Ditt värsta hotellminne?

Diskussion i 'Hotell' startad av Gnopps, 2 Augusti 2012.

 1. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Vore kul att höra lite historier vad folk råkat ut för på sina hotellövernattningar.

  Jag inleder med följande historia om när jag bodde på St Olavs hotell i Tallinn. Hotell St Olav är ett mycket charmigt hotell med 4 lokala stjärnor, beläget i ett gammalt hus. De har flera rumskategorier och man går till rummen genom trappfyllda korridorer upp & ner, likt en labyrint. På papperet ett perfekt alternativ för mysiga helgresor i gamla stan.

  Tillsammans med familjen hade vi bokat 3 dubbelrum i standardkategori på det här hotellet för några år sedan. Vi kom till hotellet en fredagkväll men fick veta att de var överbokade och att vi istället skulle bo på ett affärshotell utanför gamla stan. Vi var inte särskilt nöjda med det här; dels för att vi ville ha ett mysigt hotell och det nya hotellet var ett standard modernt affärshotell och dels för att det var längre från gamla stan. Vi nekade, lämnade en lista på bra hotell i gamla stan vi skulle gå med att bli ombokade till (såklart hela tiden hövliga). Efter 1-2 timmar i receptionen insåg den stackars receptionisten att hon inte skulle bli av med oss och efter många samtal till hennes chef dök det plötsligt upp 3 rum! 2 var av lägre standard än vi bokat men det var fortfarande att föredra.

  Det konstigt tycker jag än idag att de hellre betalar ett annat hotell för oss än tar in oss på sitt eget hotell. Väl hemkomna skrev jag till hotellet och blev erbjuden uppgradering till junior-svit vid nästa besök.

  Något år senare tog vi återigen chansen och bokade två dubbelrum, varav det ena uppgraderades till junior-svit. Incheckning gick bra och det var först när vi gick och lade oss som problemen började. Eftersom det är ett gammalt, charmigt hus är väggarna tunna. Min fru & jag hörde först från vänsterväggen hur gästerna intill låg med varandra. Då de till sist slutat somnade vi.
  Bara för att vakna någon timme senare då gästerna i högerrummet började bråka. De skrek på varandra för fullt men lugnade sig till sist. Vi somnade om.
  Bara för att vakna ytterligare någon timme senare då högergästerna åter igen skrek på varandra. Vi ringde då receptionen som inte gjorde någonting. Till sist blev det syst och vi somnade om.
  Bara för att vakna av att mannen går och skriker för sig själv. Tydligen hade hans fru begett sig ut på stan ensam (klockan var nu omkring 2 på natten) och han skrek frustrerad (och full?) för sig själv om hur en trebarnsmamma kan lämna sin make bara sådär ansvarslöst. Vi ringer receptionen som inte gör något. Till sist lugnar sig mannen och vi somnar om.
  Bara för att vakna någon/några timmar senare då frugan återvänder och de bestämmer sig för att ha återföreningssex. Lyckligtvis var det här det sista vi hörde av dem men natten var förstörd och vi var verkligen trötta nästa dag.

  Då vi anmärkte i receptionen sa de bara att de inte kan göra något men då vi krävde fick vi i alla fall sen utcheckning så vi kunde sova en tupplur senare. Visst är det jobbigt att behöva bråka med en gäst eller ringa polisen men för mig som har jobbat som hotellreceptionist är valet från hotellets sida klart: Vilken gäst vill man behålla som nöjd kund; den som är lugn eller den som stör?

  Jag skulle gärna rekommendera St Olav men har gett upp på dem nu.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Var på rundresa i USA med föräldrarna sommaren 1996. Sista anhalt var Boston och ett av de bättre hotellen (kommer dock inte ihåg vilket!). Jag var rätt nöjd att komma tillbaka till ett engelsspråkigt land efter att vi tagit en avstickare upp till Montreal.

  Efter en lång dag ute på stan kom vi tillbaka till hotellet och jag tvärsomnade. Det gjorde dock inte mina föräldrar.

