E-tickets och "biljettlöst" resande.

Diskussion i 'Övrigt' startad av Sakoz, 30 Maj 2011.

 1. Sakoz

  Sakoz Medlem

  Ort:
  GVX
  Land:
  Sverige Sverige
  När skall SAS få ordning på informationen hos personalen *gällande "biljettlöst" resande.

  Vid check-in vid *business disken på ARN idag, så får jag återigen frågan om jag behöver boarding pass då biljetten finns registrerad på min AMEX. SAS EuroBonus kort och jag därmed har möjlighet till "biljettlöst" resande. Vis av tidigare erfarenheter så ber jag ändå om boarding pass eftersom hela flygningen är med Lufthansa. *Redan vid fast tracken blir det problem. Kontrollanten drar mitt kort och upplyser mig om att jag reser i ekonomiklass och ber mig gå till den andra passagen. Jag gör en konstpaus och tittar på honom en stund innan jag säger. -Jag reser i businessclass, varpå han åter säger, -Inte vad jag kan se. Jaha hur gör vi nudå, säger jag. Den manliga kontrollanten ser fundersam ut då han förmodligen går igenom sitt minne. Jag öppnar då väskan och tar fram mitt boardingpass och allt löser sig. Vidare går jag till SAS loungen och lämnar fram id och mitt AMEX SAS EBS vid disken, den första tanken från kvinnan bakom disken var att neka mig tillträde eftersom jag inte är EBG, istället för att först fråga om jag reser biljettlöst och i vilken klass, jag uppmärksammar detta snabbt, och öppnar väskan samtidigt som jag säger, -Det här med elektroniska biljetter är det lite si och så med. Då finner hon sig snabbt när det står C på boardingpasset och hälsar mig välkommen till Business loungen. *Jag äter frukost i loungen ringer några samtal, men går en stund senare in i Menzis loungen med Priority Pass för att få mig en kopp choklad, vilket inte maskinen i SAS loungen är kapabel att framställa.
   
 2. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  När kan man resa biljettlöst egentligen? Inrikes finns det ju alltid, men jag förstår inte logiken för utrikes. Någon som kan upplysa?

  (Att det dessutom som sagt är lite si och så med det även när det erbjuds gör ju inte saken bättre :D )
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Biljettlöst, eller e-ticket vilket det nog egentligen handlar om, fungerar rätt bra i de flesta delar av världen, inklusive ARN.

  Att däremot kunna ta sig från incheckningsdisk till gate utan ett fysiskt boardingpass kan vara svårare. Det brukar fungera bra för mig på ARN, men då reser jag oftast med SAS därifrån och är EBG.

  Notera att det faktiskt finns ställen där man fortfarande måste ha en fysisk biljett (inte bara en utskriven itinerary) för att få komma in på flygplatsen.
   
 4. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Lustigt att det inte fungerar Sakoz. ÄR du säker på att din biljett hade registrerats på kortet du visade upp? Kanske var det så att någon/senare tidigare resa var registrerad på just det kort och det var det personalen såg?
  Annars enda jag kan komma på är om din biljett nyligen blivit ändrad och/eller uppgraderad, kanske att ändringen inte gjorts ordentligt i systemet?
   
 5. Sakoz

  Sakoz Medlem

  Ort:
  GVX
  Land:
  Sverige Sverige
  Gnopps: Ja helt säker, det fungerar bra vid incheckning och gate, problemenen uppstår oftast vid lounge access (personalen tänker inte till, utan reagerar på att det står EBS på mitt kort), och i Fast Track får dom inte upp vilken klass det är, exempelvis som i det här fallet då hela resan opererades med Lufthansa.
   
 6. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Själv vågar jag mig bara på rent papperslöst resande vid inrikesresor och möjligen inom Norden, och då om det bara är SAS hela vägen.
  När det gäller resor som omfattar andra flygbolag eller flygplatser ute i Europa där man kanske måste visa boardingkort för att komma in i lounger eller kunna handla i Taxfree-affärerna är det nog ett måste att ha ett papper med sig som man kan visa upp.
   
 7. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Glöm det om "papperslös" resande utrikes. Det är mycket tryggare att ha ett BC i fickan för om det nu funkar klanderfritt inom Norden så fort du är utanför allt kan hända. T.ex. datorsystemet kan vara långsam eller nere och då är det lättare att peka på svart på vitt än på en frusen skärmbild.
   
 8. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Håller med. Etickets litar jag på men boarding pass känns fortfarande mycket enklare och tryggare än "biljettlöst". Tänker t ex när du vill ge ditt bp till gate agenten, ska visa i loungen, visa i tax free, etc.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×