Ett flygbolags förfall

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av trekker, 20 Februari 2017.

 1. Innan jag kommer min åsikt skulle jag gärna vilja veta vad de av våra medlemmar som har längst erfarenhet av "London Airways" tänker. Hoppas @Tommy och @IPC_Mataveri kan ge sina reflektioner..
   
 2. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Känns som att både SWISS och British Airways är två flygbolag på dekis.
   
 3. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Det känns som att det finns några till som kämpar hårt i kampen mot botten...
   
  011430121 gillar detta.
 4. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hmm låter sådär, har inte åkt med British Airways på ett tag nu då det blev så enklare för mig när SAS ändrade avgångstiden på Chicago. Servicen har annars varit huvudargumentet samt att jag(till skillnad av resten av världen känns det som) älskar CW(fönsterplats).
   
 5. pep

  pep Medlem

 6. Tommy

  Tommy Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har ju också upplevt försämringarna under de senare åren, Vi har inte erfarenhet från ekonomi men servicen i business är ju väldigt ojämn nu mera.
  Efter man ändrade avståndet mellan sätena i C så är det ju bara rad 1 på europa flygen som är ok vilket vi till 99% faktisk lyckas få.
  Vårt resande med British Airways har minskat från en vädigt hög nivå till förmån för Star och då framför allt SAS Longhaul, det är väl i huvudsak setblocken på British Airways intra eu som ger British Airways fördel numera.
   
  011430121, Smuffe, jsn och 2 andra gillar detta.
 7. kristerj

  kristerj Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Visst har det blivit sämre att att flyga British Airways de senaste åren. Dels försämrades deras businessprogram "On Business", så det gick från att ha varit mycket bra för mindre företag till helt ointressant. På deras VISA-kort har intjäningen sjunkit och 2-för-1 vouchern blivit svår att nå. Vidare har intjäningen av Tier Points på rutten London City till New York sänkts, jag gillade att åka BA001-004.

  Deras F är lite av en "hit-and-miss", är alla platserna upptagna blir servicen ofta inte speciellt bra, men jag har också haft några riktigt bra flygningar i F. Precis som på andra flygbolag är det besättningen som avgör hur flygningen upplevs. Konsistent bäst service tycker jag man får i Club World på upper deck i 747:an, oftast bättre än i F.

  Jag gillar Galleries First i London och tycker att kvalitén på de drycker som erbjuds ombord är bättre än på många andra flygbolag. Club Europe blev inte så kul i och med att kabinerna gjordes om, nu är det bara rad 1 som är OK.

  Nu har SAS fått nya kabiner och börjat flyga till USAs västkust (dit jag ofta reser), detta tillsammans med SAS Amex gör att British Airways tyvärr framstår som ett mindre lockande alternativ. Jag kommer inte att försöka upprätthålla mitt GGL.
   
  011430121, Smuffe och IPC_Mataveri gillar detta.
 8. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag läser det här är jag väldigt nöjd att jag fasade ut mitt British Airways Silver, tidigare var det 100% British Airways-resor när jag flög till London och vidare västerut, men som sagts ovan, 2-4-1 vouchern och OnBusinessförsämringen gjorde att jag började kolla på Star Alliance i stället.
   
 9. robert_06_

  robert_06_ Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag, precis som @AABack2ARN, använder British Airways för att ta mig till London Heathrow för att flyga vidare med American till Dallas/Fort Worth i första hand och Los Angeles i andra hand.
  På Göteborg-London flighten så sover jag oftast och upplever sällan hur servicen är. Jag had två-tre long haul flygningar i Club World för två-tre år sedan som jag tyckte jag mycket bra och en som var helt ok (från Miami). Däremot i somras var jag på en USA-turné med ett lag som jag tränar och då flög vi London-Atlanta i World Traveller. Den bästa flygresan jag gjort med British Airways. Kan varit sällskapet också men servicen var mycket uppmärksam från flygvärdinnornas sida och det kändes som att de gav lite extra i en helt full kabin. Mycket trevligt!
   
  jerixon gillar detta.
 10. Homer

  Homer Medlem

  Om det viktigaste är mat och dryck måste ju bästa valet i ekonomi mellan MAN-ARN vara Air France,
  förmodligen i Business också och inte dyrare än British Airways.
   
  rvarttinen, Smuffe, jsn och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×