Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. @christianboazo1235 och @Seamaster om ni hade scrollat tillbaka ca en sida så fanns alla svar där. Här är allt som gäller för FRA/MUC, jag skulle hålla öga på detta fram till dagen innan avresa då det kommer en del justeringar hela tiden.

  https://www.lufthansa.com/xx/en/flight-information.html
   
  Seamaster gillar detta.
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det tre doser som räcker, eller tre doser + 14 dagar?
   
  011430121 gillar detta.
 3. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Enligt länken i inlägget ovan ditt räcker 3 doser for att slippa visa test. Krav på 14 dagar gäller de två första doserna.
   
  fcx gillar detta.
 4. Det här inlägget om det var en film i USA hade fått "Viewer discretion advised" Det är inte menat som en moraldiskussion, men ett inspel särskilt till de av medlemmarna som också är småbarnsföräldrar och är ressugna. Det är nämligen så att Familjen Senator numera tillhör statistiken över smittade i pandemin med sjukdomsutfall och att vi har en "Patient Zero" i ett växande kluster av primär och sekundärt smittade. Anledningen att jag väljer stå fram med detta är att det smittan uppstod på resa, i detta fall inrikes men jag inser vilka enorma påfrestningar det hade varit om detta hade hänt under vår planerade resa till Malaysia, eller värre Thailand.

  Natten mellan 1:e och 2:e januari tillbragte vi på Kolmården. Vi fokuserade 90% av vår tid utomhus eller väldigt utspridd på deras delfinshow. 10% av tiden var det middag eller frukost med bra distans mellan borden, OCH (ödesdigert visar det sig) fick snart 4-åriga Senator Junior hänga i lekrummet. Vid två tillfällen tyckte vi det var för många barn, så vi plockade ut honom och satt resten av tiden på rummet.

  Måndag 3:e januari återvänder han till förskolan. Tisdag 4:e januari hämtar min fru honom och åker förbi svärföräldrarna. Vi äter middag, och han är som vanligt bara att vi inser han är varm. Han har 39C. Han sover genom natten och nästa morgon är han feberfri. Det är tredje gången på fyra veckor vi har 24t feber, så vi tänker ingenting på detta. Torsdag 5:e januari går min fru ut på stan med flera väninnor eftersom Junior har tillfrisknat redan onsdagen. Hon åker kommunalt med munskydd, ganska ensam om det. När hon kommer hem känner hon sig inte helt på topp och insjuknar fredag. Jag känner mig helt ok och är utomhus med Junior. Lördag eftermiddag börjar mina symptom, och precis efter middagen smäller det till med snabbt accelererande feber. Min fru får ett hem-test på lördag eftermiddag, och får positivt svar på söndagskvällen. Jag testades i måndags och fick positivt svar i onsdags.

  Jag hade en relativt tuff helg med nästan 40C feber. Jag skulle få min tredje dos denna vecka, så mitt skydd var ganska lågt. Morfar/mormor har klarat sig relativt bra, han ganska hängig men annars som en kraftig förkylning. Väninnorna alla sjuka med förkylningssymtom. Min fru däremot har nu haft både säsongsinfluensan samt Covid på fem veckor. Jag tycker väldigt synd om henne, för henne var influensan värre men att gå genom detta igen var taskigt. December och januari är allt annat än produktiva kan vi nog tryggt säga, och här ligger samhällsproblematiken idag: inte dödlighet men helt enkelt kan vi upprätthålla ett fungerande samhälle med all smitta som finns.

  Så ett lekrum på Kolmården med ett barn som skall ha mindre chans för att smittas och bära smittan vidare har inneburit fyra närstående (egna föräldrar + mormor/morfar) plus fyra väninnor som kom i kontakt med min fru.

  Jag kan inte släppa tanken på hur detta skulle ha sätt ut om det var lekrummet på Westin Langkawi som var källan. Tanken på att isoleras på ett hotellrum i Malaysia i en vecka med vår son utan att få lämna rummet ger mig rysningar. På tal om rysningar, så hade det varit jobbigt då jag fick byta på sängen flera gånger efter mina febernätter. Det är inte så att hotellet hade skickat in någon för att göra det för mig. Om möjligt skulle det vara värre om lekrummet var Hilton Arcadia Phuket som också var ett alternativ.