  Vid 02 på morgonen väcker de mig och förklarar att de inte kunnat sova då det är fest i rummet brevid. Jag är lätt oförstående (jag är inte direkt sympatisk när jag just blivit uppväckt ur min skönhetssömn!) men går ändå med på att ringa till frontdesk och förklara problemet. Mina föräldrar resonerade som så att de inte var tillräckligt bra på att prata engelska för att förklara problemet och därför behövde väcka mig.

  Frontdesk skickar upp någon som knackar på och vi hör hur diskussionen i korridoren blir allt mer högljudd. Tillslut går killen de skickat upp iväg igen och vi är lite undrande över hur det hela skulle sluta då partyt verkar fortsätta. Jag ringer ner igen för att förhöra mig om vad som försiggår och får då svaret "Stay in your room Sir, we are sending security to evacuate the other guests from the property..".

  Jag kikade lite igenom kikhålet i dörren och såg när fyra bastanta säkerhetskillar kom upp och knackade på hos grannen. När de öppnade dörren var det inte tal om att diskutera utan de trängde sig bara in i rummet och 2 mintuer senare föste de ut 3 personer som inte ville bege sig av frivilligt samt ett par som var lite mer medgörliga. Killen som bråkade mest skrek att han ville packa ihop sina prylar och fick svaret "Sir, you can pick up your things at 0800 in the reception. Until then, you will vacate the premises."

  Det var uppenbarligen knark och alkohol inblandat och hela situationen kändes rätt hotfull, trots att jag stod innanför en låst dörr och tittade på.

  Kanske inte den värsta hotellupplevelsen i världen, men annars har jag varit förskonad från händelser på hotell.
   
 3. Adamsson

  Adamsson Medlem

  Ort:
  Västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  Första gången jag besökte New York (typ 2004) bokade jag rum på dåvarande Howard Johnson vid Penn Station/MSG. Rummet var riktigt billigt och jag var glad över att jag gjort ett sådant kap! Billigt hotell mitt i smeten på Manhattan liksom! Hissen fungerade när den själv ville. Kul att släpa rullstolen upp och ner för trapporna när man hade rum på våning 5... I badrummet fanns inget varmvatten alls, men dock diverse insekter.

  Nu för tiden väljer jag inte de billigaste hotellen...
   
  1 person likes this.
 4. Paul

  Paul Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bodde för drygt 6 år sedan på ett hotell i Dubai tillsammans med min flickvän. Det var faktiskt första gången jag läste på hos Tripadvisor om ett hotell, dock tyvärr efter att ha bokat och betalat resan. Enligt recensionerna där var hotellet mer eller mindre en täckmantel för bordellverksamhet och vi var lite oroliga när vi anlände.

  Första dagen var allt ganska mycket frid och fröjd, men jag tror att det var andra natten som brandlarmet gick igång och alla gäster pinnade ner till receptionen. För många av de som återvände till sina rum saknades värdesaker, som tur var klarade vi oss, förmodligen för att två ~20-åringar inte antogs vara särskilt täta. Följande dagar så besökte vi hotellets bar där varje ensam man fick sällskap inom någon minut av en tjusig dam, vare sig man ville eller inte. Min flickvän gick på toaletten någon minut vilket gav mig ett gäng beundrarinnor omgående. I hotellets restaurang satt mest vad som såg ut som lokala gangstrar tillsammans med rysk-språkiga och asiatiska tjejer och pratade högt i sina mobiltelefoner och sminkade sig innan nattklubben öppnade runt 4 på eftermiddagen. Hotellrummet i sig och personalen var egentligen inte helt fruktansvärda, men det var en väldigt märklig hotellvistelse.
   
