Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. Matore

  Matore Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Planerar att göra mellanlandning på London Heathrow med British Airways, hur är läget nu, ser ni några problem med transit där?
   
 2. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle aldrig få för mig att ens försöka en transfer i London i dagsläget. På tok för mycket som kan gå fel. UK och London är inte ett ställe man vill fastna i nu, och de har väl dessutom värsta utbrottet av den nya mutationen om jag förstått det rätt. Skulle inte frivilligt öka mina risker för att komma i kontakt med den.
  Läs i valfri nyhetsmedia om situationen i London så kommer du nog inte vilja passera där frivilligt.
   
  SeaPlanePilot, Sir Lemon, taxvalp och 2 andra gillar detta.
 3. Matore

  Matore Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja läget i London och England är jag väl medveten om, men transfer airside har jag inte hört några problem kring, thats why.
   
 4. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Eftersom kraven på negativt Covid-test införs någon gång i kommande vecka, och de exakta reglerna inte publicerats än vad jag sett, är det nog ingen som vet säkert än.
   
  Matore gillar detta.
 5. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Inte helt klart om de nya reglerna om covidtest gäller för transit, lär förhoppningsvis förtydligas på måndag.

  Vad gäller just transit skulle jag inte vara så orolig som @palmen är för en transit - det lär nog vara relativt låg risk. Men det är så klart upp till var och en. (Dessutom har Sverige högre, eller väldigt snarlik smittspridninstal som UK)
   
  Matore gillar detta.
 6. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Förutom det som andra redan skrivit så behöver du dessutom testa dig och självisolera vid hemkomst till Sverige, såvida du inte ska stanna borta läääänge...

  Corona – så påverkas resandet till Sverige | Polismyndigheten
   
  Matore gillar detta.
 7. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Det är en rekommendation (förtydligar bara - man bör såklart följa rekommendationen) och gäller om man varit i Storbritannien, dvs finns ju lite utrymme för tolkning huruvida transit på Heathrow innebär "varit i Storbritannien".

  Troligen gör det ju det, och eftersom det bara är en rekommendation så tvivlar jag på att FHM sett ett behov av att vara mer detaljerad än så.

  Här finns rekommendationen: Rekommendationer till dig som reser eller har rest från Storbritannien eller Sydafrika till Sverige — Folkhälsomyndigheten
   
  Matore och taxvalp gillar detta.
 8. M.K

  M.K Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @igelkotten Som sagt bara en rekommendation som jag är rädd många inte bryr sig om. Löjligt enkelt flyga från UK även nu om man vill. Jag landade från Schengen häromdagen, tvåsiffrigt antal landningar under pandemin på ARN och inte en gång har det varit någon där som ens orkar ställa en fråga. Max fem av hundra kanske med mask här i Stockholm vad jag hunnit se nu jämfört med bortemot ”alla” på andra platser.

  Jag konstaterar att de nya luftburna(?) varianterna lär trivas i Sverige med garanterad ständig tillförsel av den nya smittan. Med det sagt följer jag givetvis själv lokala rekommendationer. Bra service av SAS med PCR test innan resa också, fungerar utmärkt (alltid negativt :)) till ok pris och inte minst intyg innan avgång.
   
  Last edited: 10 Januari 2021
  Sir Lemon gillar detta.
 9. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Det är ju lite så, att om människor inte följer rekommendationerna så är det svårt att stoppa någon smitta överhuvudtaget, munskydd eller ej...
   
 10. Doctor-X

  Doctor-X Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  På intranätet för den region jag jobbar har smittskyddsläkaren specat att man INTE behöver självisolera sig eller testa sig efter hemkost om man endast gjort flygplats-transit genom UK. Vad som gäller för andra regioner vet jag ej.

  Ska själv flyga via LHR om några veckor när jag ska hem från Kanada (får se hur det går). För den som är orolig att ev. stöta på mig i vården efter hemkost kan jag lugna er med att jag ska sitta på distanskurs 1v hemma och sen väntar 1v av distansarbete hemma. Då man som radiolog kan för mestadels jobba hemifrån har vi nu endast en minimum bemanning på själva sjukhuset sedan mitten av november.
   
  Osten, henrik l och NotRyan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×