Senaste nytt

Explosion på Istanbul flygplats Turkiet

Dr. Miles

Expert
Det verkar som FAA har stängt alla flygningar mellan Istanbul och USA för tillfället.

ABC News skrev:
US, Istanbul Flights Temporarily Suspended After Terrorist Attack

By ABC News | June 28, 2016

In the wake of a terrorist attack that left at least 28 dead and 60 injured at Istanbul's Ataturk Airport, all scheduled flights between the United States and Istanbul have been temporarily suspended while officials sort out the incident in Turkey, a senior U.S. official told ABC News today.

US, Istanbul Flights Temporarily Suspended After Terrorist Attack – Call News
 

Homer

Medlem
Som några påpekade i Brysselattentat-tråden, oavsett hur bra säkerhetskontroll man än har på flygplatsen, flyttar man bara föremålet / offren till någon annanstans.

Flyget -> Terminal -> utanför terminal


Den här attacken var tydligen i arrivals, kanske för att departures är bättre bevakat?
 

agehall

Medlem
RIP. Det här är rent förjävligt imho. Jag har aldrig varit något större fan av Turkiet och säkerhetsläget har inte varit på topp senaste tiden men det här är riktigt trist.
 

Jonas C

Medlem
Med tanke på att det inte skedde i självaste avgångshallen, så tyder det på att de dubbla säkerhetskontrollerna gjort sitt jobb. Skulle nog säga att transit via Istanbul fortfarande är säkert,
 

mtlmr

Medlem
Säkerhetsarbetet verkar vid en första blick ha fungerat bra, men som med allt - så fort det finns mycket människor på samma plats kommer det att vara känsligt för dåd. Flygplatser är en typiskt sådan plats.
 
Toppen