En behaglig helgresa utan äventyrligheter

Diskussion i 'Reserapporter' startad av tourist, 20 Februari 2013.

 1. tourist

  tourist Medlem

  Jag är inte säker på om det här är en reserapport utan bilder, det kanske egentligen är ett aggregat av inlägg i trådarna http://www.businessclass.se/sas-eur...un-st-denis-gillot-st-denis-reunion-trad.html, http://www.businessclass.se/businessclass/8819-bc-loungehoerna-arn-arlanda-stockholm-sweden.html, http://www.businessclass.se/sas-eurobonus/6111-sas-intra-europa-i-c.html, http://www.businessclass.se/hotell/7954-har-blivit-uppgraderad-pa-radisson.html, http://www.businessclass.se/hotell/1046-vilka-hotellkedjor-erbjuder-nutella-pa-frukostbordet.html och http://www.businessclass.se/ovrigt/375-moette-lassie-kaendisar-moett-pa-flighter.html ?

  Tourist och tourist-spouse bokade Eco-biljetter från Arlanda till Birmingham (avresa med SK2553 @11.15) under trippelstatuspoängkampanjen för en avkopplande helg tillsammans på ett ställe med kort flygresa och snabb transport mellan flygplats och stadskärna.

  Efter att ha parkerat i P51 och passerat den lilla säkerhetskontrollen i T5 var vi ganska hungriga, och Scandinavian-loungens lax och potatissallad passade utmärkt för en brunch. (Tack Turkish för det fina kortet som är så bra att ha nu när jag har tappat EBG!) Är det någon som vet vad det goda kvadratiska tunna knäckebrödet som SAS serverar i loungen och i long-haul C heter? Naturligtvis tittade jag uppmärksamt efter andra orangetaggade BC-medlemmar i hörnan, men där satt det bara en karl utan taggar som nyfiket kikade när jag läste och skrev i gästboken. Fiskelinan(?) som jag gissade har hållit fast en penna svängde dock tom…

  Vid online-incheckningen fanns det många lediga platser, så jag hade trott att planet skulle vara halvtomt, men Eco verkade i princip fullt, med fulla bagagehyllor. En halv rad Business på 1D-F utan passagerare, en rad Eco Extra på 2A-F, resten Eco och ingen gardin. Det kanske inte går att flytta gardinen så långt fram? Kaffeserveringen tog lååååång tid genom kabinen, SAS sålde många smörgåsar och jag såg både EuroBonus-AmEx och EuroBonus-MC-pointearnercard sträckas fram vid betalning.

  Vi hade bokat en 2-4-1 på Radisson Blu, men mitt på dagen fanns det inte så många färdigstädade rum att välja mellan som passade våra önskemål , så vi lämnade in våra väskor och tog en tur till Birmingham Museum and Art Gallery istället. När vi så småningom kom tillbaka och checkade in förklarade vi oss nöjda med ett litet rum på hörnet på våning 17, men eftersom det inte var ett Business Class-rum skulle vi uppskatta frukost i restaurangen istället, vilket vi fick. Så i formell mening ingen uppgradering som CCG, men med gratis frukost samt vattenflaska, blåbär och chokladtryfflar levererade till rummet spelade avsaknaden av morgonrock ingen som helst roll! Frukostmatsalen hade en maskin som gjorde små pannkakor av amerikansk typ när man tryckte på en knapp, det var lite professor Balthazar över den, men tyvärr fanns det ingen Nutella att smeta på dem... Däremot fanns det portionsförpackningar med <rys>Marmite!

  Middag i hotellrestaurangen Filini (med 15% CCG-rabatt på maten och förhoppningsvis trippla poäng). Trevlig personal och väldigt humana priser, men ingen vidare finess. Grillad paprika som smakade som om den kom direkt ur en burk, ganska smaklös pastasås, hyfsade desserter, ingen katastrof, men alltihop kändes på något sätt lite typiskt menlöst engelskt! :) Omfattande vinlista med mycket italienskt. Minuspoäng för att restaurangen inte hade något engelskt öl alls, utan bara Becks och … Budwiser:)confused:) Tur att det finns gott om pubar i staden med riktigt ale och bitter att komplettera med.

  BHX har en ganska behändig storlek, men SAS incheckningsdiskar är jämte LHs och LXs ändå väl gömda inne i ett hörn i motsatt ände av terminalen från till exempel KLMs och Emirates. Det finns Fast Lane i säkerhetskontrollen och den kvinnliga personalen kallar resenärerna Dear och Darling. :D Ganska liten kontraktslounge med soppa, bröd, kakor och drycker av allehanda slag. Pluspoäng för den väl skyltade tysta avdelningen även om den är nära ingången. Planet hem var minst lika fullt som på utresan, med riktigt fulla bagagehyllor, återigen med en halv rad Business, en rad Eco Extra och ingen gardin. Med på planet fanns ett halvdussin friidrottare på väg från British Athletics Grand Prix till XL-galan i Globen, bland annat 800meterslöparen Abubaker Kaki från Sudan.

  Skulle jag göra om samma resa om jag behöver fylla på EuroBonus-kontot eller vill ha en kortsemester? Absolut! Birmingham med universitet, museer, kulturevenemang och pubar överraskade positivt, och det var en väldigt smidig resa från ARN.
   
  7 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×