För låg kredit på Amex för mina behov

Diskussion i 'Kreditkort' startad av mmarcuss, 26 Mars 2018.

 1. A87

  A87 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  De tjänar ju pengar på det du spenderar visst men de behöver ha kreditförluster i åtanke. Sen finns det något de behöver förhålla sig till, sund kreditgivning och har finansinspektionens regler att förhålla sig till
   
  Jompa, Berglund, Jane Insane och 5 andra gillar detta.
 2. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Jag har ofta samma problem som du. Antar att vi med svenskt kreditkort (som oftast kräver svensk folkbokföring) men som har inkomst enbart från utlandet är en rätt liten andel av deras kunder, och därmed inte prioriterat att effektivisera handpåläggningen som krävs för att göra kreditbedömningen.

  Jag har höjt min kreditgräns på SAS MC med arbetsintyg från min arbetsgivare. Det tog mig 1 minut att sända mejlet till HR, och ett par minuter att skicka intyget till SEB när det väl kom. Tog nog totalt 5 minuter - så den mentala tröskeln är nog högre än den faktiska ;)
   
 3. ante_77

  ante_77 Medlem

  Jodå, men min grej var att MC skickade snigelpost till mig när jag var utomlands på semester. Hade man kommunicerar via Mail så hade det inte varit något bekymmer.

  Jag har fått skicka arbetsgivarintyg både till höger och vänster under mina år, så det är inget problem. Jag blev bara trött på deras val av kommunikationsmedel.
  Amex har i det fallet varit mycket enklare.
   
  igelkotten gillar detta.
 4. MrRob

  MrRob Medlem

  Ort:
  Halmstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Gör man inte enskilda stora köp som kräver mer än beviljad kredit medger så går det ju utmärkt att "fylla upp" den utnyttjade delen varje dag om man så vill. Två-tre minuter i bankappen på morgonen för att betala in pengar och kortet är "fullt" igen på kvällen.

  Funkar bra på både SAS MC och Amex, fast pengarna syns något senare på Amex-kontot än på MC.
   
 5. Andreas.Net

  Andreas.Net Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag bytte från Amex premium till elite för ca 4 år sen så fick jag direkt 130k i kreditgräns trots att jag bara hade haft en gräns på runt 20k på premiumkortet, sen hade jag i och för sig haft amex sen 2009 och har nästan alltid betalt i tid så det kanske hade något med det hela att göra.
   
 6. samet

  samet Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, du kan fylla upp... men inte "köpa" dig mer kreditutrymme. Jag har också fyllt på för att kunna göra nya köp.

  I somras hade jag detta problem. 100k i kredit men redan använda 90k. Betalade av de 90k, å ville köpa en ny grej för 60k.

  Gick inte. Kontaktade MC som "skruvade" lite i sitt system så köpet gick igenom. Fick då besked om att min kreditgräns om 100k är rullande 30 dagar och det inte funkar att "fylla på" för att få mer utrymme. Man kan dra över till en vis gräns men sedan tar det stopp.
   
  mackan33 och ante_77 gillar detta.
 7. Dawes

  Dawes Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  De kallar det även för köpgräns (står i appen) just utifrån det du beskriver, sedan verkar det inte vara exakt angivet belopp.
   
  samet gillar detta.
 8. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Det här är SEB-logik! Varför skall man inte kunna köpa upp till sitt kreditbelopp, betala bort skulden och sedan köpa mer? När man har betalat ner sitt minussaldo till noll är man ju inte skyldig dom något.
   
  micke och GOTBound gillar detta.
 9. samet

  samet Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag håller helt med. Men så var det. Rullade 30dagar som var köpgräns. Försökte flera gånger få dem att acceptera och skuva så jag kunde handla vidare men de var tydliga med att -Du får använda ett annat kort.
   
  ante_77 och GOTBound gillar detta.
 10. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Eller så kanske det har med deras system för att automatiskt validera betalningen när du handlar något. För att ändra det för att några kunder tillfälligt skall kunna handla mer en enstaka gång behövs det en affärsmässig motivering och kostnadsanalys. Och då det redan finns en process för kunder som vill ha högre kredit skulle jag tro att det är rätt svårt att få igenom det.

  Just my 2cents.
   
  Jane Insane gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×