Senaste nytt

Därför säkerhetskontroll på flygplatser gör mer skada än nytta

Dr. Miles

Expert
Det är ganska intressant artikel.

Bruce Schneier: Harms of Post-9/11 Airline Security

Jag tycker att det är speciellt intressant att veta bl a:

Bruce Schneier skrev:
In 2004, the average extra waiting time due to TSA procedures was 19.5 minutes per person.

Bruce Schneier skrev:
he increased automobile deaths due to people deciding to drive instead of fly is 500 per year.

Bruce Schneier skrev:
He wants us to trust the no-fly list: 21,000 people so dangerous they’re not allowed to fly, yet so innocent they can’t be arrested.

Bruce Schneier skrev:
He wants us to trust that the deployment of expensive full-body scanners has nothing to do with the fact that the former secretary of homeland security, Michael Chertoff, lobbies for one of the companies that makes them.
 

agehall

Medlem
Bruce säger många, obehagliga, sanningar. Tänk om det fanns fler som han, då skulle vi kanske leva i en bättre värld.
 

fly4fun

Medlem
På Arlanda, terminal 2 blir du av med allt som i den vildaste fantasin skulle kunna användas som vapen. 3 meter efter säkerhetskontrollen finns ett cafe där det står en bunke med 50 knivar som är i metall och drygt 20 cm långa. Man behöver inte ens köpa nått för att ta en kniv (eller tio). Har man glömt ta en kniv där så får man en av personalen ombord på flyget till maten. SÄKERHET?
 

agehall

Medlem
Alla människor som har lite hjärna inser att säkerhetskontrollerna på flygplatser enbart är till för syns skull. De skapar en falsk trygghet och får folk att tro att de är säkra. Men vem som helst som vill orsaka skada kan göra det på så många sätt att det inte ens är roligt att tänka på.

Är det tex smart att trycka ihop en massa folk i en lång och trång kö precis före säkerhetskontrollen. Gissa hur det skulle sluta ifall någon fick för sig att göra elakheter där..?

Ska man ha riktig säkerhet ombord får man titta på andra lösningar. Prata lite med folket i Israel till exempel. De har koll på hur man ska göra för att få flyg säkert.
 

nilsson

Medlem
Ett påpekande från Bruce som jag tyckte var intressant är att do-not-fly listan effektivt funkar som ett early warning system för om någon är ens terrorcell på spåren. Flyg ofta och om du hamnar på listan, bränn alla bevis.
 
Toppen