Ethiopian Airlines öppnar linje till Toronto, planerar för Sao Paolo.

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Palazzi, 7 Maj 2012.

 1. Det etiopiska flygsällskapet Ethiopian Airlines, som blev Star Alliance-medlem förra året, verkar ha bestämt sig för att expandera kraftigt under den närmaste framtiden.
  ethiopian-airlines-plane.jpeg

  Bolaget öppnade nyligen en linje från ADD-SEZ, en linje som inte trafikerats på 32år. Trafik på Benins ekonomiska huvudstad Cotonou börjar också nästa månad. Därtill har bolaget lagt order på 10st Boeing 787 Dreamliner och är ett av de första bolag som kommer ta emot sina flygplanen.

  Flygbolaget trafikerar idag Europa, Asien och Afrika. En linje finns även till Washington IAD.

  Men nu har bolaget bestämt sig för att trappa upp en växel och gick igår ut med ett pressmeddelande att de även kommer flyga till Toronto 2-3ggr /vecka, med start från slutet av Juni i år. Det skvallras även om, i Etiopiska tidningar, att en linje till GRU i Brasilien öppnar till sensommaren. Den senare kanske är mer intressant för svenska resenärer, då den inte innebär en lika lång omväg som Toronto-linjen.

  För businessclass-medlemmar är Ethiopian kanske mest känt för deras linje mellan ARN-FCO (som en del av ARN-ADD). Flera medlemmar har testat Ethiopians businessclass på linjen, och verkar över lag mycket nöjda. Tyvärr kommer den linjen ersättas av en direktlinje till ADD i mitten av Juni.

  Länk till Jacobs reportage: http://www.businessclass.se/artikla...an-airlines-business-class-stockholm-rom.html.

  Ytterligare en positiv detalj med Ethiopian Airlines är deras generösa krediteringar i low-economy (100%) till de flesta star alliance FFP. SAS och Lufthansa har dock nyligen sänkt krediteringen på dessa biljetter till 25, respektive 50%.
   
 2. Nu är flygningarna till Toronto bokningsbara på Ethiopians hemsida. Men som vanligt med Ethiopian kan man inte boka en resa mellan två destinationer som ligger norr om bytesflygplatsen (ADD). Alltså är inte ARN-ADD-YYZ möjligt att boka på en biljett.

  Det som däremot kan vara intressant är att flygningarna till Sao Paolo (GRU) nu är bekräftade. Det innebär att vi i höst borde kunna boka ARN-ADD-GRU med Ethiopian! Den linjen innebär en total sträcka på 9830miles enkel väg.

  Med tanke på att Ethiopian krediterar 100% miles till flera FFP i Low-eco kan det ju bli en riktigt bra point-booster.
  T.ex skulle en resa T/R i Low-eco räcka till ett Aegean Gold.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×