Ett inte helt koscher milage run, men med halalkäk. Taipe-HKG-Jakarta med Cathay i C

Diskussion i 'Reserapporter' startad av henrik l, 18 Augusti 2012.

 1. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Av de 10 ben som jag flög med Cathay mellan den 28:e juni och 15:e juli var fyra ett renodlat milagerun. Ett milage run har som primära syfte att enbart flyga för att samla poäng, eller för att behålla status i ett frequent flyer program och vi har sett en del beskrivningar här. Eftersom min hemvist är BAEC så brukar beteckningen tier point run (TP-run) användas som synonym för milage run. Detta TP-run har sedan länge varit planerat att äga rum mellan Taipe (TPE)-Hong Kong (HKG) och Jakarta (CGK) med Cathay Pacific i business, vilket är en klassisk sträcka när det gäller TP-runs i Asien av några orsaker. Sträckan ger en maximal utdelning av Tier Points. HKG-CGK ger 140 TP och tar 4.45 h, jämfört med LHR-LAX som ger lika många TP men den tar dryga 11 h. Priset skall vara mycket förmånligt. TPE är välkänt för att kunna erbjuda förmånliga priser i business och den aktuella sträckan kan fås för mellan knappa 5000 kr till dryga 6000 kr med lite timing. Skall det vara ett helt koscher milage run ska man helst även slippa en hotellövernattning, dvs man ska kunna flyga över natten. Nu blev det inte så koscher som var planerat från början. D v s fram och tillbaka på knappt 21 h. Jag fick in min nattflygning CGK-HKG, men det blev ett kortare stop over i HKG för att träffa en kollega innan sista sträckan tillbaka till TPE. Så här kommer min berättelse sträckaför sträcka.

  Incheckning
  Som Jacob nämnde i sitt reportage förra året så finns de två terminaler i Taipe. Cathay avgår från terminal 1 som är den äldre och ganska slitna terminalen. Nu håller man på och bygger om här så någon form av ansiktslyftning lär det bli. Incheckningen gick snabbt och smärtfritt i Cathay’s första Class disk när vi väl rett ut vad jag skulle göra med min resväska, eftersom jag inte ville plocka ut och checka in den igen i Jakarta. Jag hade ett 30-timmars stopp i Hong Kong på tillbakavägen och jag ville ha väskan dit, men det gick inte eftersom stoppet var längre än 24-timmar påstod agenten. Det blev till att lämna väskan på förvaring i Taipe till på måndag och se till att få med det nödvändiga för stoppet i HK.

  Lounge
  Cathay Pacific har en egen lounge i Taipe. Förutom business loungen finns det även en First-avdelning som ligger längst in i lokalen. Utbudet i denna var något mindre än i business avdelningen, men mindre folk och mera kräm i luftkonditioneringen. Loungerna har väl inget överdådigt utbud, men det finns fritt internet, samt datorer, så några timmar kan spenderas utan alltför stort lidande.

  IMG_0797.jpg IMG_0793.jpg IMG_0794.jpg IMG_0796.jpg

  Redan tidigare hade jag fått mail om att flighten TPE-HKG skulle vara en haltimma försenad. Inget sas om detta vid incheckningen och inget visades heller på tavlorna. I loungen kom infon upp igen att flighten var en halvtimma sen. Innan jag hunnit släpa mig till servicedisken i loungen blev jag ditropad och fick byta till flyget som avgick 13.15 i stället. Jag konstaterade skämtsamt för personalen att jag nu missade den nya business class produkten, som jag i och för sig redan provat mellan HKG-TPE tidigare på dagen. Nu blev det till att hålla till godo med deras näst äldsta business stol.

  Taipe-Hong Kong, flyg CX 495 med Cathay Pacific, ändrad till CX 511
  Avgång: 13:30 (ändrat till 13.15)
  Ankomst: 15:10 (ändrad till 15.00)
  Flygplan: Boeing 777-300ER
  Klass: Business Class
  Sittplats: 14 A

  Ombordstigning
  Det fanns en separat borading kö för business passagerare så proceduren gick snabbt och smärtfritt. Ganska snabbt efter det att jag satt mig servaredes ett glas champagne och sedan hälsades jag välkommen av flygvärdinnan som skulle servera samt kabinchefen. Under detta TP-run har jag för mig att jag hälsades omväxlande med namn eller titel: ”Wecolcome Mr L-roth”, eller ”Welcome Dr Dängroth”. Det är ju som sagt dessa små detaljer som skiljer premium carriers från dussinbolagen.