  Jag kan hellre inte helt släppa besvikelsen över att 22 månader av hårt arbete känns bortkastat och att vi misslyckades med vår största uppgift, nämligen skydda svärföräldrarna. Jag hade en begravning i Norge den 4:e januari som jag hade tänkt närvara vid. Min far opererades för bypass den 20:e december, och eftersom vi hade bokat Kolmården sa jag till min far att vi skulle bryta julkarantänen och att jag inte vågade hälsa på och bo där innan/efter begravningen. Det var mitt bästa beslut i härvan visade sig.

  Mitt tips till er som nu reser är att vara redo för isolering på destinationen om man smittas, och bygger in detta som en buffert i planen. Det verkar som många av de smittskyddsåtgärder som vi har använt på resorna kanske inte räcker till hela vägen. Vi ser flera medlemmar härinne nu som smittas på resorna, men upptäcks när man kommer hem. Är man asymtomatisk och är smittat, ja då vet man inte. Men vi lullades in i någon falsk säkerhet av att småbarn inte smittas eller smittar samt att vi hade två 24t feberincidenter utan något annat på ett par veckor.
   
  Thomasn, Mikael Stillman, mjulven och 35 andra gillar detta.
 5. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Hoppas alla är okej. Vad jag förstått, och antagit, är att barn definitivt kan smittas av Covid, men ofta kan sakna symptom. Nu är ju du förälder och frälst, men för mig som inte har barn så kan jag ibland "äcklas" (obs! överdrift) av att se barn röra allt möjligt, stoppa handen i munnen och sen hosta ut över allt och alla. Ibland tänker jag att det är taskigt av föräldrar som går till Ikea eller andra ställen där distans inte är möjligt, att inte ha mask på barnen eller åtminstone lite mer hänsyn till omgivningen. Men det skulle jag aldrig våga säga utan användarnamnets anonymitet ;)

  Under min senaste resa till USA så blev det ganska stressigt pga corona. Att undvika smittan verkade i princip omöjligt, och även om jag enbart träffade ett fåtal vänner och bekanta kändes det som ett konstant duckande av viruset. Vid 2 tillfällen fick vi besked om att någon vi nyligen träffat hade testat positivt, varav jag fick sladda iväg till närmaste apotek och göra självtestet på parkeringen och dagarna därefter. Otroligt stressigt i stunder, och vore det inte för min förmåga att glömma bort orosmoln så hade det nog förstört resan. För sambon var det definitivt mer jobbigt att ständigt tänka på detta och göra covidtest varje dag (ej svensk).

  Jag kommer efter senaste upplevelsen inte åka utanför Europa igen så länge som smittspridningen ser ut som den gör.
   
  Mikeswede gillar detta.
 6. GOTBound

  GOTBound Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket bra inlägg som ger perspektiv!
   
  Lauda 777 gillar detta.
 7. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Usch, låter verkligen jobbigt!! Framförallt att ha haft både vanlig influensa och Covid inom loppet av några veckor.

  En fråga, testade ni junior med snabbtest när han hade feber och det visade falskt negativt och det var därför ni vågade er ut med honom redan dagen efter?
   
 8. Nej, vi testat honom inte. Anledning till att vi kände oss lugna var att vi hade två identiska situationer bara veckor innan samt att då hade min fru Googlat lite och att det var relativt vanligt att barn i den åldern får feber och sen ingenting annat.

  Det påminner mig också att min fru testade sig med hemmatester både lördag (samma dag som hennes PCR-test) samt söndag och fick negativt.
   
 9. adhoc76

  adhoc76 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @Senator bra och viktig berättelse som med all sannolikhet är representativ för exakt vad det handlar om nu. Finns flera tänkvärda passeringar i din berättelse. Måtte detta ta slut snart eller i vart fall landa i ett hanterbart nytt normalläge som är annorlunda än det extrema vi är inne i nu.
   
  mjulven, jerixon och hco gillar detta.
 10. Maja

  Maja Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  @Senator Tack för ett tydligt och klart inspel om hur enormt lurigt det är med Corona. Hoppas alla mår hyfsat nu som blev smittade.

  i mitt eget fall så hade vi kollat upp och hade en plan om vi skulle ha känt av något när vi var i NYC. Vi hade med oss snabbtester som vi också tog innan vi åkte till flygplatsen. Därav min säkert när jag nös/hostade att det var den där katten som triggar min allergi. Vi kände som sagt var inget och testade oss sen bör vi kom hem igen för att kolla om vi kunde gå till skolan och jobbet och fick då positivt. Så ett ganska snabbt förfarande som även du vittnar om.

  Hoppas alla kryar på sig snarast.
   
  mjulven, jerixon, Rasmus_1 och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×