i förebyggande syfte, sen så öppnade dom upp så jag kunde betala, lite jobbigt då man stod i kassan med lång kö bakom sig...

  Jag tycker nog att det ät en rätt bra modell ändå att dom agerar proaktivt, tänk om någon stuligt mitt kort, då kan ju kortet spärras innan något har hunnit handla på det.
   
  ekf gillar detta.
 10. BlueWater

  BlueWater Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Uppgraderade nyligen till Elite från Classic som jag haft i över ett år. Hade varit klokt om jag tänkt på kreditgränsen innan då man ej får höja gränsen inom sex månader från det att man fått sitt kort utfärdat.
  Efter ett samtal med kundtjänst så kunde jag ändå höja kreditgränsen vilket var en trevlig överraskning. Gick på en minut så var allt klart.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×