  IMG_0798.jpg

  Menyn

  Lunch
  Starter
  Duck liver pate with grilled pineapple

  Main Courses
  Crispy chicken with lemon sauce, egg fried rice and mixed vegetables

  Pan-fired pork tenderloin with cream cheese sauce, anna potatoes, pumpkin and broccoli

  Ricotta spinach ravioli with parmesan, mushroom, caper and olive tomato sauce


  Dessert
  Chocolate banana cake with caramel sauce

  Tea and coffee

  Eftersom jag fortfarande var ganska mätt efter middagen och frukosten på F-resan, beslutade jag mig för att skippa huvudrätten. Jag sa detta till flygvärdinnan som serverade mig (jag och att komma ihåg namn är ingen bra kombination), ”I know” fick jag till svar. Hon var dessutom den typen av flygvärdinna som gör skillnad på upplevelsen, odefinierad 40-45+, mycket glad och trevlig och nära till skratt. Även om hon inte lyckade övertyga mig om att äta huvudrätten, var hon framme och såg till att mitt glas med vitt vin aldrig sinade och som sagt, hon gjorde skillnaden mellan en ordinär flight och en mycket trevligt flight. Men detta är ju också en mycket subjektivupplevelse.

  IMG_0803.jpg

  Stolen
  Cathay har vad jag vet fyra varianter av businessstol. När det gäller deras regional produkter på short och medium haul i Asien, så blandar och ger dom verkligen. Inklusive min bonusresa (sträckan HKG-TPE), så fick jag testa samtliga fyra varianter av stol. På denna sträcka var businesskabinen utrustad med det jag bedömer vara den näst äldsta varianten av stol. Den är helt ok för en dagflygning och jämför vi med vad de europeiska bolagen erbjuder på flighter som varar 1,5 timme och längre, så knockar Cathay de flesta, i vanlig ordning. Dessutom finns det en enklare form av IFE i stolen, men under mitt TP-run koncentrerade jag mig mera på att dricka vin och Hong Kong milk tea, samt läsa boken om verksamhetsstyrning, än att utforska IFE-systemet:eek:

  IMG_0799.jpg IMG_0800.jpg

  TV-skärmen i den regionala kabinen.
  IMG_0994.jpg

  Ankomst till Hong Kong
  Vi fick en inflygning från väster och tack vare att jag satt på A-plats kunde jag se Macau’s flygplats som ligger som en remsa i havet. Inför take off vid nästa flyg till Jakarta fick jag även se en häftig siluett som jag aldrig har sett från HKG förut.

  IMG_0806.jpg

  Transfern gick smidigt trots att en säkerhetskontroll skulle passeras. Dock vara det ganska tight med anslutningen, så det blev att knalla direkt till gate.

  Sammanfattning
  Trots att jag inte åt speciellt mycket på denna flight blev den ändå minnesvärd tack vare den pigga och glada flygvärdinnan som serverade mig. Det har påpekats här och även Cathay påpekar det. People. They make an airline.

  Lounge
  Hade tänkt att jag skulle fått tillfälle att testa the Cabin eftersom jag inte har varit där förut. Men trots att jag kom iväg en kvart tidigare än ursprungligen tänkt blev det tight med tid. Transfern innebar kontroll av boradring kort och säkerhetskontroll, inga fast tracks, men det flöt smidigt. Med andra ord fanns ingen tid till ett loungebesök.

  Hong Kong-Jakarta, flyg CX 719 med Cathay Pacific
  Avgång: 16:00
  Ankomst: 19:50
  Flygplan: Airbus A330
  Klass: Business Class
  Sittplats: 16 K


  Ombordstigning
  I vanlig ordning kunde jag utnyttja den separata borardingen för first och business, samt för passagerare med elite-status. Detta är något som fungerar mycket bra på HKG. Att stiga ombord på Cathay’s regionala flyg är alltid lika spännande, man vet aldrig riktig vilken stol man får. Jag har nu i och för sig lärt mig tolka sätesplanen, så jag har hyfsad koll på vad jag skulle få. Denna gången mötes jag av den äldsta versionen av businesssäte som jag tycker funkar helt ok för en dagflygning på 4 timmar. Väl ombord hade jag relativt snabbt mitt champagneglas i handen, hälsades välkommen med namn och titel. Jämfört med flygningen mellan TPE-HKG fick jag en obestämbar förnimmelse att HKG-TPE är mera en ”flagship route” än HKG-CGK. Men trots det var det inge fel på servicen.

