Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. Mr Planning

  Mr Planning Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi måste försöka tänka positivt istället, hoppas på att det blir bättre framöver istället för att bara tänka i negativa banor.

  Är man fullvaccinerad och reser utan barn så fungerar det hur bra som helst att resa runt i större delar av Europa just nu.

  Det gäller att vara lite påläst, gällande vilka formulär som skall fyllas i för respektive land, men utöver det så är det bara att att flyga!

  Har besökt 8 länder (+snabbis besök i ytterligare 2) i sommar utan några helst problem :)
   
  Lauda 777, toer00, kexxcream och 9 andra gillar detta.
 2. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Varför vi inte kan röra oss fritt är mest iof politikers rädsla mer än fakta.. antivaxxers etc är nog stort problem i vissa länder.. men inte i merparten.
   
  Cristoffer Cedergren gillar detta.
 3. Mr Basic

  Mr Basic Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra där, jag tänker likadant. Tills ngn säger att vi inte får åka så tänker jag att ”vi åker”. Har Grekland, UK, Spanien, Georgien och USA i höst. :)
   
  Mr Planning gillar detta.
 4. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Det som jag går och funderar på hur länge kommer två vaccinations sprutor att vara tillräckligt, såg nu att Israel har börjat att ge en tredje injektion för att de skall tydligen ge bättre skydd mot Deltavarianten.

  Finns säkert svar på denna fråga här på forumet, vad händer med vaccinationspasset när giltighetstiden har gått ut, och hur kommer inresan till vissa länder att fungera efter det datumet?
   
 5. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja desinformation är ett stort problem på flera håll i samhället, och förstör nog en hel del när det gäller att komma tillbaka till ett normalläge för pandemin.
   
 6. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  En annan fundering är om vi kommer behöva en ny variant av vaccinet med en eller flera doser, i komplement till det som nu tagits fram, i takt med att nya mutationer uppstår. Som jag förstått är den här tredje dosen som nu är aktuell på vissa håll identisk med dos 1 och dos 2.
   
 7. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Håller helt med. Man ska inte bland ihop äpplen och päron. Reserestriktionerna har med politisk vilja att göra, inte med medicinska skäl. Vi kunde i många fall resa friare förra sommaren och hösten när ingen var vaccinerad, jämfört med idag när i stort sett alla i riskgrupper i större delen av EU är det. Så då är det ju svårt att tro att något radikalt skulle ändras för att man lyckas vaccinera några fler på marginalen...
   
 8. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Till dess att något land anger att senaste injektionen måste vara inom X dagar/månader är det bara att ladda ner ett nytt Covidbevis när det gamla börjar gå ut!
   
  011430121 gillar detta.
 9. LarsCph

  LarsCph Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Samme her - vi er i Split. Dog anvendes masker i større butikker (som fødevarebutikker) af 9 ud af 10 her vil jeg sige, men det er også det eneste sted. Dog er det som alle andre steder brugte masker som har siddet på armen, som er under næsen, osv, osv - så det er vel nærmest irrelevant at anvende dem.

  Vi bor i AirBNB hus med egen pool og her er der ingen regler :)

  Vi var på tur til Plitvice og overnattede på hotel der, der var i teorien krav om masker men meget få anvendte dem. Fra i morgen til fredag er vi på Radisson Blu ved Spit så må vi se hvordan det er derinde.
   
  John Rambo gillar detta.
 10. Fredrik Staxäng

  Fredrik Staxäng Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har fått för mig att kombinationen av en stor andel vaccinerade och en stor andel icke-vaccinerade, med en smittsammare variant är en gynnsam miljö för utveckling av resistens.

  Sedan är det rimligt att se förra höstens lättnader som ett misstag, inte som de optimala åtgärderna, med tanke på hur det utvecklade sig sedan.

  Disclaimer: Har inga medicinska kunskaper.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×