 5. rob74

  rob74 Medlem

  Ort:
  Kiruna
  Land:
  Sverige Sverige
  Var i London med en grupp från universitetet i december 1997.
  Vi var inbokade på två olika hotell invid Paddington. Det ena hotellet var 3-stjärnigt och det andra 2-stjärnigt.
  Givetvis hamnade jag och min rumskompis på det 2-stjärniga...
  När vi gick in i rummet vällde en enorm hetta ut över oss. Det var som att öppna en bastudörr. Det gick överhuvudtaget inte att vistas i rummet. Vi slängde in väskorna och gick förmodligen och tog en kall öl, med löfte om att de skulle fixa värmen.
  Efter något tag återvände vi och det var ok att gå in i rummet. Vi kliver in och möts av ett skåp.
  Skåpet står inte, som man skulle kunna vänta sig, med bakstycket mot väggen. Nej, det står vinkelrätt ut mot väggen och tar upp halva utrymmet. Mycket skum lösning. De båda sängarna står på rad efter varandra mot väggen.
  Gardinerna var fulla med cigaretthål, badkaret inbjöd inte direkt till att bada i och alla fönster var tätade med toapapper.
  Tack och lov för att vi inte skulle bo där under hela vistelsen...
   
 6. Kalle Andersson

  Kalle Andersson Medlem

  Ort:
  Mälardalen
  Land:
  Sverige Sverige
  1996 var jag på klassresa till Afrika och vi skulle på safari i Kenya. Vi stannade till i Nairobi innan vi for ut till Masai Mara. När vi anländer till hotellet från flygplatsen börjar händelserna...

  När vi gjorde entré i lobbyn började vi direkt ana oråd. På prislistan stod rumspriserna anslagna, från pris per natt till pris per timme... På vägen upp till rummen passerade vi den halvfyllda poolen, notera inte med gäster, men med vatten. Det flöt runt lite bråte i poolen och en trasig skylt meddelade att man badade på egen risk. No shit! :)

  Till en del av rummen behövdes ingen nyckel då dörrarna redan var uppbrutna och det bara var att kliva in. För övrigt behövdes det bara en nyckel då alla nycklar passade alla dörrar. Tyvärr var en del av rummen redan bebodda av oanade mängder kryp som inte var särskilt intresserade av att flytta ut bara för att gäster hade anlänt.

  Väl inne i mitt rum, som var en svit, kunde jag konstatera att de som hade använt köket hade glömt lite mat, för ett antal veckor sen... Tyvärr hade städarna glömt att ta bort sina blodiga plåster från väggarna på toaletten, för att inte tala om smutsranden i badkaret från tidigare gäster.

  Vid det här laget hade många av mina klasskamrater antingen börjat skratta eller gråta. Skratten var nervösa, ångestfulla skratt och gråten var i panik.

  Det var dags att gå in i det som var vardagsrum. Där fanns ett extrarum, helt inkaklat, utan några finesser utom en golvbrunn.Gissa själva vad som kunde hända därinne...

  Tyvärr hade inte alla fått rena sängkläder, det minst anmärkningsvärda var hårtussar... Blod och torkad "glasyr" fanns i mer än hälften av sängarna. En hade faktiskt fekalier i sin...

  I och med att resebyrårepresentanten drog så fort han dumpat oss utanför hotellet och inte svarade på telefon fick vi spendera natten på detta etablissemang. Vi sov tätt, tätt i heltäckande kläder, på våra väskor(för att slippa sängarna) och gick vakt om vakt för att slippa oväntade besök.

  På flyget hem fick vi reda på att det var Nairobis näst största bordell, who could have guessed?!?! :)

