Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. @Maja
  De flesta italienska regioner, potentiellt exkluderat Sicilien och Kalabrien (enligt de nyhetssändningar jag sett), verkar ha blivit "vit zon" mellan 14:e och 28:e Juni. Lazio och Lombardiet, som säkert är relevant för en mängd turister blir vit zon nu på måndag (Sardinien mfl redan vit-listade). Få begränsningar utom masktvång kvarstår då.

  Man kan räkna med att masktvång minst till minst 15:e Juli, som är det datum som med RESERVATION sattes av regeringen igår.

  Med tanke på att Italien tycks ha ungefär samma vaccinationstakt som oss så lär troligen skiftet Juli-Augusti, i relation till behjälpligt väder, vara ett hyfsat säkert kort för att slippa såväl mask som andra begränsningar (om man är kry dvs).

  Men som allt just nu: Boka så flexibelt som möjligt, för saker kan ändras snabbt.
   
  Maja gillar detta.
 2. Original

  Original Medlem

  Inga uppdateringar från Italien att det räcker med full vaccinering för inresa (som i Spanien, Frankrike m fl)?
   
 3. Märks att många väntar på att vaccinbevisen släpps 1 juli. Svårt att hitta awards med KLM till bra poängpris den helgen 3-4 juli.
   
 4. Nu skriver du inte om du hade tänkt åka i Business eller inte. Svaret på frågan är samma som senast gången du ställde samma fråga som var väl förra veckan ;) Lufthansagruppen i affärsklass är "Business as usual" men med ansiktsmask, full service med inplastat mat. Min senaste resa var det lite skralt i baren på ena flighten, men annars som normalt. @simon_says91 har varit ute och flängt lite på senare tid och kan bekräfta.
   
 5. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för info.
  Liten korrigering dock. Förra veckan var det ut med OS och hem med SK. Men jag har börjat fundera om det är värt att spendera 120 000 p (2 pers) för en inom europa resa.

  Så om jag bokar för pengar dyker Lufthansa och LX upp i bilden också…
  I sådant fall blir det ut med Lufthansa (som inte funnits med förut) och hem med antingen LX eller OS…därav frågan…

  Och sorry, Ja business, kombon DY (Ekonomi)/SK (GO) kommer upp i samma härad som Lufthansa/LX/OS i business. I ekonomiklass alla flighter utgår jag från att man i stort sett inte får något alls (att tala om)..
   
  Last edited: 11 Juni 2021
 6. Kelgris

  Kelgris Medlem

  Tack för bra uppdatering! Men hur är det med hemresan. Jag har för mig att svenska medborgare inte behöver covid-test för att komma in i Sverige. Men kan man räkna med att flygbolagen i Spanien har koll på de svenska reglerna?
   
 7. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jo som det ser ut från 1 juli.
   
 8. Davvelavve

  Davvelavve Medlem

  Ort:
  Kungsbacka
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska till Gdansk I början på juli, hoppas verkligen dom håller deadline 1 juli med vaccinpasset. Hur som så kostade flyget 360kr tur och retur så blir ju vask annars.
   
 9. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Stor förväntan på EU passen 1/7.
  Med erfarenheter hittills hur mycket funkat till och från under pandemin befarar jag administrativt och överbelastning strul med utfärdandet om det blir stort antal sökande.
  Likaså pandemisituation på turisorterna när resesugna nordeuroperer ger sig söderut, kan bli något av en germansk folkvandring.
  Visst, detta låter pesimistiskt, men kommer själv avvakta tillslutet augusti med resande och då förhoppningsvis med positivt facit i hand
   
 10. AndersSt

  AndersSt Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi ska resa till Italien (Sicilien) i slutet av Juli. Enligt vad jag kan läsa mig till så går det bra med både PCR- och Antigen-test. De flesta verkar tydligen ta PCR-test, men Antigen är ju ofta betydligt billigare (och snabbare?), t ex 399:- inkl certifikat/reseintyg hos Bertram Care i Hyllie. Kan se att Palermos flygplats erbjuder kostnadsfritt Covidtest, möjligen är det bara vid ankomst, någon som vet om det erbjuds även vid avresa? Behöver man negativt test för flyg därifrån till CPH?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×