Erfarenheter att resa med små barn?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Xilan, 2 Augusti 2012.

 1. Gör ingenting innan du kommer till flygplatsen. Du har ju redan de platser du vill ha, vad är problemet? Oftast kan man inte checka in online när man reser med infant i bassinet. Vi reste extremt mycket barnen när de var små och det gick aldrig att checka in online med bassinet/bulkhead. Jag hade som standard att alltid ringa flygbolaget direkt efter bokning och ordna platser och sedan checka in i god tid på flygplatsen.
   
  LarsCph och tågnörd gillar detta.
 2. tågnörd

  tågnörd Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Det låter bra, @kaktusen :)
  Då hoppas vi att vi får behålla platserna när de checkar in oss på Arlanda! Jag brukar se fram emot att flyga, men den här gången är jag riktigt nervös. Men det går nog bra till slut :)
   
 3. Hör gärna av dig och berätta hur det gick. Hoppas resan med den lille blir toppen!
   
  tågnörd gillar detta.
 4. tågnörd

  tågnörd Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Vi kom fram till svärföräldrarna igår kväll (lokal tid). Det mesta gick rätt bra, men vi är helt slutkörda...

  Incheckningen löstes på Arlanda, där vi fick behålla rätt platser. Både på Arlanda och i Frankfurt lät de oss komma in i loungerna på mitt star gold, vilket jag hoppats på, men inte räknat med, i förhand.

  Vi hade fått tips om att amma eller ge napp vid start och landning. Eftersom avgångstiden från Arlanda sammanföll med eftermiddagsamning så tänkte vi att amning var en bra idé. Nej, dålig idé med hungrigt barn som måste sitta still under start. Vid landning och på övriga flyg såg vi till att pojken var mätt och belåten och fick suga på nappen istället. Det gick mycket bättre. Långflygningen var nästan enklast, för han sov i stort sett hela tiden då.

  Jag skrev en reserapport om resan, för första versionen av det här inlägget blev så långt :D
   
  martin.agren och LarsCph gillar detta.
 5. Tack för återkoppling. Kul att det löste sig med platserna. En aning OT men det är viktigt att barnet ammar, dricker ur flaska eller har napp vid start och landning så att det inte blir problem med öronen. Jag har rest hur mycket som helst med barnen i ekonomi över hela världen, började vid tre månader, och det har alltid gått fint men det kan var lite jobbigt. Jag har åkt Mexico City- Stockholm flera gånger ensam med de två banen i ung ålder. Blir runt 24 timmar dörr till dörr. Bara svaga klagar;-) Det älskar att resa så det har faktiskt inte vara speciellt jobbigt om man ska vara ärlig.
   
 6. tågnörd

  tågnörd Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Man blir väl härdad efter några resor också ;) Vi hoppas han kommer gilla att flyga framöver, när han är lite äldre och kan se på film, äta och dricka det som bjuds :)
   
  kaktusen gillar detta.
 7. Vi gav vår 5 månaders vatten i flaska när amningen inte funkade riktigt och det fungerade klockrent vid start och landning. I övrigt sov han 7 av 9 timmar och var fascinerad av lamporna i taket övriga 2
   
  LarsCph, DanielKif och kaktusen gillar detta.
 8. Payoff kommer inom kort:) När barnen blir lite äldre så är allt en picnic. Det är ett nöje när barnen faktiskt ser fram emot att resa och tycker en layoff på fem timmar bara är kul. Generellt så klarar sig barnen extremt bra när föräldrarna är lugna och avslappnade och det verkar ni vara. Dock bra att vara förberedd. "Hope for best, expect the worst" tycker jag beskriver det bra. Då är man med i matchen även när allt går mindre bra.
   
 9. MWi

  MWi Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Reser till Hong Kong i morgon från Arlanda incheckning online trots babykorg fungerade smärtfritt hoppas det är lika smidigt när vi kommer till Arlanda :)
   
 10. JohanA

  JohanA Medlem

  Vår dotter ha flugit regelbundet kort och långt från hon var sju veckor gammal. Aldrig haft problem. Hon ser bara fram mot det och längtar efter stolen som blir en säng när man trycker på en knapp.
   
  Patrik Rosenlöv och LarsCph gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×