Exklusiva kort (Black, mm)

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Navitimer, 14 Maj 2019.

 1. Navitimer

  Navitimer Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nä, jag misstänkte det. :D Men ville ändå dubbelkolla.
   
 2. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
 3. Million Miler

  Million Miler Medlem

  Visa infinite. Högsta från Visa, mest private banking som ger ut då det oftast finns förmögenhetskrav att få kortet. Olika vilkor beoroende på land och institut där de ger ut kortet.
   
 4. Bara så att trådskaparen har rätt förväntningar. Det finns:

  American Express Platinum
  Upptäck ditt Platinum | Kortförmåner | American Express Sverige

  sen finns det American Express Centurion
  Upptäck ditt Centurion | Logga in | American Express Sverige

  Det finns ingenting som heter "Amex Centurion Platinum". Två olika kort där ett är "Invitation Only".

  Kort i USA kräver nog ett Social Security Number (SSN), lokalt bankkonto, och viktigast av allt en bra "credit score" eller säkrade tillgångar mot ett kort. Så var det för mig i alla fall, men det var anno 1997 så en del har nog ändrats. Pratade med vår trevliga svenska pilot i USA som hade låg "credit score" eftersom det inte fanns historik i USA. Där var lösningen enkel: han fick ett extrakort av sin fru men kopplat mot hans SSN. Därmed förbättrade scoren på några månader. Så det är kanske en lösning om man har bra kontakter.

  Men med alla penningtvättsregler och skatteregler så skulle jag fundera länge och väl på ett upplägg via USA utan väsentlig anknytning. Att äga en bostad skulle nog troligtvis innebära att en anses ha väsentlig anknytning. Men då finns andra regler som 90- och 180-dagarsregler för beskattning och annat. Nej, jag har provat massa olika upplägg som detta. Numera kör jag K.I.S.S. (Keep it Simple Stupid)
   
 5. kander

  kander Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Trots att det definitivt finns en massa fler alternativ i USA (och att signupbonusarna får en att dregla rätt rejält), så skulle jag faktiskt inte hålla med helt och hållet här...

  När jag pratar med amerikanska poängjägare så går dom upp i varv när de får höra om våra 2-4-1-vouchers och FlyPremium. Såpass att de försöker hitta sätt att skaffa svenskt personnummer i jakt på SAS-kort, istället för tvärtom som i ditt fall. ;)

  Förvisso har vi inte så många alternativ, men SAS-korten och dess förmåner vid full användning går definitivt inte av för hackor internationellt sett. :)
   
 6. Navitimer

  Navitimer Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Aha, ursäkta förvirringen. Jag har faktiskt inte haft "vanliga" Amex, korten med romaren i mitten eller vad det är. Fick för mig att alla dessa kallades för Centurion Green, Centurion Gold och så vidare. Men jag menade i alla fall Amex Platinum. Hursomhelst, i och med 2-4-1 vounchern från Amex SAS Elite så blir det inte bättre genom Amex där. Och det känns lite segt att betala 10000 i valutapåslag per år. Det hade ju varit kul med 0% valutapåslag och bonusar.

  Haha, se där! Para ihop mig med någon så kan vi handla i varandras namn!

  Ja, du har kanske rätt. 2-4-1 bonusen är schysst. Jag har bara kollat på Mastercards Gold och Black kort, samt Best Westerns kort. Där känns det som man kan samla in flera hotellnätter i månaden, istället för ett flyg för två personer 1-2 gång per år.
   
  Gus och Brandforce gillar detta.
 7. Navitimer

  Navitimer Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det viktiga är väl egentligen inte att ha ett exklusivt kort (även om det hade varit roligt), men det känns lite som att valutapåslaget äter upp hela bonusen, och undviker man valutapåslag så finns bara alternativ utan bonussystem. Finns det något alternativ här? Eller är Amex det bästa alternativet för oss som bor i Sverige helt enkelt.

  De amerikanska alternativen är attraktiva för mig då flera lösningar där inte har valutapåslaget och bra bonusar. Annars så blir det väl att jag behåller min nuvarande lösning som är Amex SAS Elite och Mastercard SAS.
   
 8. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Curve/Revolut med SAS MasterCard i botten så undviker du valutapåslag och får poäng. Det funkar bra, även om Uber har lite bekymmer med att dra på Curve av och till, men det rättar till sig.
   
 9. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För den som är intresserad kan man nu (har inte sett det tidigare iaf) anmäla sitt intresse för AMEX Centurion. Denna reklam delas ut på Pontus in the Air.

  [​IMG][​IMG]
   
  KennethL gillar detta.
 10. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant utveckling. Platinum marknadsförs som ett massmarknadskort för den resande medelklassen (fasttrack även på charter stod det i en webbannons) och nu marknadsförs Centurion öppet.

  Jag säger inte att det är dåligt - utan just intressant...
   
  anjak och Mattias Holmén gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×