Destination Helsingfors - LÄMNA ERA TIPS

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Erik Gustafsson, 22 Oktober 2012.

 1. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Helsingfors (eller Hesa- som helsingforsborna själva kallar staden) tillhör en utav mina favoriter. Som ett gott årgångsvin- blir bara bättre med tiden. Så mina 3 tips:

  1) Café Strindberg på N:a Esplanaden - en varm sommardag med en god kaffe, titta på människorna som passerar och med bordservering där de kommer fram och tar beställning/betalning. Ett stort plus för att man aldrig behöver be om notan, utan de kommer fram med den.

  2) Något fiskestånd på Salutorget där man för €2 får en grym grovbröds smörgås (ni vet dem från Fazer) fyllt med lax eller kräftröra...*mums*

  3) Tempelplatsens kyrka- typisk turistmagnet. Visst. Men grymt hur de lyckats med att bygga en kyrka insprängt i ett berg.

  Kan varmt rekommendera en resa dit, flyg tar 30-40 minuter och med båt ca 16 timmar.
   
 2. petsky

  petsky Medlem

  Ort:
  Zürich
  Land:
  Sverige Sverige
  En annan rekommendation om man vill se staden pa kort tid är att ta 3:ans sparvagn. 3B och 3T tar dig runt till de flesta sevärdheter som ligger centralt och det finns guider att printa:

  http://www.hsl.fi/FI/matkustajanopas/Documents/3B3T_esite_en_2012.pdf

  En annan favorit som med fördel kan kombineras med ett besök i Alvar Altos hem är Fölisön och gamla mejlans, ett utomhus museum med traditionella finska byggnader som flyttats till en ö precis väster om centrum. Man tar sig enkelt dit med buss 24 fran Svenska Teatern, pa vägen kan man stanna till vid Sibelius monumentet och man kan se presidentbostaden. När man vandrat tillräkligt bland de gamla byggnaderna promenerar man fortsatt västerut mot Munksnäs via den charmiga gamla bebyggelsen i gamla Mejlans. Längs med vägen ligger ett antal trevliga stopp. kekkonens musem, Mejlans konstalhall som brukar ha bra utsällningar, Arboreum som är en väldigt trevlig park om man är intresserad av blommor och ett antal trevliga lunchrestauranger. Har man med sig barn brukar ett besök i järnaldersbosättningen vara populärt, men det är bara bemannat under sommarmanaderna.


  Tidsmässigt är det en väldigt bra förmiddags tur. Bussresan med ett stopp pa Sibeliusmonumentet tar en halvtimme (15 minuter buss, 15 minuter stopp). Att vandra pa fölisön bör man räkna med en timme för. Lunch och stopp pa museerna en timme och promenad och besök pa Alvar altos hus en timme till. Därefter kan man ta 4:ans sparvagn in till centrum igen vilket tar ca 20 minuter.
   
 3. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om man vill äta björn, vart ska man gå då?
   
 4. Rustscheff

  Rustscheff Medlem

  Ort:
  Marieholmsbruk
  Land:
  Sverige Sverige
  Restaurang Bellevue har både björnkorv och björnstek i kruka. Men restaurangen är rysk.
   
 5. petsky

  petsky Medlem

  Ort:
  Zürich
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill du äta björn skulle jag rekommendera restauran Saslik. En av de mest klassiska restaurangerna i Helsingfors och klart att rekommendera även om man inte vill äta just björn. När det kommer till björn sa brukar Saslik ha en björnveckor under jakten som pagar för fullt just nu. Salsik är rysskt/finsk och tar det bässta av det ryska köket och tar in influenserna som som kom fran de hundra ar som Finland var Ryskt.

  Russian Restaurant Saslik - Presentation - A&S Restaurants
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×