Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Som trekker skriver fick man under vårens lockdown flyga som man ville - jag gjorde det bland annat. Under denna lockdown är all outbound travel förbjuden (förutom för nödvändiga jobbresor).
   
 2. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan ju vara så att det ändras, vill dock gärna hitta en officiell informationskälla som man kan hålla koll på så man vet vad som gäller (även om det ändras.)
   
 3. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle nog köra officiell kanarisk info och här. T.ex. nedan från 3 november.

  El51UAoX0AAgYUE.jpg
   
  Budgetresenär, GOTBound och MTheC gillar detta.
 4. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 5. TP12

  TP12 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Bytte precis FRA mot ZRH som plats för mellanlandning efter fått inställt flyg av Lufthansa och ombokningen skulle bli CPH-MUC-FRA och där min flight från FRA skulle lämnat innan flighten från MUC hade ankommit. Fick först byta MUC mot Hamburg vilket löste saken. Men efter att ha funderat lite så kom jag fram till att det bästa är att undvika Tyskland helt och hållet.

  Swiss lounge i ZRH lär ha bättre servering än vad Lufthansa har i Tyskland. Dock stänger den (bara en öppen) 17 de flesta dagar såg jag.
   
  Sir Lemon och Ricci gillar detta.
 6. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Om någon som är lika bra på spanska som jag (dvs kan inte ett smack) så kommer texten här översatt i google translate. Om man är intresserad av apparna som länkas i slutet med 2D streckkoder (2D barcodes) så kan man söka på "Radar VIRUS Ministerio de Asuntos Economicos y Transf. Digital".

  Islas Canarias
  Destino Seguro
  Para garantizarle una estancia con las maximas condiciones de seguridad y calidad, y oreservar la baja incidencia epidemilogica del archipelago:
  Es imprescindible presentar en este establecimiento un certificado que demuestre la realizacion de un test de diagnostico de infeccion activa por COVID-19 con resultado negativo

  El test debe haberse realizado en las ultimas 72 horas y estar homologado por las autoridades sanitarias de su pais o de la Union Europea.
  El cerificado es obligatorio para mayores de 6 anos que quieran hospedarse en cualquier alojamiento turistico de las Islas Canarias.
  Puede presentarse en formato digital o en papel.
  Debe constar la fecga y la hora de la realization del test, los datos de identidad de la persona, el centro autorizado responsable de la verification y el resultado negativo.
  No se exigira dicho certificado a los/las viajeros/as que acrediten (con su documento de viaje) que hace 15 dias que estan en las Islas Canarias, ni a los/las residents canarios que declaren no haber abandonado el archipielago en los 15 dias previos a su llegada al establecimiento. Tanto residentes como visitantes no podran haber presentado sintomas compatibles con COVID-19 en ambos periods.

  ESTE ALOJAMIENTO TURISTICO DENEGARA EL ACCESO A TODA PERSONA QUE NO CUMPLA LAS CONDICIONES PREVIAMENTE DESCRITAS.

  Excepcionalmente, y en caso de que demuestre su disponibilidad para realizarse un test diagnostico, le informaremos del centro autorizado mas proximo y permitiremos su acceso y pernoctavion el tiempo imprescindible para obtener los resultados. Hasta entonces, no podra abondunar su unidad alojativa.
  Muchas gracias

  Le recomendamos descargar y mantener activa durante su estancia en las islas, asi como los 15 dias inmediatamente posteriores a su regreso a su lugar de origen, la aplacacion movil de alerta de contagios RADAR VIRUS.


  Kanarieöarna
  SÄKER DESTINATION
  För att garantera dig en vistelse med maximala säkerhets- och kvalitetsförhållanden och för att reservera den låga epidemiologiska förekomsten av skärgården:
  Det är viktigt att i denna anläggning presentera ett certifikat som visar utförandet av ett diagnostiskt test för aktiv infektion med COVID-19 med ett negativt resultat

  Testet måste ha genomförts under de senaste 72 timmarna och vara godkänt av hälsovårdsmyndigheterna i ditt land eller Europeiska unionen.
  Certifikatet är obligatoriskt för personer över 6 år som vill bo i alla turistboenden på Kanarieöarna.
  Den kan presenteras i digitalt eller pappersformat.
  Den måste innehålla datum och tid för testet, personens identitetsuppgifter, det auktoriserade centrum som är ansvarigt för verifieringen och det negativa resultatet.
  Detta intyg krävs inte av resenärer som bevisar (med resedokumentet) att de har varit på Kanarieöarna i 15 dagar, och inte heller från kanariska invånare som förklarar att de inte har lämnat skärgården på 15 dagar före din ankomst till anläggningen. Både boende och besökare kunde inte ha presenterat symtom som var kompatibla med COVID-19 under båda perioderna.

  DENNA TURISTLÄGENHET NÄTTAR TILLGÅNG TILL ALLA PERSONER SOM INTE FÖLJER DE FÖREGÅENDE BESKRIVNA VILLKOREN.

  Undantagsvis, och om du visar att du är tillgänglig för att utföra ett diagnostiskt test, kommer vi att informera dig om närmaste auktoriserade centrum och vi kommer att tillåta din tillgång och övernattning den tid som krävs för att få resultaten. Fram till dess kommer du inte att kunna lämna din boendeenhet.
  TACK

  Vi rekommenderar att du laddar ner och håller dig aktiv under din vistelse på öarna, liksom de 15 dagarna direkt efter din återkomst till din hemort, mobilvarningen för RADAR VIRUS-infektioner.
  sträckkoder
   

  Bifogade filer:

  GOTBound gillar detta.
 7. Deleted member 30163 och Palazzi gillar detta.
 8. Abbs

  Abbs Medlem

  Ort:
  Singapore
  Land:
  Sverige Sverige
  Bloomberg - Are you a robot?
   
 9. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det gjorde den brittiska regeringen också. o_O
   
  Abbs gillar detta.
 10. M.K

  M.K Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @Tomas E Som skrivet tidigare kan allt ske men de har verkligen varit tydliga med att det inte kommer ske då t ex ekonomin inte klarar en ny lockdown.

  Allt resande utomlands innebär dock ett risktagande, men Doktorn önskade förslag om lämpliga HH resmål och Italien är bra i nuläget.
   
  Tomas E gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×