Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. Osten

  Osten Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För resande till Frankrike, de flesta som har resa bokad till Frankrike vet säkert redan att sedan den 9 Augusti krävs Covid-pass för att besöka restauranger/museum etc.
  Kan bara meddela att efter första helgen av kontroller, efterlevs detta till 100% (Paris). Utan Covid-pass kommer ni bli nekade att få bord på restaurang eller insläppta på museum. Bara en heads-up om resa med icke-vaccinerade/icke testade är planerad.
   
  jerixon, NyfikenGrau, Mr Basic och 2 andra gillar detta.
 2. Nicasp

  Nicasp Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Detsamma gäller i Nice, 100% efterlevnad och kontroll av covidpass vid restauranger och kafé såväl inomhus som utomhus. Dessutom obligatoriskt me munskydd i affärer och kollektivtrafik vilket efterlevs slaviskt
   
  Karlssonskan och Osten gillar detta.
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan meddela att samma gällde Berlin på restaurang/barer/pubar. Vill man sitta inne kontrollerades Covid bevis, satt man ute behövdes det inte.
  Munskydd på i lokaltrafik och på ovan nämnda ställen inomhus så länge man inte satt vid sitt bord.

  Efterföljande var extremt högt, såg ingen som inte följde dessa regler. Var och varannan person hade ett munskydd runt armen när man var ute och gick (vilket man självklart kan diskutera men den diskussionen lämnar vi).
   
  jerixon, NyfikenGrau och Osten gillar detta.
 4. Man brukar också få fylla i ett formulär när man sätter sig på ett ställe (cafe/bar/restaurang), dock är inte efterlevnaden lika hög när det gäller formuläret och så ska man checka in/ut med sin Covid-app. Det senare brukar dock aldrig kollas, inte hänt mig iaf.
   
 5. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har ingen annan bedömning, och som @igelkotten påpekar så är det inga "särregler" för icke-britter utan just nu samma testkrav för alla. Reseföretagen propagerar dock för att PCR-kravet ska mildras till antigen-test för att få ner kostnaderna för resenärerna. Responsen hittills från regeringen tycks mest vara att försöka få ner priserna på PCR-testen hos de privata utförarna: Covid PCR costs can be excessive and exploitative, says Javid - BBC News (eller så är det bara den relativt nyblivne hälsoministern Sajid Javid som är ute efter uppmärksamhet).
   
  igelkotten och Ricci gillar detta.
 6. Ni som just varit i Berlin, går det att covidtesta sig direkt när man ankommer på BER? Så att man får sitt tyska negativa testresultat direkt. Tack för svar :)
   
 7. MeddanSwe

  MeddanSwe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ska till Köpenhamn om några veckor och är tyvärr ännu inte fullvaccinerad så kommer behöva ta test innan jag åker. Som jag förstått det så krävs det vaccinationsintyg alternativt testintyg för att komma in på restauranger/barer osv. Dock kommer mitt tests gilitighet ha gått ut innan jag återvänder hem.

  Några har rapporterat att man kan testa sig (gratis?) vid ankomst till Kastrup, stämmer detta fortfarande? Får man ett intyg som är gilitigt att visa upp för att kunna gå på restauranger/barer? Någon som har erfarenhet?
   
 8. Hachans

  Hachans Medlem

  Inte riktigt svar på din fråga men om det inte finns teststationer där så finns de överallt i Berlin och ibland på hotellen. Bara googla Berlin covidtest så hittar du förteckningar.
   
  Cristoffer Cedergren gillar detta.
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Varje hörn hade typ test ställen i stan. Dock var allt tokstängt på BER när jag ankom vid 22-tiden, ingen aning om det fanns möjlighet till test. Jag använde mig av svenska Covid beviset och det fungerade överallt.
   
  jerixon, 011430121, srg och 1 annan gillar detta.
 10. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, men gratistestet på Kastrup är PCR och tar upp till 24h att få svar på (i regel snabbare dock). Föreslår istället att du tar ett gratis "kviktest" - på länken nedan kan du finna de ställen som erbjuder detta i Köpenhamn. Funkar fint med svenskt telefonnummer.

  Gratis COVID-19 kviktest - Find dit nærmeste testcenter her ✅
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×