  På väg ut mot take off fick jag se en häftig siluett som jag aldrig har sett förut. På håll kunde man urskilja siluetterna av kasinona i Macau. Längst till vänster ses Torre de Macau, där den hugade kan hoppa bungy jump från ca 200 m höjd. Längst till Höger syns Grand Lisboa som har formen av en lotusblomma. Jag kände mig ganska nöjd att jag hade kameran framme och lyckades få det hela på bild, även om inte bilder håller Jacob, eller Jonas kvalitet.

  IMG_0814.jpg

  Menyn

  Dinner

  Starters
  Smoked pepper tuna Nicoise salad with tonnato dressing

  Mixed salad with pine nuts, green olives and French vinaigrette


  Main Courses
  Grilled beef tenderloin with pearl onion sauce, potatoes, spinach tomatoes and carrots

  Sambal pacific cod with steamed rice and coconut okra

  Wok-fried chicken with black bean, steamed jasime rice and stir fried choy sum with ginger


  Cheese and Dessert
  Bleu d’Auvergne, Red Leicester, Taleggio

  Fresh seasonal fruit

  Ice cream (Häagen Dazs)


  Tea and coffee
  Pralines


  Nu hade jag återhämtat mig från föregående ät-excesser i F, så nu kunde jag njuta av hela menyn, där det dessutom intygades att: ”No pork or products contaning alcohol are use in the preparation of the meals on this flight. All meats are prepared according to the Halal method”.

  Eftersom tonfisk är en rätt som jag kan leva på så smakade förrätten alldeles utsökt och till huvudrätt fick det bli kyckling som och var mycket god och sköljdes ned med lite rött.

  IMG_0815.jpg IMG_0816.jpg
  IMG_0817.jpg

  Stolen
  Som sagt, stolen är nog den äldsta i Cathay’s businessutbud. Den justeras manuellt och det finns en minimal TV-skärm i armstödet. Tack vare att det finns ett ben och fotstöd i stolen kan min sitta riktigt bekvämt i den. Jag misstänker dock om man är lång så får man vika ihop benen något.

  IMG_0811.jpg IMG_0813.jpg IMG_0818.jpg

  Ankomst till Jakarta
  Vi anlände i tid till Jakarta och jag trodde att transfern skulle ske hyffsat snabbt. Men som ska berättas snart kom det att ta lite tid.

  Sammanfattning
  Återigen levererar Cathay en stabil service och bra service och det fanns absolut inget att klaga på, även om jag inte upplevde det där lilla extralyftet som jag gjorde mellan TPE-HKG. En annan sak som imponerar är att besättningen har en fingertoppskänsla för när dom ska komma med nästa rätt, eller när dom ska fylla på glaset. Man tänker tanken och vips så är någon fram och frågarom man vill ha påfyllning, ostbricka, eller vad det nu kan vara.


  Transfer i Jakarta
  Trodde att transfern i Jakartaskulle bli en enkel historia, men så blev det inte. Inga tydliga transferdiskar fanns markerade och efter diverse pekande hamnade jag vid en servicedisk med en Cathay Skylt. Efter lite väntan dök Cathay’s representant upp. Först fick jag förklara att jag inte vile in i landet. Hon plockade på sig mina dokument och knalladetill immigration. När hon kom tillbaka fick jag veta att immigration ville träffa mig. På vägen förklarade att jag var ute på ett milage run, typ, vilket hon verkade ha ett litet grepp om. Väl inne på kontoret fick jag slå mig ned och en uniformerad tjänsteman, odefinierat 30+, frågade något i still med ”Sir what are you tying to do?” Eftersom jag inte hade något att dölja förklarade jag utan omsvep vad jag sysslade med: Billiga biljetter från Taipe, samla poäng, har ingen avsikt att ta mig in i landet. Problemet var att man inte visste om jag kunde göra en turn-around utan att komma in i landet. Med Lufthansa kunde man det, så tjejen från Cathay fick springa och hämta det finstilta.

