EXPAT i USA - byta från EuroBonus till MilagePlus?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Toffeekarl, 12 Februari 2016.

 1. Toffeekarl

  Toffeekarl Medlem

  Ort:
  Helsingborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,
  Jag skall inom kort flytta på ett tvåårskontrakt till USA och kommer i den nya tjänsten flyga nästan uteslutande inrikes i USA. Har idag EBG som är säkrat t.o.m juni 2017. Min känsla är att jag får ut mer benefits av en premiumstatus i MilagePlus än EBG då jag flyger UA inrikes.

  Någon som vet om det går att statusmatcha MilagePlus och EuroBonus? När jag återvänder till Skandinavien vill jag givetvis göra motsatt konvertering.

  Ett alternativ kanske vore att starta ett nytt MilagePlus-konto och från och med nu ta kredit för kommande resor på det kontot för att på så sätt försöka uppnå status, men kan jag i så fall dra nytta av Star Gold fördelarna? Kommer göra ett interkontinentalt segment med SAS (flytten till USA) och den skulle givetvis ge en fin grundplåt till MilagePlus status, men vill samtidigt inte tappa fördelar som extra bagage, fast track och lounge genom att åka på ett MilagePlus konto utan status.

  All input i ärendet tas tacksamt emot.
   
 2. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  United ger några trevliga fördelar såsom uppgraderingar etc, däremot får du inte loungetillgång med Uniteds egna star alliance gold på lägstanivån. De har ett särskilt medlemsskap man får köpa för att komma in i loungen. (Edit: minns inte hur det är med högre nivåer)
  Vad jag vet så statusmatchar United inte.
  Kommer du flyga mest inrikes eller över Atlanten?
   
 3. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Om det är loungeaccess vid inrikesresor som hägrar (vilket kan vara lite hmm tveksamt i USA) så funkar ett EBG bättre än ett UA*G :)
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Så vitt jag minns får inte ens United global services tillgång till lounge på inrikes.

  Är lounge det viktigaste så är det betydligt bättre att ligga kvar på eurobonus. Men om uppgraderingar till domestic first är viktigare, så är milage plus ett krav.

  Bokar man i domestic first redan från början ligger andra program bra till. Å andra sidan kan man få internationella uppgraderingar, och det finns kreditkort för milage plus.
   
 5. Impendill

  Impendill Medlem

  Jag fick 3 månaders guld efter Statusmatch till United samt en challenge :


  "To satisfy the terms of this challenge, you will need to fly 12,500 Premier qualifying miles (PQM) or 15 Premier qualifying segments (PQS) within the 90-day timeframe. Qualifying activity for this promotion includes only base PQM/PQS and class-of-service bonus PQM/PQS earned on flights operated by United, United Express or Copa, and credited to your MileagePlus account. Any other bonus PQM/PQS, promotional PQM/PQS, credit card PQM, or PQM/PQS earned on other Star Alliance carriers do not count toward qualification for this promotion."

  Offer | United Airlines
   
 6. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du får igenom en match/challenges med United, så förvänta dig dock inte det från Eurobonus när du flyttar hem. Mig veterligen erbjuder inte Eurobonus match/challanges.

  En viktig skillnad är att United MileagePlus baseras på vad biljetten kostar, medan Eurobonus baseras på bokningsklass. Beroende på resmönster och vilken framförhållning du har kan detta spela stor roll för poängintjäning.

  Sen är en viktig fråga, den @mha321 skriver om kabinklass. Kommer du att flyga ekonomi eller first?
   
 7. Award miles är som du säger, det är baserat enligt hur mycket man har betalat för biljetten.
  Däremot status miles, Premier qualifying miles (PQM), av United / Copa flygningar är baserade enligt flygavstånd x procentsats beroende på bokningsklass. Likaså på partnerflygbolags flygningar om man inte har biljettnummer som börjar med 016-.
  Earning Miles on United Flights | United Airlines
  Sedan finns det minimikrav för spend hos United för att uppnå viss status om man är registrerad medlem i USA.
  • 3.000 USD per år för United Mileage Premier Silver (Star Alliance Silver)
  • 6.000 USD per år för United Mileage Plus Premier Gold (Star Alliance Gold)
  • 9.000 USD per år för United Mileage Plus Premier Platinum
  • 12.000 USD per år för United Mileage Plus Premier 1K
  Reach MileagePlus Premier Status | United Airlines
   
  Sir Lemon och olo gillar detta.
 8. Toffeekarl

  Toffeekarl Medlem

  Ort:
  Helsingborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för all bra input.


  Jag kommer till största del inrikes i USA, kanske 60 segment med enstaka interkontinentala segment för besök i moder Svea.

  Företaget jag arbetar för har som policy att flyga billigt, så det blir ekonomiklass och av den anledningen är det mest möjligheten till complimentary upgrades som hägrar. Lounge är inte det primära då jag försöker minimera tid på flygplatsen när jag flyger inrikes.

  Slutsats och följdfråga:
  Jag tolkar det då som att rekommendationen är att stanna kvar i Eurobonus och försöka återkvalificera till EBG? Tveksamt om 60 billiga inrikessegment i USA ger tillräckligt med poäng för att komma upp i de 45 000 som krävs? Mina två senaste flygningar i Economy Discounted med UA gav 600 resp 700 EuroBonus-poäng...:confused:
   
 9. Toffeekarl

  Toffeekarl Medlem

  Ort:
  Helsingborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack även för detta svar. En viktig skillnad mellan MilagePlus och Eurobonus verkar vara att du får tillgodoräkna dig PQS även på andra bolag inom Star Alliance, medan SAS bara räknar segment flugna på SAS för intjäning/förnyelse av status. Vore ju trevligt om SAS ville anpassa sig till den filosofin.

  upload_2016-2-19_16-17-54.png
   
 10. Det finns två sidor av mynt här.
  Det är inte bara fördelar med United Mileage Plus modell.
  Det finns som sagt minimikrav för spend för att kunna uppnå högre status om man är registreraf medlem i USA. Du kan inte uppnå högre staus enbart med PQS i så fall.

  Tänk om SAS EuroBonus appliceradr liknande modell. T ex krav på spend minst 45.000 DKK/SEK/NOK per år utöver antal flygningar för att kunna uppnå SAS EuroBonus Gold.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×