Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kalla mig hobbyepidemolog om du vill, men jag tror att din erfarenhet illustrerar skillnaden mellan omikron och tidigare varianter av Covid-19. Ett upplägg som gav hög sannolikhet att undkomma mindre smittsamma varianter (men med värre sjukdomsbild per smittad person) har uppenbarligen sämre chanser mot omikron!

  Det finns förmodligen inga uppdaterade råd på hur man ska bete sig, och fortfarande leva något sorts halvnormalt liv, som ger en nära 100%-ig chans att undvika smitta om man inte är nyvaccinerad.

  Om man tänker åka till något ställe med testkrav före inresa måste man nog också, under någon månads tid, räkna med att det nu är en risk man inte kan bortse från att man testar positivt på sitt pre-departuretest och måste ställa in resan med kort varsel, även om man känner sig frisk några dagar innan och tycker att man är rätt försiktig veckan före avresa.
   
  Sir Lemon gillar detta.
 2. bvs

  bvs Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är just det här som gjort att vi varit tveksamma att resa som familj. Ingen av oss är i någon riskgrupp och vi är inte direkt oroliga över att bli smittade här hemma, påföljderna av att bli smittade utomlands har däremot minskat suget rejält. Lägger man till att vi har barn i skolan och är rätt låsta till när vi kan åka iväg tillsammans det de ständigt ändrande inresereglerna så blir det också ett extra orosmoment. Blir en jobbresa inställd så är det lite skitsamma men blir en semesterresa alla sett fram emot i flera månader inställd i sista minuten är det rätt trist.

  Vi tog en kalkylerad risk och åkte till Seychellerna över nyår. Tre olika bokningar med tre olika bolag blev det innan vi väl kom iväg. Vi berättade inte för barnen var vi skulle utan sa att vi var tvungna att ta PCR för att åka till Köpenhamn (vilket tom blev sant under tiden) så att ingen skulle bli besviken ifall vi testade positivt. Väl på plats hade vi egen villa med egen pool och i princip allt annat vi gjorde var utomhus, inklusive frukost/middag. Vi klarade ju oss men vi kunde ju också lika gärna blivit smittade i kön till immigration och sen fått sitta isolerade hela semestern.
   
  jerixon, Sir Lemon, Rasmus_1 och 3 andra gillar detta.
 3. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja det är mycket svårt att skydda sig mot den senaste varianten, tror mig veta var och vem som smittade mig och det var på måndagen mellan jul och nyår i Barcelona, det är inte många personer som blir glad när dom träffar mig, men denna person skulle prompt kramas och pussas på kinderna och bli pussad på kinderna, tänkte direkt detta var inte bra.
  På onsdagen kom symtomen och på natten en feber som var 39,6 och gick ner till 38,8 som varade i tre dagar.

  Testade mig på måndagen efter nyår på en drive in mottagning på Abrahamsberg IP och var possessiv
  Hade själv isolerat mig och gjorde så i 10 dagar efter första symtomet och viket var 3 dagar efter att jag kände mig frisk
  Detta resulterade att jag avbokade en två dagars besök i Berlin med en kollega, förmodligen även att påverka en resa till Kanada första dagarna i februari som till 99% kommer att avbokas.
   
 4. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, men hemmatester(antigen) går väl inte att fullt ut att lita på om de är negativa. Det krävs rätt mycket virus för att de ska ge utslag och att testet utförs rätt.

  Jag har själv haft symptom och testat negativt på hemmatest. Har ej gjort PCR test utan "bara" isolerat mig och avbokat helgens resa.
   
 5. Hachans

  Hachans Medlem

  Det krävs i princip symptom för att de tillförlitligt ska ge utslag.
   
  Rasmus_1 gillar detta.
 6. Rasmus_1

  Rasmus_1 Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Spännande nog så börjar det röra på sig även i Asien. Korea på väg att byta strategi i ljuset av omikron:

  The days of 3T are over

  Som tidigare nämnts så har ju Fauci också konstaterat att alla kommer att exponeras. Såklart bra om alla inte blir sjuka exakt samtidigt men vi står helt klart inför en helt nya situation. Kluriga frågor kvarstår dock, bl.a. i vilken grad omikron kommer ge immunitet mot nya framtida (och potentiellt farligare) varianter och om long covid också är ett problem med omikron. Icke desto mindre kanske vi äntligen kan börja ana ett slut på reserestriktionerna och det covidnationalistiska paradigmet.
   
  DrNo, LarsCph och hco gillar detta.
 7. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Bara hoppas!
   
  hco och Rasmus_1 gillar detta.
 8. hco

  hco Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tyvärr är jag inte positiv map lätt att resa till Korea i närtid. Dom skärpte nyss (dec/jan) inresereglerna.

  "The mandatory quarantine of 10 days for all arrivals may be adjusted, although the negative PCR testing requirement is likely to remain in place."

  "Hong Nam-ki, who sits as Minister of Economy and Finance and ex-officio Deputy Prime Minister, said the administration was “doing everything in its powers to bring normal life back to Koreans as promptly as possible.”"

  [EDIT: Tog bort onödig off-topic kommentar själv]

  MEN -- jag är den första som firar om jag har fel. Jag hoppas att jag har fel!

  Men innan jag tror på det så behöver jag nog se förändringar som gör det lättare att resa in, inte svårare.

  Saknar att inte kunna åka till kära Korea =(
   
  Last edited: 14 Januari 2022
  Rasmus_1 gillar detta.
 9. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Spanien ska också lätta på restriktionerna. Jag applåderar utvecklingen men jag har sett Danmark och Nederländerna behandla Covid som något som var över för att sen få panik när en ny variant dyker upp.

  Jag vet inte vad nästa bokstav är men testet är hur de behandlar den.
   
  Rasmus_1 och hco gillar detta.
 10. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Omicron verkar ju spridas som en präriebrand. Fru och barn var på Universeum i Gbg i fredags. Frun började känna sig förkyld i måndags, tog snabbtest måndag, eller tisdag, negativt. Nytt snabbtest i torsdags, positivt. Barnen och förkylda, har inte testat dem, men jag har skonats hittills. Alla tre har varierande grad av förkylning men ingen feber och dom är relativt pigga. Man kan ju bara hålla tummarna för att hypotesen stämmer att varianten är lindrigare och avtar lika snabbt som den peakar.
   
  John Rosenbaum, LarsCph och Sir Lemon gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×