Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Lätt parodiskt med tanke på Storbritanniens egna smittsiffror. Karantänen motiveras ju med att det är viktigt att hindra import av smitta från länder med större spridning än vad som finns inom landet...
   
  M.K och Tomas E gillar detta.
 2. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Utländskt virus (särskilt EU-virus) är säkert farligare än äkta inhemskt virus... :rolleyes:

  Men Danmark ligger faktiskt högre än UK just nu, 99,0 per 100 000 inv på 14 dagar mot 81,8.
   
 3. Nahoj

  Nahoj Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Det var många som var förvånade över att Storbritannien inte införde obligatorisk karantän för resande från Danmark, så det är som du antyder inte helt förvånande att de nu inför karantän för resande från Danmark. Även om det dels var väntat, dels att det är förståeligt att de flesta länder inför restriktioner för inresa, önskar man att länderna kunde visa åtminstone en liten mindre strävan att anamma liknande regler exempelvis vad gäller transitregler, ifall man gjort en transit (i detta exempel syftas enbart på transit på flygplats, och där man enbart landar och strax därpå byter till ett annat flyg till slutdestinationen, utan att lämna "utrikesterminalen") för att på en och samma flygplats för att enbart byta flyg. Vissa länder, som exempelvis Litauen, tillåter transit via flygplats i ett land som klassas som "osäkert", medan en del andra länder inte tillåter det. På förekommen anledning, behövs det varnas för att redan per dags datum (innan Storbritannien inför karantän för resande från Danmark klockan 04:00 lokal tid lördag morgon) att försöka undvika att resa via Danmark, IFALL man har en resa planerad till Storbritannien efter dagens datum (d.v.s. om man exempelvis reser till Storbritannien nu på lördag den 26/9 eller någon dag därefter).

  Skulle man exempelvis flyga idag den 25/9 till Berlin via Kastrup, och imorgon lördag den 26/9 direkt från Berlin till London, kan man om man har otur tvingas till karantän, eftersom Storbritannien även verkar kräver karantän ifall man gjort en transit i ett "osäkert" land inom 14 dagar före inresa. Så en VARNING rörande detta, och läs noga igenom följande: Coronavirus (COVID-19): travel corridors - GOV.UK
   
 4. Nahoj

  Nahoj Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Läs gärna mitt tidigare inlägg ovan. Apropå Tyskland, är det viktigt att informera om att de nu har infört karantänkrav för resande från "huvudstadsregionen", Köpenhamn, där Kastrup ligger. Vad som gäller angående transit via en region, som Tyskland klassar som "osäker", vet jag inte tyvärr. Så se till att kolla upp detta innan avresa till Tyskland, ifall man har besökt Köpenhamn inom 14 dagar före inresa till Danmark.

  RKI - Coronavirus SARS-CoV-2 - Informationen zur Ausweisung internationaler Risikogebiete durch das Auswärtige Amt, BMG und BMI
   
 5. Nahoj

  Nahoj Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Finland återinför resriktioner för resande från Sverige, ifall man anländer fr.o.m. nu på måndag den 28/9 och därefter. Resa över gränsern från Haparanda verkar vara fortsatt möjligt, men om man tar färja eller flyg till Finland (inkl. Åland) blir det svårare fr.o.m. nästa vecka med start på måndag.

  Meddelandena - Gränsbevakningsväsendet
   
 6. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror att du missade det jag fetmarkerat nedan. Av vad jag förstod på intervjuer i SVT igår så handlar det om att lokalbefolkningen i gränssamhällena får åka över, lite som skåningarna och danmark tidigare i år...

  "Daglig trafik över landgränsen mellan Finland och Sverige och mellan Finland och Norge mellan de lokala gränssamhällena tillåts fortfarande."
   
 7. Tomas E

  Tomas E Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, dock hamnar man "bara" i karantän det antal dagar som återstår till 14. Inte så mycket tröst i ditt exempel där det blir 13 dagars karantän (eller hela vistelsen i UK om den understiger det antalet dagar), vilket gör en kortare jobbresa helt meningslös.
   
  Sir Lemon gillar detta.
 8. gunry

  gunry Medlem

  Enligt detta så gäller karantänkravet INTE om man enbart gjort transit i riskområde (en bit ner på sidan). Notera att detta inte är en officiell tysk källa men nog vågar man lita på UD/Svenska ambassaden?
  Tyskland - Sweden Abroad
   
 9. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Typiskt, kollade inte siffrorna utan tog bara för givet att UK låg högre med tanke på tonläget i landet. :)
   
  Tomas E gillar detta.
 10. LarsCph

  LarsCph Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle have været i London på familietur 25-31 Oktober (höstlov) med afrejse fra Kastrup. Booket som bonusbilletter med SAS og lejlighed via AirBNB.

  Med den seneste udvikling hvor UK nu kræver karantæne når man har haft foden på dansk jord - og DK som fraråder rejser til UK på grund af smitte dér har vi endnu engang måtte ændre planer. Turen er ændret til Påsken 2021 hvor vi så håber det ser bedre ud.

  Og så funderer vi på at tage 3-4 dage til Stockholm under höstlovet.
   
  011430121 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×