  Som en extra knorr på berättelsen berättade en lumparkompis utan att jag hade berättat detta, att hans farbror hade haft en resebyrå vars svenska kumpan i Kenya hade utnyttjat verksamheten för pengatvätt och vapensmuggling med lastbilar på savannen. Gissa vilken resebyrå vi hade använt...? :D

  edit: stavfel
   
  Last edited: 2 Augusti 2012
  3 personer gillar detta.
 7. GOTATH

  GOTATH Medlem

  Ort:
  GOT/STO/ATH
  Land:
  Sverige Sverige
  Mitt värsta hotell-minne var då snålheten bedrog visheten. Förra sommaren var jag nere i mitt sommarhus i Grekland med en god vän. Vi hade haft lite lösa planer på att övernatta sista natten i Aten för att min vän skulle få se staden. Sent en kväll efter några glas vin bestämde vi oss för att boka. Vi valde det billigaste alternativet eftersom vi inte skulle göra mer än att sova på hotellet. Via booking.com föll valet på Athens House i Omonia-kvarteret i Aten. Priset för ett rum med två sängar var moderata 20€. (Tjänade 40 miles till mitt A3-konto via booking.com! :)) Vi var nöjda med den bokningen och allt var frid och fröjd.

  Dagen för resa in mot Aten kom och vi klev på Flying Dolphin som tog oss till Pireaus. Efter en kort tunnelbaneresa kom vi fram till Omonia. Det skall tilläggas att jag varit i Aten flera gånger och kan stan ganska bra. Vi börjar leta efter hotellet som ligger på en bakgata. På vägen dit får vi många blickar från lättklädda damer som troligtvis är glädjeflickor. Klockan är mitt på dagen dessutom. En olustig känsla infinner sig om att denna vistelse kommer att bli lång...

  Vi hittar slutligen rätt adress och tar oss upp till fjärde våningen i ett hus där vi möts av en vit dörr med en handmålad skylt ovanför; Athens House. Vi går in och kommer till "lobbyn". Lobbyn är orientaliskt inredd med mycket färger, kuddar och soffor. "Receptionen" är ett vitt bord och är dessutom obemannad. Inte en själ så långt ögat kan nå. Vi letar runt efter någon som kan checka in oss. Till slut hittar vi en tjej med dåliga engelskakunskaper som säger att vi inte kan checka in för än om två timmar. Vi kan lämna våra väskor vid dörren och vi går med på det motvilligt. (Vi ger oss ut på sightseeing i Aten och besöker bland annat Akropolis och Akropolismuseet(som rekommenderas varmt)) Väl tillbaka på hotellet har ägaren vaknat ur sin siesta. Vi lämnar fram vår reservation och det första som han frågar är om vi kommer från Persien. Nej, vi kommer från Sverige, svarar vi. Bra, svenskar är bra folk. "Jag hatar perser och de får inte bo här", svarar ägaren. Min vän är från Iran, men han sa inget :) Ägaren verkar vänlig och vi får betala för vårt rum. Trodde att jag redan hade betalat, men det hade jag tydligen inte... Ägaren visar oss runt och till vårt rum.

  Rummet: Cirka 15 kvadratmeter. Utsikten är mot en innergård med galler för fönstren. Det finns tre sängar med lika många fläktar. Inga lakan. Vi upptäcker att vi bokat vandrarhem och inget hotell. Toalett och dusch finns i korridoren och i rummet finns enbart ett stort handfat. Väggarna är fläckiga av diverse kroppssubstanser och mögeldoften ligger som ett tjockt lager i rummet. Kollar under sängarna och ser stora dammråttor. Vi börjar ana onåd och planerar flyktvägar ut från hostellet. Kommer fram till att brandsäkerheten är lika med noll.

  Vi bestämmer oss för att gå och äta. Valet blir på McD. Väl där börjar några pakistanier ge oss skumma blickar och vi tvingas lämna stället kvickt. Snabbt tillbaka till vandrarhemmet via glädjeflickorna på gatorna. Vi börjar göra upp planer på att sova i skift, men det slutar med att vi somnar. Under natten hör vi hur de i rummet bredvid har fest intill småtimmarna. På gatan hörs sirener och skottlossning. Vi vågar inte köra fläktarna på högsta fart eftersom vi är rädda för att folk kan smyga in och råna oss om då vi inte hör dem. Därav blir det en kvav och tryckande hetta i rummet. Vågar inte ens gå på toaletten under natten. Vi överlever natten och vaknar klockan sju dagen efter. Vi packar fort ihop våra grejer och lämnar rummet. Ingen i receptionen, men vi skriver en lapp och lämnar nyckeln.

