Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Du måste nog specificera din fråga, jag förstår inte frågan om man läser tråd rubriken.
   
  Berglund gillar detta.
 2. dino_81

  dino_81 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ett steg i rätt riktning.
   
 3. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Den brittiska transportministern (den minister som oftast tillkännager förändringar i karantänslistorna och inreseregler) har idag sagt till BBC att det är för tidigt för britterna att boka semesterresor till sommaren, både inrikes och utrikes resor, med tanke på de stora osäkerheterna kring utvecklingen.
  Covid: Too soon to book holiday, minister warns - BBC News

  P.g.a. oro för nya varianter håller Storbritannien/England (som fortfarande är i lockdown) på att successivt skärpa reglerna kring resor, trots nedgående antal Covid-fall. Igår tillkännagavs att kravet på Covid-test före inresa kompletteras med krav på test dag 2 och dag 8 under 10-dagarskarantänen. Möjligheten att komma ur karantänen genom att ta ett test på dag 5 finns kvar (då kommer man ur efter positivt provsvar, så typiskt efter 6-7 dagar), men tar inte bort kravet på ett nytt test dag 8. Så snart gäller 3-4 tester för inresa, kombinerat med 6-10 dagars karantän. 15 feb införs slutligen den "utlovade" hotellkarantänen (10 dagar till en kostnad om £ 1750) som är obligatorisk för inresande från ett 30-tal länder som pekats ut som särskilt risk för "variantimport". Och så skärps böter och hot om fängelse införs för de som försöker runda reglerna.
  What are the new rules for testing and hotel quarantine? - BBC News

  Man kan nog vara rätt säker på att det under kommande månader inte kommer att vara lättare att turistresa till Storbritannien än för dem själva att resa därifrån. Å andra sidan verkar upplägget sedan januari vara att till varje pris undvika att utlova lättnader som de senare måste backa på, eftersom det blev så pinsamt med alla "flipflops" i december-januari. Så förmodligen tar bl.a. transportministern i lite extra för att inte kunna anklagas för att ha lovat britterna att de kan åka på semester i sommar. Vi får helt enkelt se hur det ser ut om ett par månader.
   
  Last edited: 10 Februari 2021
  Berglund gillar detta.
 4. GOTBound

  GOTBound Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
 5. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Man kommer ur karantänen vid positivt provsvar??? Konstiga engelsmän ;)
   
  Last edited: 10 Februari 2021
  igelkotten och ekf gillar detta.
 6. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror man får tillskriva en svensk konstigheten i just detta fall. :oops:
  Men jag försvarar mig med att det inte är så lätt att hålla ordning på positivt och negativt...;)
   
  henrik l gillar detta.
 7. Linmet

  Linmet Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  The effect of travel restrictions on the spread of the 2019 novel coronavirus (COVID-19) outbreak | Science

  "Models have found that strict border closures could have helped limit viral transmission in the pandemic’s early days. But once the virus started spreading in other countries, border closures provided little benefit."

  Förstår argumentet om att världen är opålitlig just nu och vård i andra länder kan skapa problem. Men det känns som överdrivet stort fokus läggs på att begränsa resandet kontra andra troligen mer effektiva åtgärder.

  mvh en av sveriges numera 5 miljoner smittskyddsexperter.
   
 8. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Detta har väl diskuterats förut apropå vaccinationspass. Mina fem cent går väl till att det kommer att bli en inpasseringsbiljett till en hel del länder som vill öppnna upp för turism. Läser man sista stycket är det väl bara att konstatera ett parallellt scenario: Sorry, du får vända tillbaka eftersom du inte är vaccinerad mot gula febern, om man råkar anlända till ett land som håller hårt på den regeln.
   
  chazzie gillar detta.
 9. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  @sembl, hoppas att allt är bra med er.
  Hur är läget där över?
  Såg att restaurangerna skulle börja att öppna igen, hur går det med vaccineringen, precis 12 månader sedan jag var i USA senast, hoppas att åka i början av september då jag har en bokning till Chicago.
   
 10. Hachans

  Hachans Medlem

  Ja, och nej.

  Problemet är ju att ju mer ett virus härjar, desto mer hinner det mutera, och du får potentiellt virus som inte svarar på vaccinen som tagits fram och därmed startar allt om på ruta 1 igen. Därför kan risken bli att exempelvis du vaccinerar hela Sveriges befolkning, öppnar upp allt och sen pang kommer det in någon muterad farligare variant och så får man börja om. Risken för detta är stor, framförallt när de rikare länderna lyckas roffa åt sig vaccin, men samtidigt vill åka på semester och göra affärer med fattigare länder. Då är risken överhängande att man får resenärer med någon mycket smittsam variant med sig hem. Så jag anser nog att det ligger i allas vårt intresse att hålla så gott det går på reserestriktionerna och inte försöka runda dem, så att vi alla kan komma iväg och resa igen.
   
  trekker gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×