Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. Homer

  Homer Medlem

  Chinese Covid-19 vaccine efficacy is 'not high,' top health official admits - CNN
  The efficacy of Chinese Covid-19 vaccines is "not high" and authorities are weighing options to bolster protection --
  including mixing different shots, China's top disease control official has said.
  China brings out its censors over vaccine critique - CNN
  But Gao's remarks were controversial in China and, as his comments gained traction on social media and international news platforms,
  Chinese censors quickly scrubbed discussions online. State media swiftly put out an interview with Gao to walk back his comments.
  Global Times, a state-run nationalist tabloid, quoted Gao as saying reports about his admission were "a complete misunderstanding,"
  and published new, toned-down remarks from Gao.
   
  jerixon gillar detta.
 2. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Känns väldigt stabilt...
   
 3. Fruktansvärda rapporter från vänner i Brasilien och Rio. Folk dör som flugor runt omkring dem. Bara 30-40 år gamla. Endast 10% vaccinerade, vilket i praktiken betyder 20 milj av 200 milj människor. Lär ta tid innan man kan åka dit säkert igen. Och det finns en risk att viruset hinner utveckla en ny variant som sen sprids hit till Europa.
   
 4. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det lär ta tid innan alla är vaccinerade. Själv har jag nu fått båda sprutorna med Pfizer vaccin. Hustrun som tillhör 65+ och fick sin första idag, Astra Zenica och får andra dosen först i mitten av juli. Då kan vi ju lätt räkna ut att det kommer att ta en bra bit in på hösten till alla som vill är färdigvaccinerade. Jag ser ju ut att klara min Bostonresa i okt om SAS går tillbaka från A330 till A321LR, vilket är vitsen med resan att prova A321LR på långlinje. Sommaren är definitivt körd för många.
   
  squeezen, aruba1, NyfikenGrau och 4 andra gillar detta.
 5. Jag har under många år haft Villa Anna i Uppsala på min bucket list över saker jag vill göra i närområde. Jag bokade i januari en lördag/söndag med middag, men som läget är just nu i Uppsala känner jag att även det är onödigt så som situationen är. Så jag bokade av i söndags. Jag känner jag får hålla ut en stund till hemma.
   
  bayindirb, FF#1, mha321 och 1 annan gillar detta.
 6. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är rätt övertygad om att eventuella booster-doser i vår del av världen kommer att vara med nya versioner av mRNA-vaccinerna (Pfizer-BioNTech, Moderna, och det kommande Curevac) snarare än virusvektorvaccinerna (AstraZeneca, Janssen - även Sputnik V tillhör den kategorin), dels för att det hittills varit ännu mindre biverkningar, och dels för att Pfizer & Moderna har varit mycket mer pålitliga leverantörer till EU än AstraZeneca. Sedan får vi väl se hur proteinvaccinerna (Novavax verkar vara först i pipelinen) beter sig, i den mån de alls hinner börja användas på bredden i västvärlden.

  Curevac är intressant för att det både är ett mRNA-vaccin och för att det har mindre stränga temperaturkrav än de övriga i den kategorin.
   
  NyfikenGrau gillar detta.
 7. Pausas i USA också enligt Janssens vaccin pausas i USA - Sydsvenskan
  Detta bara dagar efter uttalande att de inte sett någon koppling mellan vaccinet och blodproppar. Det verkar sedan uttalandet konstaterats sex fall, återigen enkom kvinnor (så av någon anledning slår den tydligt mot vissa grupper).

  Man kan iaf konstatera att det verkar vara vaccintypen, snarare än specifikt det framställt av Astra, som har just denna biverkning. Hoppas att man kan vara aningen mer kräsen med vaccinvalen när man går in i en andra vaccinationscykel..

  Med de dödstal vi ser i bl.a. Brasilien så känns det svårt att vara kräsen med den relativt låga (men allvarliga) risken för blodproppar.
   
  NyfikenGrau gillar detta.
 8. Ja Brasilien och andra fattigare länder lär vara glada för alla doser som dom kan få.
   
  NyfikenGrau och Palazzi gillar detta.
 9. Antar att man också kan göra mer specifika skärningar om man ser att vissa grupper är förskonade biverkningarna. Det talas ju en del om att möjligen alla virusvektor-vaccin skulle kunna vara effektiva som endos-vaccin, bara det att man inte hade med sig den tesen i testning (förutom Jansen).

  Då man sett färre biverkningar hos män, helst äldre, så vore det ju en lämplig grupp för virusvektor (?) De drabbas ju också till större andel av allvarlig sjukdom, så om gruppen genom endos-vaccin skyddas snabbare så kanske det kan komplettera.

  On topic är väl dock att de ständigt ändrade riktlinjerna gör det problematiskt för resande. Såklart inget annat att vänta i en ny pandemi, men man blir lite snurrig.
   
  NyfikenGrau gillar detta.
 10. Grattis, och intressant om AZ - jag har en hel del släkt i Jönköpings och Kalmar län och Kalmar verkar köra med ungefär halva intervallet mot Jönköping vad gäller AZ, alltså snarare 6 än 12 veckor.

  Nej jag känner att det finns en stark tendens till överdriven försiktighet som i sig bidrar till ökad förvirring, minskat förtroende (trots att jag kan tänka mig syftet med pauserna är det motsatta) och i värsta fall minskad vaccinationsvilja. Sex konstaterade fall hittills efter nästan sju miljoner givna vaccinationer ger alltså upphov till att hela programmet pausas...det finns väl inga vaccin eller mediciner som är helt utan biverkningar? Blir lite frustrerad. 2021 känns alltmer som ytterligare ett förlorat reseår tyvärr.
  Det där med att ge äldre män i så fall känns som en utmärkt lösning preliminärt, eller vad man nu kan ge det till för grupp som inte är drabbad av biverkningar hittills.

  Angående vaccinationspass finns det väl risk för att de även inom EU kommer bli olika mycket värda beroende på vilket land som utfärdat dem eller vilket vaccin som givits. Ungern har väl t.ex. i huvudsak givit kinesiska vaccin, liksom Serbien som iofs är utanför EU. Å andra sidan tycker jag även där att man får väga den sämre effektiviteten mot snabbare distribution - kan hända att Serbien räddar fler liv med sin höga takt trots sämre verkan hos vaccinet i sig, jämfört med om man hade väntat på något bättre.
   
  Palazzi, Cristoffer Cedergren och Alf gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×