Senaste nytt

Direkbuss Newark - Manhattan (el Long Island, Queens)

RickardG

Medlem
Rymmer en Uber standardbil verkligen 4 personer med bagage (dvs incheckat + handbagage per person)?
Formellt ska alla UberX ta minst fyra passagerare men det finns väl såklart en gräns för hur mycket bagage som får plats. Har man en herrans massa väskor med sig får man lyxa till det med några dollar extra och ta en en Uber XL. Hur som helst så har jag svårt att tro att det går att hitta ett bättre alternativ än Uber, om man ska väga samman pris, restid och bekvämlighet.
 

AABack2ARN

Medlem
Anledningen till att jag funderar är nämligen att många taxibilar i USA (hur stora de än må vara på utsidan) rymmer ganska lite baggage. De är ju långt ifrån så rymliga som "standardtaxin" här hemma (en V70 eller motsvarande kombi).
 

Kajsan

Medlem
Finns det någon flygbuss (ej liten shuttle bus) från Newark - Manhattan? Kan man boka innan eller betalar man på plats? Pris?
Ja, man kan fastna i trafiken man vi har använt bussen nu och då, senast förra veckan. Nya medresenärer till USA brukar gilla turen med Olympia Trails | Newark Airport Express då NY skyline är synlig lång tid. Pris 24 USD för tor och billigare för 62+ (senior). Ca 45 minuter har det tagit senaste 4-5 gånger. Under populära reseperioder kan det vara smart att hoppa på returen på Grand Central (1 gata NV/Lexigton). Där säljs också biljetter. Har varit med om att passagerare som väntat på Port Authority inte fått plats och man åkt vidare och de fått invänta plats på en förhoppningsvis ledig buss inom 15 minuter. Bryant Park är också bättre hållplats om man har lite tight med tid och vill åka buss. Köp biljett via webben då biljetthantering görs i bussen med cash och kort och tar sin tid.
 
Toppen