  Eftersom gränskontrollanten pratade hyfsad engelska satt vi och pratade om ditt och datt i ca en kvart och han var på tämligen gott humör. Kan tänka mig det. Här hade man inte att göra med någon som skulle smuggla något, eller syssla med något annat illegalt, utan bara en dåre som var ute och flög för att samla poäng och som inte ville in i landet, så det var väl bara för tjänstemannen att passa på att träna lite mera på engelskan och ta reda på lite mera om mina erfarenheter av Indonesien och hur det var i långnäsornas land. Så småningom kom man fram till att jag inte behövde komma in landet, men var tvungen att betala någon from av flygplastskatt på 20 USD, vilket var ungefär lika mycket som det kostade att lösa ett visum. Cathaytjejen kom på att jag reste i business så placerade mig i loungen medan hon fixade mitt boardingpass och lite andra formaliteter. Sedan kom det ytterligare en Cathay tjänsteman och ville ha en kopia av passet och resehandling. Så här i efterhand är det bara att konstatera att det troligen hade gått snabbare att ta sig in landet och sedan ut igen.

  Lounge
  Det fanns två lounger med fritt internet, samt lite varm och kall mat. Premier och Purainda. På ytan verkade dom vara nästan helt torrlagda, så när som på en sorts öl. Men åtminstone i Puraindahloungen verkade det gå att få starkare dryck om man bad om det. Hörde en gäst nämna ordet whiskey och sedan fick han något brunfärgat i ett glas.

  Premier loungen
  IMG_0826.jpg IMG_0821.jpg IMG_0822.jpg IMG_0823.jpg IMG_0824.jpg

  Purainda loungen
  IMG_0827.jpg IMG_0829.jpg IMG_0830.jpg IMG_0831.jpg

  Jakarta - Hong Kong, flyg CX 798 med Cathay Pacific
  Avgång: 00.05
  Ankomst: 05:50
  Flygplan: Airbus A330
  Klass: Business Class
  Sittplats: 16 K

  Ombordstigning
  Efter att ha väntat lite i gaten fick vi boarda och man såg till att business class och passagerare med status i OW fick gå på först. Som vanligt hälsades jag av den flygvärdinna som skulle servera, samt av kabainchefen med namn och titel.

  Menyn

  Supper

  Starters
  Mixed salad with Kalamata olives and balsamic vinegar

  Main Courses
  Roasted lamb chop with sun dried tomatoes sauce, pearl cous cous, spinach and caramelised shallot

  Scallops and prawn sambal with steamed rice and coconut okra

  Soya chicken with steamed rice and stir fried pak choy


  Cheese and Dessert
  Cheese selection

  Fresh seasonal fruit

  Yuzu and milk chocolate mousse cake with pear compote


  Tea and coffee
  Pralines

  Återigen intygades det i menykortet att: : ”No pork or products contaning alcohol are use in the preparation of the meals on this flight. All meats are prepared according to the Halal method”.

  Efter att ha ätit en business måltid ca 6-7 timmar tidigare, var ursprungplanen att skippa middagen på den här flighten och sova. Men väl ombord tänkte jag att om man nu är ute på ett milage-run, så måste man offra sig lite och åtminstone ta förrätt och huvudrätt. Jag valde ”Scallops and prawns sambal” och till det en Mount Riley Marlborough Sauvignon Blanc 2010, vilket jag fick smak för på sträckan TPE-HKG. Hela måltiden var utsökt och jag kände mig mycket nöjd. Men återigen visade Cathay att: ”People. They make an Airline”. Så när den förtjusande och coola flygvärdinnan undrade med sin låga stämma om jag ändå inte kunde tänka mig lite frukt var det svårt att tacka nej. Det dröjde inte länge förrän hon var tillbaka med frukten, plus en liten ostbricka och undrade om verkligen inte ville ha lite ost. Jag tackade så mycket för omtänksamheten, men jag var ledsen över att det verkligen inte fanns plasts för någon ost. Efter att ha toppat upp mitt vinglas ytterligare, kom den förtjusande flygvärdinnan tillbaka med en ”Yuzu and milk chocolate mouse cake with with pear compote” och undrade med sin karakteriska stämma om jag verkligen inte ville ha desserten också? Jag behövde väl en sekunds etänketid innan jag tackade ja. Det hela avslutades så småningom med ytterligare en kopp Hong Kong milk tea.

  IMG_0838.jpg IMG_0839.jpg IMG_0840.jpg

  Stolen
  Eftersom sista Cathay Pacific-flighten anländer till Jakarta runt 22 och först flighten på morgonen avgår runt 8 tiden trodde jag att vi skulle få samma plan tillbaka till HKG som vi anlände med. Jag blev dock glatt överraskad när jag såg att det måste ha vart den sista kärran som vi fick åka. Anledningen till att jag var nöjd med detta var att vi fick den nästa äldsta generatioen business stolar, samma som jag flög med TPE-HKG. Jag tycker att det verkade något behagligare att sova i, för att vara en recliner.

