Det går tungt för estländska Avies

Diskussion i 'Övriga nordiska flygbolag' startad av Jacob, 9 November 2011.

 1. Krånglig situation i norra Värmland. Man önskar ju att man kunnat satsa mer på större Torsby, men det tar ändå 1h (i laglig hastighet) till Hagfors med omnejd. Det är ungefär samma tid som det tar hela vägen ner till Karlstad..

  Kanske hade varit bättre med en skattesubventionerad busslinje ner till Karlstad, så att man kunde uttöka verksamheten där. Bor man i orter med under 10.000inv kanske 1h marktransport får anses godkänt (?)

  Jag hade iaf hellre åkt buss 1h och flugit SAS (om det skulle finnas underlag) än detta: https://wallenrud.files.wordpress.com/2011/02/img_0069.jpg
   
 2. sweflyer

  sweflyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Poängen med HFS-ARN är väl lite att det skall konkurrera med bilen, samt göra det möjligt att åka till Stockholm över dagen. Bil hela vägen tar väl runt fyra timmar enkel sträcka. Med 1,5 timme buss till Karlstad och den marginal på säkert minst en timme som bussen kommer att ankomma till flygplatsen med blir det knappt ett bättre val än att köra (och alla har bil i norra Värmland :)).

  Bloggbilden såg nästan trevlig ut jämfört med min upplevelse. Här är de kort som jag tog. Känns mer som Sibiriska inrikesflyget :D
  IMG_1381.JPG IMG_1382.JPG IMG_1392.JPG IMG_1394.JPG
   
  Palazzi gillar detta.
 3. Huvva - herre min skapare :confused:

  Vi får väl se om någon är intresserad av att ta över efter Avies, om man försvinner..

  4h bil låter normalt inte så lockande, men när man ser dina bilder så kanske det inte är så tokigt :p
   
 4. Aurora

  Aurora Guest

  Et flygplan kan se så "sjunkigt" og gammalt ut det bare vil, så lenge driften er säker så... :) Jag hadde mer enn gjerne flydd med flygplanen på bildene hvis jag hadde visst at flygbolaget hadde en ordentlig drift, det tekniske vedlikeholdet var bra och jag visste at piloterna var kvalificerade. "Looks can decieve" - but in this case they might as well just confirm the suspicion :/
   
 5. sweflyer

  sweflyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Linjen har ju varit turbulent rätt länge. Har följt lite i media. Trots rätt så omfattande stöd verkar det inte vara många som kastar sig över att flyga, därav kanske att Avies kommit in.

  Även om just Avies är höjden av sunkighet är Hagfors flygplats riktigt trevlig. Finns fri kaffeautomat med riktiga koppar, och till det finns det välsmakande små chokladbitar. De har både en skön soffgrupp och ett köksbord att sitta vid. Sammanfattningsvis trevligare än vissa tredjepartslounger jag besökt. Kanske är läge för en "loungerapport" :rolleyes:

  IMG_1320.JPG IMG_1331.JPG IMG_1339.JPG IMG_1370.JPG
   
  anjak, Jensik, agehall och 5 andra gillar detta.
 6. Helt fantastiskt!! Har besökt många flygplatser, men få jag sett har sett så avslappnade ut som denna :) Man längtar ju inte efter en lounge iaf

  Stord i Norge o Lycksele i Sverige var väl ungefär lika små (kanske något större), men de såg ut mer som konventionella flygplatser.
   
 7. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
 8. krasnyj

  krasnyj Medlem


  Ibland vill man ju filma takeoff och landning. Sen att det skulle bli så spännande som det väl blev visste jag inte vid tillfället. ;)
   
  Nemo gillar detta.
 9. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
 10. JLE

  JLE Medlem

  Ort:
  Skåne
  Land:
  Sverige Sverige

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×