Det här med att skippa sista segmentet

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av gunry, 30 December 2016.

 1. mha321

  mha321 Medlem

  Om det var riktigt så enkelt hade det nog inte hamnat i rätten. Lufthansa skulle knappast ta det dit om de inte trodde de skulle vinna. Sedan kan det fortfarande bli så såklart, men det är knappast så uppenbart - det är sällan det när det handlar om vad som går och inte går att skriva bort i avtal.

  Men visst är det möjligt att de säger åt flygbolaget i princip det. Frågan är dock om det är något att hoppas på - ett sådant beslut torde vara till fördel för de som startar vid stora hubbar och till nackdel för sådana som oss i norden. För oss lär det leda till dyrare biljetter...
   
 2. danielhog

  danielhog Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan bli en intressant princip också. Vad händer om man missar sitt flyg? Måste man boka ny biljett med samma bolag för att undvika stämning? Hur ska man avgöra vem som missat flyget och vem som struntat i flyget? Om alla kommande Lufthansaflighter är fulla men British Airways har plats på samma sträcka, blir man stämd då?
   
 3. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Utan att ha läst stämningen så får jag en känsla av att det inte handlar om en resenär som missat flyget utan någon som gjort en eller flera saker som indikerar att det handlar om att avsiktligen undvika sista segmentet. Tex inte checkat in bagaget hela vägen, haft en biljett bokad från den flygplats han ”klev av” eller kanske hjort detta upprepade gånger.
   
 4. På många restauranger i Asien som erbjuder buffé eller stora portioner skriver de en notis där det står att man får betala extra avgift ifall man lämnar kvar maten.
   
  jumbooze, FFS, Jönsson och 7 andra gillar detta.
 5. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant och mycket bra! Ungefär som utbildningar/kurser som är gratis men med en No-show avgift.

  Det är väll av samma anledning SAS infört serviceavgift på 450kr, för att inte folk som oss ska dumboka all platser som finns ;)
   
  dino_81, Jönsson, Jane Insane och 1 annan gillar detta.
 6. mha321

  mha321 Medlem

  Det fanns åtminstone förut en tid sedan fall när just detta kunde ske på SL, ja. Eller, du fick en straffavgift. Detta på buss som gick en "krok" över i en annan zon och kom tillbaka. De löste det genom att höja priset (du fick betala för zonen du inte ville till oberoende av din plan, faktiskt även i de fall där det inte *fanns* någon hållplats att gå av på), vilket väl är det som även kommer ske på flygbiljetter om det förbjuds.

  Numera har man nu gått till enhetstaxa, men det tror jag knappast sker på flyget...
   
  Jönsson gillar detta.
 7. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske är anledningen till att man betalar för dyraste zon på 2-4-1 biljetter.
   
 8. TasselT

  TasselT Medlem

  Ort:
  Vännäs
  Land:
  Sverige Sverige
  När SJ började köra X2000 Göteborg-Köpenhamn via Malmö på 90-talet någon gång så var det billigare att köpa biljett till Köpenhamn än till Malmö pga att utlandsresor var momsfria på den tiden. Jag tror tom att SJ själva hintade om detta när man skulle köpa biljett till Malmö - dom förlorade ju inget på det - tvärtom. Men som privatperson slapp man ju momsen och så blev biljetten billigare. :p

  / TT
   
  Brandforce gillar detta.
 9. TasselT

  TasselT Medlem

  Ort:
  Vännäs
  Land:
  Sverige Sverige
  Om jag ska åka UME-ARN i morgon med SAS så är det billigare att boka UME-ARN-GOT än UME-ARN. Blir jag stämd av Sas om jag fuskar ?
  Skiplagging med SAS ? | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor

  / TT
   
 10. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×