  Nu väntar en seg dag då vi bara går runt i staden och fördriver tiden. På kvällen åker vi ut till flygplatsen för att övernatta. Morgonen efter går planet. Berättar för min gode vän att vi kunde bott på Hilton Athens för 750kr pp och då inser även han att det är dumt att bara gå efter det billigaste alternativet!
   
  4 personer gillar detta.
 8. Unicornone

  Unicornone Medlem

  Ort:
  Vikbolandet
  Land:
  Sverige Sverige
  Gamla Scandic som brann ner i Gävle för några år sen. Skulle på en säkerhetskonferens 2001 med statliga myndigheter så jag fick ett rum på väntelistan. Rummet var väl på en 10-12 kvm med en mikroskopisk toalett.
  Problemet var att rummet var en askkopp, sängen av av fartygsmodell som hytterna på Continental men låt oss säga lite slitna.
  Madrassen var av tagel och allt annat än jämn, dessutom väl inkissad och precis som hela rummet taggad av cigaretter..
  Efter en väldigt ljudlig debatt med receptionen tillbringade jag natten i ett konferensrum med handfat.
  Behöver jag säga att jag aldrig mer stannade där?
   
 9. Rustscheff

  Rustscheff Medlem

  Ort:
  Marieholmsbruk
  Land:
  Sverige Sverige
  För det mesta har jag varit förskonad från fasor på hotell. Fasorna beror dock ibland på i vilken "setting" de uppträder. Då jag åkte på bröllopsresa skulle vi efter en lång flygning övernatta på Sandton Sun en natt i Johannesburg. Detta skulle vara ett femstjärnigt businesshotell och man kunde bl a beställa städning från rummet genom att tända en röd lampa som sedan blev grön när rummet var färdigt. Svettiga, trötta och varma såg vi fram mot vår svit. Dörren, med grön lampa öppnades, och vi såg ett rum med alla sängkläder på golvet...Vi gick ned till receptionen, påpekade att det inte var ok och att vi var på bröllopsresa-första natten....Vi fick besked att slå oss ned i receptionen (inte baren) och vänta 30 min. Efter 1 tim var det klart. Vi gick upp igen och det var fortfarande exakt lika dant. Jag passade på att öppna badrumsdörren och såg där en toalett, föga förvånande-men även icke nedspolat, använt toalettpapper! Nu var det inte roligt längre! Mysteriet löstes genom följande: knappen för grönt och rött var omkopplat och städerskan hade helt enkelt inte sett vikket rum som behövde städas. Trist inledning på bröllopsresan dock. Nästa natt begavs på en liten slottsliknande byggnad MÅNGA MIL utanför Pretoria på LÅNGA DAMMIGA grusvägar. Att köra i Afrika i skymning var spännande redan 1987, med ANC, landminor och liknande. Vi fick här övernatta som enda gäster tillsammans med den alkoholiserade hotellägaren, en "defrocked priest" från Nederduits gereformeerde kerk som startat ny karriär tillsammans med sin älskarinna. Efter en god middag, mkt dryck och nattligt dopp i poolen såg allt ändå ganska bra ut, om inte min hustru när vi skulle lägga oss skräckslaget utbrustit-"Stefan-det är lysande ögon i rummet! "Jag snodde runt, halkade med blöta fötter på klinkersgolvet och for med huvudet före i klinkern och slog upp ett magnifikt jack i skalpen medan den gästande caracalen med ett fräsande hoppade över mig och ut genom altandörren... Det blev ingen honeymoon den natten heller och på morgonen var min kudde helt genomblöt och väldigt röd.
   
 10. Appfly

  Appfly Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  The horror!... det kryper i mig bara jag läser detta... hade badat i handsprit efter att ha tvingats stanna på det etablissemanget.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×