  IMG_0833.jpg IMG_0834.jpg

  Ankomst till Hong Kong

  Vi ankom på utsatt tid till Hong Kong och under inflygningen möttes vi av den uppgående solen. Eftersom jag hade ett stopover på 27 timmar och utan incheckat bagage tror jag att det tog någonstans mellan 10-15 minuter från det att jag klev av planet till det att jag satt på tåget in mot stan. Hemligheten med detta är jag har ett frequent visitor pass i HK och hela imigrationsproceduren sker med eletroniska pass och streckkodsläsare som tar ca 30 sekunder om ingen står före. Väl i stan anlände jag till Marriott Courtyard och tack vare guldkortet var det inte något problem med en mycket tidig incheckning och dessutom blev jag uppgraderad till ett rum med harbour view.

  IMG_0841.jpg

  Sammanfattning
  Återigen levereade Cathay en utmärkt produkt och återigen visade dom att: ”People. They make an airline” och att detta kan göras med olika presonlighet. Flygvärdinnan som såg till att mitt glas aldrig var tomt mellan TPE-HKG, var av den spontana typen som skämtade och skrattade mycket och gjorde flygningen mycket angenäm. Flygvärdinnan som fick mig att äta mer än planerat mellan CGK-HKG, var nästan den motsatta personligheten, cool är väl det svengelska ord som bäst beskriver utstrålningen.

  Efter en dag i HK, som dessutom sammanföll med 15-årsdagen av att HK övergick från att ha en från att ha en kapitalistisk storebror, till att numera ha en socilaistikt storebror, var det dags att avsluta med sista sträckan på mitt TP-run. Taxi från hotellet till Airport express ca 05.45. Sedan våras kan man även använda de e-chanel i immigration vid utresan. Detta gången hände dock något som aldrig hänt förut, jag fick vänta, kanske en minut drygt innan det blev min tur att läsa av pass plus streckkod.

  Finns det en symbolik i att flaggorna har olika storlek:confused:
  IMG_0846.jpg

  Lounge
  Eftersom jag aldrig har testat ”The Cabin” tänkte jag att det var läge att göra detta nu, eftersom den låg nära min gate. Eftersom jag skulle få frukost på planet nöjde jag mig med en cafe latte och lite juice som förtäring. Jag lyckades hitta en ledig plasts i en av de halvcirkelformade fåtöljerna med utsikt mot plattan. Fåtöljerna är faktiskt riktig sköna att sitta i om man vill jobba lite på datorn, samtidigt som man kan sörpla på valfri dryck.

  IMG_0849.jpg IMG_0850.jpg

  Hong Kong - Taipe, flyg CX 474 med Cathay Pacific
  Avgång: 08.35
  Ankomst: 10.15
  Flygplan: Airbus 340
  Klass: Business Class
  Sittplats: 14 A

  Ombordstigning
  Som vanligt mycket smidig på HKG och hälsades i vanlig ordning med namn och titel av kabinchef och serverade värdinna. Med tanke på att detta var en morronflight valdes dessutom jucie istället för den sedvanliga champagnen:eek:

  Menyn

  Breakfast
  Starters

  Juice selection

  Fresh seasonal fruit


  Main Courses
  Dim sum with chilli sauce

  Pork siu mai with scallop, spinach, seafood dumpling, chicken and ham in bean curd skin, conpoy vegetable dumpling, beef meat ball

  Cheddar cheese and caramelised onion frittata with tomato concasse, veal sausage, pan fired potato cake and stir fried asparagus


  Bread basked
  Assorted breakfast bread served with preserves, honey and butter

  Tea and coffee

  Med tanke på att detta var en Asiatisk flygning anpassade jag mig och valde den kinesiska varianten av frukost. Den var välsmakande, men i det långa loppet kommer den inte att ersätta min standardfrukost.

  IMG_0855.jpg IMG_0856.jpg

  Stolen
  På denna flygning var det dags få testa den om omdiskuterade fiksbenskonfigurationen med de höga väggarna. Stolen i sig är helt ok, men det jag kanske stör mig mera på än de höga väggarna är att man måste vrida nacken ur led om man vill titta ut. En fördel är dock att under start och landning faktiskt kan slänga upp fötterna på ottomanen och man sitter riktigt bra, eftersom stolens grundinställning är lite tillbakalutat.

