Courtesy upgrade på SAS longhaul som Eurobonus Diamond/Pandion

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av andreas, 24 Juni 2015.

 1. John Rosenbaum

  John Rosenbaum Medlem

  Ort:
  Lidingö
  Land:
  Sverige Sverige
  Kul för dig! Grattis. Tyvärr sjukdom i familjen, annars skulle jag vara med på samma plan. Säljer min biljett på marknadsplatsen om någon är intresserad. Trevlig flygning och vistelse.
   
  Kris gillar detta.
 2. RonnieK

  RonnieK Medlem

  Puh. Har gått igenom heeela denna tråd och endast funnit en (1!) post som bevittnar en CU på en poängbokning. Det visar åtminstone att det är möjligt men kan också vara någon form av "glitch". Är det verkligen ingen annan som har en success story, egen eller anekdotal?

  Jag är bokad i Plus för min sista resa som EBD, ARN-LAX i mellandagarna och det skulle ju sitta fint med en CU som jag aldrig fått. SAS hade enbart en award-plats i business så jag satte frugan på den då hon är EBG. Utresan fanns två platser i business så det blev separata bokningar med mig som chansning för eventuell uppgradering.
   
  John Rosenbaum, aruba1 och Brandten gillar detta.
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är nog relativt få på forumet som bokar go/plus med poäng. Mig veterligen finns det dock inget som säger att award inte ska kunna få CU.
  Bokningsläget borde väl vara någorlunda lugnt i Business denna tid på året vilket borde hjälpa chanserna lite?
   
 4. RonnieK

  RonnieK Medlem

  Det är detta som gör att jag har en gnutta hopp om att det faktiskt är möjligt (t.o.m. i samma utsträckning rent procentuellt sett).
   
  TheTravelGuy gillar detta.
 5. dohaloungen

  dohaloungen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skall flyga till Las Vegas via New York EWR, den 19 Januari, och sedan tillbaka 23 Januari. SAS flight till EWR, i bokningsklass Q, sedan United, och detta är bokat av en resebyrå. Då detta är en kick-off för hela bolaget blev det endast SAS Go, vilket smärtar en medelålders man. Tror inte jag flugit längst bak i planet long-haul på 5 år minst. Jag var British Airways Executive Club under lång tid innan och där fick man en upgrade kanske var tredje eller vart fjärde flight. Sedan två år tillbaka är jag dock all in på SAS och är Diamond detta år. Väntar dock fortfarande på min första courtesy upgrade med detta program. Min fråga är, hur frekvent sker detta? Har jag en snöbolls chans i h-e att bli uppgraderad till SAS Plus? Vill helst inte använda poäng då jag hamstrar för en 2-4-1 resa till familjen.
   
 6. mha321

  mha321 Medlem

  Go till plus är väl definitivt något "som händer". Särskilt om du utgår från Arlanda där det gkugd A330 med större plus kabin. Med påtaglig risk för att du hamnar i mittsäte i plus.

  Sedan vet jag inte hur det spelar in att det är en gruppbokning (om det är det?), eller att det är ett United-segment med.
   
 7. dohaloungen

  dohaloungen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svar! Håller hoppet levande då...
   
 8. WAR

  WAR Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om det är en gruppbokning kommer du inte få en CU, du kan bara ”plusgrada” den för hela gruppen och heller inte uppgradera med poäng på flygplatsen. Tror jag läst tidigare inlägg om att någon lyckats penga-uppgradera en gruppbokning men kan inte konfirmera det till 100%
   
 9. John Rosenbaum

  John Rosenbaum Medlem

  Ort:
  Lidingö
  Land:
  Sverige Sverige
  För lite över en vecka sedan hände något som jag aldrig sett/hört förut. Skulle flugit ARN-OSL, OSL-EWR, EWR-OSL, OSL-ARN 14-16 DEC. Men fick förhinder på grund av sjukdom i familjen. Eftersom ingen köpte biljetten av mig här på BC så avbokade jag den inte.

  Det otroliga var att jag (ingen åkte) blev uppgraderad från GO till PLUS både från OSL-EWR och sedan även EWR-OSL!! Men eftersom jag inte flög tur så avbokades flyget från EWR-OSL cirka fem timmar innan flyget skulle avgå. Dök upp meddelande i appen att resan avbokats. Så fick min första dubbel CU trots att jag varken flög tur eller retur. Måste vara rekord?
   
  ludde och Canadien gillar detta.
 10. Hachans

  Hachans Medlem

  Jag gissar på antingen IT strul. Du stod på tur att få en uppgradering, men eftersom du aldrig reste hoppade den över till returen fastän den egentligen var avbokad.

  Eller så var det ena CU och den andra OpUp. Fick du mail om båda?
   
  John Rosenbaum och Berglund gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×