Senaste nytt

Eurobonus Award Planner

Funderade på om det skulle vara en ide på att kanske använda tripadvisor api på locations? Osäker på hur men det var något som kom till tanken. Eller The fork, blandingen av michelin krogar och en bokningstjänst som The Fork då de och Bookatable som ägs av Michelin har något samarbete - man skulle då kunna boka restaurang på platsen man funderar på att åka till.
Jag har nu kontaktat TheFork för att undersöka möjligheten.
 

Samosaguas

Medlem
Mycket bra initiativ ,
Kan väl inte annat än beklaga att något liknande inte finns officiellt ännu :).
Här ser man tydligt vad som kan hända när någon med passion får en idé och det finns tillgång till publika APIer mm.
Roligt att du gillar tjänsten!

Kan väl bara påpeka att mycket av informationen är insamlad manuellt. Det är därför vi behöver fler frivilliga som kan hjälpa till med datainsamling.
 
Mycket bra initiativ ,
Kan väl inte annat än beklaga att något liknande inte finns officiellt ännu :).
Här ser man tydligt vad som kan hända när någon med passion får en idé och det finns tillgång till publika APIer mm.

Kul att du säger "ännu". Har ni något i liknande på ritbordet?

Kan väl bara påpeka att mycket av informationen är insamlad manuellt. Det är därför vi behöver fler frivilliga som kan hjälpa till med datainsamling.

Exakt, i dagsläget är det endast valutakurser som regelbundet hämtar data från API. Vi hämtar även hem väderdata (första gången flygplatsen aktiveras som en "star aliance flygplats" hos oss. All övrig information är på ett elelr annat sätt manuellt insamlad, för att ge en smak på hur ett verktyg som detta kan funegra, som ett verktyg i sin reseplanering/awardbokning.

Det som saknas, och är allt för stort för att göra manuellt, är tillgång till ett fritt API med star alliance rutter. Tyvärr är dessa APIer oftast big business (ja även sevärdheter och restauranger) så tyvärr har vi ingen tillräckligt bra källa på detta. Eftersom detta inte är ett kommersiellt projekt så gör vi därför datainsamling så ofta som vi anser det nödvändigt (och att vi har tid för det).

Om du (@Peter G) har någon möjlighet att bistå med kunskap, källor, api, kontakter för detta projekt, så vore det varmt välkommet.
Hur som helst så hoppas jag att du och dina kollegor uppskattar den tid vi lägger ner för att skapa ett mervärde för alla de poängnördar som älskar Eurobonus.

Mvh
Mattias
 
Hej igen!

Som ni säkert har lärt er vid detta lag så är det på helgerna det händer. Denna gång är det ett gäng småjusteringar (för prestanda) som är gjorda, men även en ny vy av kartan med flygplatser. För att lättare kunna hitta något intressant, och inte bli översvämmad av alternativ, så har vi infört en funktion som vi kallar Flygplatskluster. Tanken är att man på lättare sätt ska få en överskådlig bild, för att sedan kunna klicka sig djupare ner i kartan i de områden man tycker är intressanta. Se jämförelser nedan.

Funktionen finns nu implementerad (du behöver inte göra något för att aktivera den) på sidan "Poängbudget", men endast när man väljer "visa flygplatser", alltså inte när man är i vyn där kartan visar länder.

Utan Flygplatskluster
Sida: Eurobonuszoner -> Visa alla

sökresultat-flygplatser-utan-cluster.PNG


Med Flygplatskluster (Översikt vy)
Sida: Poängbudget

sökresultat-flygplatser-cluster-1.PNG


Med Flygplatskluster
(inzomad vy - klickat på Västindien)
Sida: Poängbudget

sökresultat-flygplatser-cluster-2.PNG


Med Flygplatskluster (inzomad vy - klickat på Kuba)
Sida: Poängbudget

sökresultat-flygplatser-cluster-3.PNG


Låt oss höra vad ni tycker och kom med feedback på hur sidan kan bli ännu mer lättanvänd.

Hälsningar
Mattias och @Samosaguas
 
Last edited:
En efterlysning!

Vi har nu drygt 250 användare på sidan (och inga väntande ansökningar) men utav dessa har 40 av er aldrig(!) loggat in.

Jag antar att detta är någon av anledningarna...
- Du har helt enkelt missat mejlet om att ditt konto är aktiverat? Kolla spam/trash (avsändare: awardplanner@mindtravel.se)
- Du blir deprimerad av att tänka på att du inte kan resa nu? Ta dig i kragen! :)
- Du har haft viktigare saker för dig? Fair enough!

Vad det än beror på så vill jag ändå slå ett slag för att använda sidan, för att på så sätt få en uppfattning kring vad som skulle kunna utvecklas, vad är bra/dåligt, vad är onödigt och vad saknas? Det är som sagt inget krav på att bidra eller ge feedback, men desto fler som testar, desta bättre blir sidan.
 
Last edited:

Davvelavve

Medlem
Vet inte om prisnivå på de olika destinationerna varit uppe? Alltså så man får en generell uppfattning om prisläget. Borde nog finnas något Big Mac index eller liknande.

Vet inte om det skulle vara av intresse för de flesta men för mig som är priskänslig hade det varit nice. :)

Edit: kanske blir för "grötigt" om man har för mycket info?
 
Toppen