  IMG_0851.jpg IMG_0854.jpg

  Ankomst till Taipe
  Vi landade på utsatt tid och denna gång var det ingen kö i imgration, snabbt igenom för att hämta min resväska för att sedan komma ner på jorden.Dvs flyga ekonomi TPE-HKG-BKK.

  Sammanfattning
  Cathay levereade som vanligt en flygning meden stabil och hög servicenivå. Kanske inte lika minnesvärd som dem mellan TPE-HKG och CKG-HKG. Men vi ska komma ihåg att det är Cathay vi talar om och när vi talar om minnesvärda flygningar, då är det världsklass. Att Cathay levererar minnevärda flighter på två av min fyra flighter under detta TP-run ser åtminstone jag som ett bevis för den konsistenta och höga service nivå som man håller när det gäller business class.

  Om hela resan ska sammanfattas är detta något som jag definitivt kan tänka mig att göra om. Vad som jag kanske inte rekommenderar är göra en long haul resa i första klass som uppladdning. Inte för att det är tröttsamt, utan för man har ätit gott och är mätt och belåten så det räcker för några dagar. Nu har jag dessutom ta mig ett snäpp upp på skalan för hard core frequent flyer freaks, genom att flyga bara för att flyga. Om det är något som jag vill rekommendera beror ju helt och hållet på personlighetstyp. För egen del var det en mycket trevlig upplevelse, eftersom jag hör till den kategorien som samlar upplevelser i ställetför prylar. Man kommer som in i en slags ”flying mode”. Man bordar, får sitt champagneglas, sitter bekvämt, läser något intressant, får lite god mat och gott vin, slappar lite, landar, in i loungen, kollar Internet, tar valfri dryck, boardar igen, får lite champagne o s v. Så tycker man att själva resan är minst lika mycket mål som målet i sig är detta något som klart kan rekommenderas.
   
  18 personer gillar detta.
 2. 090034208

  090034208 Medlem

  Ort:
  Vaa
  Land:
  Finland Finland
  Tack för utförlig rapport. Cathay Pacific levererar
   
 3. Tack för en bra sammanfattad reserapport.

  Jag störs inte av höga väggar däremot håller jag fullständigt med dig om det är svårt att titta ut även om man sitter i "fönsterplats".

  Jag fick veta att ANA skickade personal till Cathay Pacific för att lära sig om hur man utför servicen onboard när ANA skulle börja trafikera utrikes flygningar i 80 talet. Denna dokumentärfilm visades på ANA flygning.

  Angående 20 USD tror jag att det har hamnat in immigrationsofficerns ficka då tekninskt har du inte gått in i landet. :eek:
   
  1 person likes this.
 4. David

  David Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tackar Henrik! Mycket välskriven och intressant berättelse. Det var några år sedan jag åkte Cathay Pacific C, då i fiskbenskonfig, och jag minns den flygningen (HKG-DEL) som mycket trevlig både från stols- och serviceperspektv. Det var dock pre-Bc.se och nu hade man uppfattat ännu mer. Vill gärna göra om det, snart! :)
   
 5. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig och välskriven rapport Henrik! Jag som inte är någon stor Asien-fantast blir allt ändå lite sugen på flygning ditåt när man läser sånt här! :)
   
 6. Lukas2

  Lukas2 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för en trevlig rapport. Nu blir det dags och boka in sig på Cathay Pacific. :)
   
 7. Ninjamasse

  Ninjamasse Medlem

  Ort:
  Ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig läsning, tack för du tog dig tid att skriva den. Cathay seglar upp på listan på önskade framtida flygningar ju mer man hör/läser...
   
 8. Jacob

  Jacob Medlem

  Trevlig läsning! Låter som Cathay Pacific var precis lika pålitliga som vanligt.

  Det kommer för övrigt ännu en omständig transfer historia från Jakarta till hösten... ;)
   
 9. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag flög Cathay Pacific F talade flygvärdinnan om SQ och de japanska bolagen som dom dom hade bäst service, så kul att höra var det kommer ifrån när det gäller ANA:)

  Jo jag misstänker att de 20$ inte gick direkt till den indonesiska statskassan:eek: Tre pers var inblandade så det var väl typ en dagslön till dem var:D
   
 10. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Verkar som du hade en trevlig tur runt i Asien. Alltid lika kul att läsa om andras äventyr uppe i luften.

  Detta är något som tyvärr inte allt för många av mina vänner har fattat. Flygresan kan vara en riktigt trevlig del av resan och kan vara värt att spendera några extra kronor på.*
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×