En vecka i Los Angeles, USA

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Mattias Holmén, 15 Februari 2018.

 1. Hej,

  Till hösten (oktober) reser vi en vecka till Los Angeles för första gången. Det enda som är inplanerat är att spendera de två sista dagarna på Universal Studios Hollywood, och då bo på Hilton Universial City (pga läget).

  Tips av någon med god kännedom om Los Angeles önskas för de resterande 5 dagarna :)
  Vi har bil under hela vistelsen.

  Vi flyger ARN-LAX med SAS.
   
 2. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åk söderut mot Oceanside, La Jolla och San Diego. Finns en hel del trevligt längs med sträckan ner till San Diego.
   
  ejm, igelkotten och Mattias Holmén gillar detta.
 3. hallgren

  hallgren Medlem

  Universal är roligt och bra på alla sätt, men de gånger vi har varit där har vi hunnit med allt på en dag.
   
  Mattias Holmén gillar detta.
 4. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Håller med Palmen. San Diego med omgivning har mycket att erbjuda. Ett bra semestermål. Därifrån kan man också lätt ta sig på en dagtripp till Mexico.
   
  Mattias Holmén gillar detta.
 5. Mimer

  Mimer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Los Angeles, beror lite grand på om du har åldersgränser att tänka på men här kommer några tips.

  Först och främst, Universal Studios. Tycker att du tänker rätt med två dagar där, en hel del attraktioner har långa köer och det är svårt att hinna med allting på en och samma dag.

  För barn annars, Disneyland faktiskt då jag tycker att de är bättre än sitt rykte. Det är en upplevelse för både barn och vuxna. För äldre barn och vuxna kan du även överväga Magic Mountain i Valencia norr om Los Angeles, ”theme park” som specialiserar sig på berg- och dalbanor. Om möjligt, undvik lördag och söndag då det oftast innebär långa köer. Knot’s Berry Farm finns också men där har jag inte varit själv så det kan jag inte ge ett omdöme om.

  Är ni bara vuxna, kolla in konsertschemat den veckan ni är där. Los Angeles är ju en nöjesstad och det innebär att det nästan alltid finns bra konserter att gå på. Större arenor som Hollywood Bowl men ta en titt på The Troubadour, The Echo/Echoplex och The Satellite till exempel. Både www.laweekly.com och www.songkick.com är bra hjälp när det kommer till konsertkalender. LA Weekly är i mitt tycke dem som har bäst koll på vad som händer i LA rent generellt nöjesmässigt.

  Mer då… Svårt att undvika Hollywood Boulevard och Chinese Theatre. Men det är turistigt och det är något som i all fall jag tycker bli trist ganska snabbt. Rätt mycket ”slitna” personer i omlopp i området också och tvärgatorna har en hel del skumma affärer/klubbar. Var en anings på vakt. Men åker du dit och samtidigt är musikintresserad missa in Amoeba Music på Sunset Boulevard som är en fantastisk skiv- och dvdbutik.

  I övrigt, Santa Monica är värt ett besök, viss kitchighet och lite turistigt men det är ändå ett trevligt ställe det går inte att komma ifrån. Precis i närheten har då både Venice och Marina Del Rey som är trevliga områden att gå omkring i. Tar du bilen västerut istället så kör PCH/Highway 1 till Malibu och eller Point Dume/Zuma Beach. Fin tur att köra, fina stränder. Blir du hungrig så är Gladstones by the sea eller Paradise Cove båda rätt trevliga och bra restauranger.

  Getty Center är trevligt både för sin konst men också för sin fantastiska utsikt.

  Jag gillar även att köra någon av tvärlederna Highway 23 eller Highway 27 mellan 1:an och 101:an. Båda är spektakulära körningar med höjdskillnader och kurvor där du möter dig själv. 27:an, Topanga Canyon Road, har en del möjligheter till stopp på vägen medan 23:an är mer öde. Även Mullholland Drive är häftig att köra.

  Downtown LA är helt ok numera, tämligen levande om än inte i närheten till exempel New York. Men numera så är det inte bara uteliggare på gatorna efter sju på kvällen. I närheten har du både Koreatown och Chinatown som erbjuder bra möjligheter till mat.

  På tal om mat så besök gärna Farmer’s Market, rätt bra matmarknad i La Brea. Här finns även en Whole Foods som oftast är väldigt bra när det kommer till mat och dryck.

  Shopping… Allt under ett tak har du till exempel i Glendale, Valencia Westfield Topanga/Warner Center. Vill du köra en del så finns en jätteoutlet i Camarillo nära Santa Barbera.

  En början i alla fall…
   
  Taggen, Anfield, Voyageur och 12 andra gillar detta.
 6. Håller med att en dag räcker gott om du inte ska åka attraktionerna flera gåmger.
   
  Delayed gillar detta.
 7. MrDollar

  MrDollar Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  +1 på det. Se till att vara där när dom öppnar så hinner du allt på 1 dag!

   
  Delayed och Mattias Holmén gillar detta.
 8. hallgren

  hallgren Medlem

  Vi har varit där två gånger, på högsäsong mitt i sommaren, och hann gott och väl göra allt och åka favoriterna (Harry Potter, Transformers, Minions och Simpsons) flera gånger på ett endagsbesök. Känslan var också att Harry Potter-delen, som var ny när vi var där sist, avlastade övriga delar av parken och gav mindre köer överlag.
   
  Mattias Holmén gillar detta.
 9. MrDollar

  MrDollar Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  What? Inte Jurassic Park? Den tyckte jag var coolast :p

   
  Knucket och Mattias Holmén gillar detta.
 10. hallgren

  hallgren Medlem

  Sen ska man inte glömma naturen när man är där. Även om det är en storstad så är den aldrig långt borta. På senaste resan tog vi en halvdag i Mailbu Creek state park, där kan man bland annat vandra ett par km in till platsen där tv-serien MASH spelades in.

  M*A*S*H Hike in Malibu Creek State Park - SoCal Hiker
   
  Mattias Holmén gillar detta.
 11. pycko

  pycko Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Sist vi var där så åkte vi på Warner bros. studio tour, var kanon. Inga attraktioner som på Universal men så mycket att se, vi fick se studion där Big Bang Theory spelas in mm. En promenad utmed havet mellan Santa Monica och Venice med alla otroliga människor som vistas där är ett måste. Camarillo outlet är kanon, ca 1,5 timme från LA, 1/3 av priset jämfört med hemma på det mesta.
   
  Mattias Holmén gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×