Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. Lagerman

  Lagerman Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
 2. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra poäng med ännu en anledning att inte semestra i Sverige, hade faktiskt inte tänkt på det som ett skäl att åka utomlands till ställen som är bättre rustade. Skulle kanske möjligen se det som ett starkt skäl att inte resa i Sverige utan stanna på hemorten av hänsyn till de orter som har det sämre ställt i Sverige. Sverige har väl, efter Portugal, lägst antal intensivvårdsplatser per capita inom OECD.
  Flera turistområden i Sverige har ju också redan flaggat för belastningen under sommaren så stödjer helt linjen att man nog ska undvika att turistorterna i Sverige av respekt för begränsade sjukvårdskapaciteten.
   
  Berglund, M.K och P.Andersson gillar detta.
 3. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ditt svar tog en oväntat vändning, du har aldrig tänkt på att landet du reser till kanske inte har beredskap för x antal turister i intensivvård?
   
 4. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Var just det jag tänkte på med din input - beredskapen är sämst i Portugal och Sverige. Så man ska absolut inte åka till Portugal och verkligen inte ge sig ut och resa i Sverige och man inte vill belasta en redan underfinansierad och överbelastad sjukvård.

  Är väl också därför många mindre kommuner flaggar för att deras hemtjänst blir överbelastad under sommaren och de kommer avsiktligt bryta mot gällande lag för att inte gå under.
   
  Berglund och P.Andersson gillar detta.
 5. P.Andersson

  P.Andersson Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej! Vet ni hur möjligheterna ser ut för att resa till Frankrike i t ex September? :). (Btw MTheC - vilket härligt instagramkonto du har! )
   
  MTheC gillar detta.
 6. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tackar!

  Ang Frankrike så ska det väl gå bra om inget ändras (vilket kan ske snabbt) i inresereglerna. Skrivs följande Svenska ambassadens hemsida:
  - Den 15 juni öppnade Frankrike sina gränser igen för resande inom EU/EES, Schengenområdet.

  - Resande från Sverige tillåts resa in i Frankrike, men svenska UD avråder för icke nödvändiga resor fram till och med 29 juni.
   
  P.Andersson gillar detta.
 7. P.Andersson

  P.Andersson Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Oj, då ser det ju faktiskt riktigt lovande ut! Tack för hjälpen!
   
 8. M.K

  M.K Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @MTheC Svårt läge nu och onekligen har Sverige en hög smittspridning. Det som gör det så svårt att planera om andra regioner nu drabbas av det tillstånd vi hade i stan tidigare.

  Vad gäller utlandet så har jag flugit ett antal resor utomlands p g a jobb under pandemin. Inte direkt orolig själv och flygande för inkomster är något annat än ren semester

  Även om man hittar ett tryggare land som släpper in svenskar känns det ändå så oförsvarbart med mitt eget samvete om någon annan i familjen nu skulle drabbas och insjukna i ett annat land. Det är heller inte det minsta roligt att flyga nu förutom Pontus och några sekunders take off.
   
  MTheC, Berglund och P.Andersson gillar detta.
 9. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Förstår vad du menar och de resor jag kommer göra (de närmaste månaderna i alla fall) faller in i kategorin jobbrelaterade, i 2 fall kommer jag att boka extra dagar för eventuell semester (träffa en del vänner på plats) men åker då själv och har även tidigare hemresor bokade om det inte känns bra att stanna någon extra dag.

  Känner mig mindre bekväm med resandet inom landet med den höga smittspridningen samt vad jag uppfattat (kan alltid diskuteras om det är så eller inte) som en hållning från många att strunta i att hålla avstånd etc. Skulle kanske inte säga att det är oförsvarbart för mig om folk vill resa inrikes men jag gör det inte bara för semester (av respekt för sjukvården och andra människor) utan blir i sådana fall endast om det är en nödvändig resa.

  För för övrigt inte ens nöjet med Pontus nu då jag sa upp kortet när det inte blev särskilt många resor under våren.
   
 10. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  För att gå tillbaka lite mer on-topic: Är det någon som har erfarenhet av att anlända i Finland under dessa corona-tider? Jag har en resa bokad till Helsingfors och om jag förstått reglerna så ska man släppas in som svensk medborgare om man är gift med någon som är finländsk medborgare. Är det någon som vet vilka kontroller av det som sker (vid ankomst? vid gate?) ? Jag kommer anlända på annat flyg än min bättre hälft men funderar om man behöver någon form av papper för att styrka det?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×