Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Som Trump påpekade när smittspridningen ökade i USA "Vi testar för mycket, om vi testar mindre så går smittspridningen ner"...

  Det säger ju en del om just måttet smittspridning, dvs att det inte kan användas till så mycket för att beskriva den verkliga situationen. Som exempel, när det dog som flest människor i Sverige så var den uppmätta smittspridning betydligt lägre än idag, men vilken tidpunkt skulle du säga den faktiska situationen var värst, slutet av april eller slutet av april (antal inlagda på sjukhus har gått ner med mer än 50%, antal inlagda på IVA med mer än 60% och antalet döda den 29e april var 84 mot kanske 25-30 idag medan antal registrerade sjukdomsfall har fördubblats från slutet av april till slutet av juni).
   
  Tonton, Designator, RickardG och 2 andra gillar detta.
 2. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Precis. Antalet döda per dygn eller antalet positiva genom antalet testade ger en betydligt bättre bild. Antalet positiva säger absolut ingenting. Det är mycket förvånande att någon överhuvud taget gör jämförelser länder emellan med den parametern. Testar man inte så är ingen sjuk.
   
  RickardG, Nikje, Abbs och 1 annan gillar detta.
 3. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tror tyvärr du har rätt, är ganska säker på att det inte blir förrän årets slut. Jag räknar med att avboka höstens (bonus)resor men har visst litet hopp om våren. Känns dock som USA är ett av få länder som skött pandemin sämre än Sverige.

  Är väl därför det är oroande i USA att antalet positiva genom antalet testade ökar trots att man nu testar bredare.
  För Sverige har jag inte sett några sådana siffror, skulle dock tro att det går ner då man i princip behövde vara konstaterat smittad och inlagd tidigare för att få ett test (för sjukdomen, inte för antikroppar) så klart att det i sådana fall går ned men är mindre intressant då det inte är en relevant jämförelse.

  Att man tidigare varit usel och nu bara är dålig är kanske inte något som gör att jag känner mig så mycket tryggare. Med eftersläpningen in inlagda så får man se hur det utvecklas, är mycket möjligt att Stockholm är förbi det värsta men det talar då (för att komma tillbaka till ämnet) mer för att inte åka runt i Sverige utan om man vill stanna hemma vara kvar i Stockholm (som för min del är hemorten)
   
  Last edited by a moderator: 30 Juni 2020
 4. Det man bör beakta är att redovisningsmetodiken förändrats under slutet på Maj.
  Nu redovisar man "under senaste dygnet döda med konstaterad Covid-19 infektion" medan man tidigare hade med dem som av läkare fått en klinisk Covid-19 diagnos dvs. ej provtagna. Siffran på hur många som dör utanför sjukhus eller IVA redovisas inte heller den.
  Men nu blev det Off-topic som det så lätt blir i det här ämnet.
   
 5. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Sades på Nyhetsmorgon imorse att alla broadwayteatrar håller stängt året ut. Man kan anta att andra turismrelaterade institutioner också drar ut på öppnande. Blir nog 2021 innan det kan likna normalläge i NY igen.
   
 6. Flygtorget refererar till en IATA-undersökning om framtid oro att flyga, men även om Vings siffror som indikerar det rakt motsatta.

  4/5 tillfrågade hyser enligt IATA oro kring smittorisk på flyget (och är tveksamma till att flyga) men Ving ser 40% högre bokningar för sommaren 2021 än för 2020.

  Nu ska väl dock sägas att man säkert bokar långt mycket mer i förväg denna gång, och att en jämförelse med hur många som bokat 2020 års semester redan sommaren 2019 känns haltande.

  Oavsett de exakta siffrorna kan man väl åndå ana en viss polarisering kring frågan (så även i denna tråd) och/eller att även de som räds smittorisk ändå bokar flygningar då reslusten varit överordnad.

  Flygtorget » Flygnyheter » Flygnyheter » Resenärer fortsatt tveksamma till att flyga
   
 7. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  När man pratar om att inte bli sjuk på annan ort handlar det vanligtvis om att inte belasta en annan region än den man tillhör. Inte såvida man själv föredrar det eller inte. För stora turistorter kan sjukvården kollapsa om många turister blir svårt sjuka.
   
  Karlssonskan gillar detta.
 8. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Får lite tröst utav att läsa inläggen här. Många av oss "sitter i samma båt" (kanske dumt uttryck i detta sammanhang).
  Själv på G att bl.a. avboka vår NHL-resa till USA i november. Ö-luffar resa till Grekland augusti likaså.

  Men, låt oss se det positiva på lite sikt....
  Har väl aldrig sparat så mycket som månaderna från mars och framåt. Inga utlägg för resor, restaurangbesök m.m.
  EuroBonus kontot frodas och växer av återförda poäng från avbokade bonusresor, samt att det trillar in några AMEX poäng varje månad.
  Så den dag eländet är över finns både poäng sparkapital att göra en riktig drömresa!
   
  trekker, Johan Gott, kexxcream och 1 annan gillar detta.
 9. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Samma gäller för oss bosatta i Skåne på HH- färjorna.
  Man" turar" utan att gå i land i Helsingör. Färjans tax-free är öppen i danska farvatten samt under stoppet i Helsingör.
  Testade härom dagen. Fascinerande vilka enorma mängder flaköl det såldes. Ölkärror finns f.ö att hyra på terminalen.
   
 10. Micce1980

  Micce1980 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Sant, var förbi i Helsingborg i tisdags förra vekan för att ha en trevlig dag med mat och shopping. Passade på att tura en gång och få "två röda & en grön" i sig, man uppskattar de små sakerna numera och många saker man inte tänker på annars är rätt trevliga att avnjuta nu. Men ja, det va en herrejösses många flak folk lastade på sina kärror. Nöjde mig med tre flaskor gin, tre flaskor vodka och två flak då jag egentligen uppskattar flasköl mest men dessa går ju hälla upp i glas med :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×