Daglig städning Clarion Collection

Diskussion i 'Nordic Choice Hotels & Nordic Choice Club' startad av Golfkillen, 10 November 2021.

 1. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Jag fick precis höra av vänner som bor på Temperance i Malmö att städning inte ingår. Vill man ha städning så får man betala extra och det gäller bara efter tre nätter. Så även om man betalar så får man ingen städning första och andra dagen. Stämmer verkligen detta?
   
 2. MrRob

  MrRob Medlem

  Ort:
  Halmstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Alla är vi olika men smutsar du ned så mycket att rummet måste städas efter två nätter? I vårt fall hängs DND-skylten ut på dörren i 100% av fallen på alla vistelser <5 nätter för att slippa ha okända personer på rummet bland våra ägodelar. Behöver vi något så ber vi personalen komma upp med det när vi är på plats, nya handdukar t.ex.

  Som sagt - alla är vi olika.
   
  jerixon gillar detta.
 3. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Om du menar med smutsar ner att jag sover i sängen så att den behöver bäddas så ja, det gör jag redan efter en natt...
   
  Erik M gillar detta.
 4. MrRob

  MrRob Medlem

  Ort:
  Halmstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker man att det är viktigt att få en säng bäddad varje morgon av någon annan när man bor på hotell förstår jag absolut dina bekymmer! Själv skakar jag om täcket och lägger kudden där den ska vara, precis som jag gör hemma på morgonen, och är nöjd med det innan jag beger mig ut genom dörren.

  (Menar ingenting negativt om min ton får det att låta så - reflekterar bara över att alla är olika)

  Kring din frågeställning kan jag inte svara för Temperance i Malmö men jag bodde på två olika Collection-hotell i somras (i Uppsala och Nacka) och städning skedde också efter tre nätter, men ville man ha det varje dag så uppfattade jag inte att det skulle kosta extra utan handlade mer om att fråga om tjänsten så utförde de den.
   
  DanielKif och Kaik gillar detta.
 5. Olle K

  Olle K Medlem

  Ort:
  Jönköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Har varit så med städning på alla Nordic Choice hotell jag bott på senaste året.
   
  hco gillar detta.
 6. Brogren

  Brogren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl primärt en miljöfrågan det där. Plus att det också sliter hårt på personalen att städa "bara för att". Sen är det väl såklart ekonomiskt för dom, men det lär dom väl inte avisera som anledning
   
 7. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Ja, för mig är det viktigt. På samma sätt som att det är viktigt för mig med en god hotellfrukost när jag bor på hotell även fast jag gillar att göra min egen frukost när jag bor hemma. Det finns kanske någon som hade tyckt det var ok att laga frukost på Trangiakök när man bor på hotell, jag är inte sån.
   
  SK989, intuition, Christiansson och 2 andra gillar detta.
 8. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Sliter hårt på personalen? Självklart är det en ekonomisk fråga för hotellet för det är ju inte så att miljön slits mindre för att jag betalar för städningen.
   
  Erik M och fcx gillar detta.
 9. adhoc76

  adhoc76 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Skönt att man inte är ensam @Golfkillen . Jag uppskattar och ser det som en del av hotellupplevelsen att slippa bädda sängen. Det är en del av helhetsupplevelsen med att bo på hotell att komma tillbaka till rummet till en bäddad säng. Måhända en egendomlig syn på tillvaron, men sån är jag.
   
  micke, Christiansson, JNH och 1 annan gillar detta.
 10. Jag räknas nog inte i alla kategorier som en bakåtsträvare ;) men traditionellt har väl daglig städning varit en del av hotellupplevelsen världen runt. Så jag tillhör också den grupp av människor som tycker om att rummet är ordnat fullt ut som en del hotellvistelsen.

  Vill man ändra på detta av kostnads- eller miljöaspekt (som är ganska naturligt) skulle jag förespråka att hitta morötter som gör att vi ändrar oss. Det är väl Scandic som ger rabatt på om man avstår städning? Om man väljer att inte använda morötter, då skulle jag förespråka ändring av klassificering på hotell. T.ex. hotell som inte erbjuder daglig städning kan aldrig vara högre än tre stjärnor.

  Sen undrar jag på om städning av hotell är så mycket hårdare i Sverige mot låt oss säga Norge att det är skälet man drar ner på det? :eek:
   
  SK989, Golfkillen, SilverJonten och 2 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×