Easyjet startar lågprisflygbolag i Afrika

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Jacob, 30 Juni 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Inom 3-4 månader väntas det nya flygbolaget vara igång som fått namnet Fastjet. Det är Easyjets grundare Stelios Haji-Ioannou som ligger bakom det nya flygbolaget som inledningsvis kommer flyga mellan Ghana, Kenya, Tanzania och Angola men som hoppas kunna expandera till fler afrikanska länder i framtiden.

  Biljetterna väntas ligga på mellan 70 och 80 USD exkl skatter som medelpris men det ska vara möjligt att hitta biljetter för 15-20 USD om man bokar tidigt.

  Källa: CNN
   
 2. Konstigt att det inte blir någon linje till Marocko eller Egypten, då hade de knutit ihop det europeiska bolagets linjer med det afrikanska.

  Annars kommer väl satsningen inte som någon stor överraskning, Easyhotel har väl redan börjat bygga hotell i Afrika.... Tror t.om att det i Johannesburg redan står klart.
   
 3. cmj

  cmj Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Som jag har uppfattat det så har Stelios Haji-Ioannou egentligen inte så mycket mer att göra med Easyjet, merän att han äger namnet.
  Vet att Stelios hotade med att ta tillbaka namnet "Easyjet" för några år sedan om inte bolaget skärpte till sig och minskade förseningarna.

  Stelios threatens to take back easyJet name over delays

  Därav kanske inte så konstigt att man inte har några linjer till Marocko eller Egypten eftersom att bolagen inte har något med varandra att göra?!
   
 4. OK :) Kände inte till konflikten och dess bakgrund. Då blev det genast mer logiskt... Dock tycker jag ändå det vore smart att koppla samma destinationer som både betjänas av Europeiska och Afrikanska lågprisflyg.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×