EB Amex Elite - snuvad på EB gold

Diskussion i 'Kreditkort' startad av kenmat, 7 Juni 2018.

 1. Beherit

  Beherit Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fråga från en som överväger att skaffa Elite-kortet: Om jag har kvalificeringsperiod på SAS EuroBonus som börjar januari månad och skaffar kortet nu i februari 2019, betyder det då att jag måste var vaksam om jag i framtiden bokar eller reser runt månadsskiftet jan-feb så jag verkligen har min silvernivå just då?
   
 2. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Det borde vara safe åt det hållet, dom borde inte fakturera årsavgiften och ge poängen 2 månader tidigare än anslutningsmånaden något år.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Alltså, man ska inte överdriva detta. Om man skaffar Elite precis i anslutning till brytdatum för sitt medlemsår så kan det vara vissa problem, men det är knappast vanligt.
   
 4. kenmat

  kenmat Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är dock väldigt tråkigt när det väl händer. Synd också att Amex inte kan/vill göra något för att rätta till problement för de som drabbas.
   
  Gus gillar detta.
 5. SimonXYZ

  SimonXYZ Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skulle potentiellt kunna få samma problem som du har då jag historiskt har fått mina poäng i mitten av augusti och mitt medlemsår är sep-aug. Jag ringde Amex idag och frågade hur det funkade och fick denna förklaring. Jag har mitt förnyelsedatum 10 aug och kommer att få poängen nästkommande torsdag (16 augusti i detta fall). Har man förnyelsedatum i slutet på månaden kan det då hamna på olika månader beroende på när nästkommande torsdag är. Förra året kom (daterades) de på en tidsdag ;-)
   
  jumbooze gillar detta.
 6. SimonXYZ

  SimonXYZ Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, nu stämde det inte riktigt med torsdag detta året heller :) Jag fick dock mina poäng innan 1:a september och Diamant är säkrat.

  Screen Shot 2018-08-17 at 11.59.02.png
   
 7. Brogren

  Brogren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har kvalificeringsperiod Mar 1, 2018 - Feb28, 2019. Bör jag uppgradera från SAS Amex Premium till Elite och få baspoängen ett antal månader innan brytdatum eller vänta och få dom ett par månader efter. Någon skillnad? Tänkte droppa Amex Platinum och jaga EBG istället via Elite + MC Premium + flyg. Tips mottages gärna hur man ska tänka här. Hittade ingen tråd som beskrev det exakt, men hänvisa mig gärna om sådan finns.
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Den stora anledningen att byta nu, är väl att få all spend för 2019 på ditt nya Elite.
   
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det beror ju på om du kommer upp i någon status på nuvarande år om du skaffar kortet nu. Gör du inte det skulle jag nog skaffa kortet i mitten på april. Men som med det mesta beror det på du måste självklart också se till att du kommer upp i 150k spend från april i så fall om du vill få en voucher.

  När man jagar en ny högre status vill man ha baspoängen så tidigt som möjligt för att efter att ha nått guld kunna ta del av guldbonusen på intjänade poäng. Har man redan guld så spelar detta ingen roll om man inte tror man kan nå Diamond.
   
 10. Brogren

  Brogren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kommer ju upp i EBS, men det känns ganska meningslöst för egen del. I år tog det bara 4mån att nå 150k, men förväntar mig att det kommer ta längre tid nästa år. Vad är då nackdelen med att uppgradera korten 1/1-19 istället t.ex?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×