Corona-viruset och hur det påverkar resande

Diskussion i 'Övrigt' startad av palmen, 4 Februari 2020.

 1. stoffe.oberg

  stoffe.oberg Medlem

  Ort:
  Stockholm

  Tack för tips, men är nog rätt kört för att resa tyvärr.
   
 2. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Igår så bokade jag tåg till Göteborg för att springa varvet. 1 timme senare kom förbudet mot folksamlingar och på det skickade varvet ut att de nu funderar på vad de skall göra. Snacka om pengar i sjön.

  Har också en resa till USA bokad i slutet av april, har dock avbokningsbara hotell överallt, enda som är betalt är Alcatraz.

  Har suttit och surat lite över dessa förlorade pengar, men när jag läser här om bokade hotell som inte är avbokningsbara och att försäkringsbolagen inte täcker det, så inser jag att jag inte har råkat så illa ut.
   
 3. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det där var riktigt surt.. Blir väl 30k i sjön för Breckenridge-semestern då..
   
 4. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
 5. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är inte så enkelt. Kineserna har inte haft okontrollerad spridning sen de stängde in Wuhan(och några andra städer). Räkna med att det tar en månad efter att vi satt städer i karantän innan spridningen börjar avta på riktigt. Vi har inte börjat än...

  Jag har bokningar i slutet på april och sen i både maj och juni som jag redan har räknat bort. Finns inte en chans de blir av. Ingen blir gladare än jag om jag har fel.
   
  anjak gillar detta.
 6. Doctor-X

  Doctor-X Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har en resa inplanerad i slutet av maj till New York. Tveksam om det kommer gå, tror (i min yrkesroll som läkare) att detta är långt ifrån över. Hoppas att Kanada håller sina dörrar öppna så man skulle kunna boka om dit istället.
   
  Johan Hbg gillar detta.
 7. Direktorn

  Direktorn Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Snart börjar stora chartervågen från småstäderna i landet till Turkiet. Turkiet med landgräns har rapporterat 1 enda fall hittills så det måste väl vara ofarligt.
   
  Mr Basic och apknug gillar detta.
 8. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  De skulle ju kunna stänga för all linjetrafik... men nu spekulerar vi. Låt oss vänta och se vad de faktiskt gör.
   
 9. Några kommentarer och reflektioner

  1. Du har helt rätt att källhänvisning är viktig. I ett tidigare inlägg i tråden hänvisar jag till en redaktionell artikel i The Economist
  Corona-viruset och hur det påverkar resande | Sida 35 | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor
  Jag citerar:

  "Officials will have to act when they do not have all the facts, because much about the virus is unknown. A broad guess is that 25-70% of the population of any infected country may catch the disease. China’s experience suggests that, of the cases that are detected, roughly 80% will be mild, 15% will need treatment in hospital and 5% will require intensive care. Experts say that the virus may be five to ten times as lethal as seasonal flu, which, with a fatality rate of 0.1%, kills 60,000 Americans in a bad year. Across the world, the death toll could be in the million"

  Detta är information from myndigheter som The Economist använder.

  2. Detta påverkar vår rörelsefrihet nu, och min personliga uppfattning är att de åtgärdas som tas inte är i panik, men för att undvika ett sådant scenario som the Economist beskriver. Så därmed är mitt argument att titta på matematiken för att förstå varför det är så kraftiga restriktioner som får stora konsekvenser för oss som gillar/behöver resa.

  3. Sen är den största praktiska konsekvensen för alla härinne att det med senaste dygnets uppdateringar finns antingen a) en möjlig risk att man fastnar om man nu åker utomlands och inte kan komma hem på ett tag, b) man hamnar i en karantän i landet man vistas i, eller c) bör gå i karantän vid hemkomsten till Sverige. Jag talade med en nära vän i Norge igår som sitter i karantän med familjen med 3 relativt vuxna barn. Provsvaren kommer idag, men konsekvensen för honom som egenföretagare samt att alla skall underhållas hemma är ganska stor. Jag skulle själv försöka undvika sätta mig i en situation som ovan.

  4. Tråden handlar om de praktiska konsekvenser för resande. Min personliga konsekvens är oviss, men jag inser mina problem bleknar i jämförelse till många. Jag försöker dock poängtera varför jag troligtvis inte kommer resa på ett tag, hur jag har kommit till den slutsats. Jag vill inte vara en virusspridare i mitt umgänge.

  5. Till slut, en väldigt personlig reflektion som jag vet att mina två moderatorkollegor @palmen och @rvarttinen delar med mig. Innan vi tog på oss moderatoruppdraget var vi vanliga medlemmar. Vi är fortfarande vanliga medlemmar, och vi måste också ha rätten att komma med en åsikt i frågor som medlem utan att det hela tiden skall kastas tillbaka på oss att vi också är moderator. Det upplever vi att händer ibland, och det tycker vi i de flesta fall är rätt orättvist. Samtidigt kan vi inte ta något som händer i vår roll som moderator personligt. I mitt fall finns en handfull diskussioner varje dag som jag avstår att ge mig in i för att jag inte tycker det är värt besväret. Det som nu händer är i mitt tycke kanske det allvarligaste som har hänt under min tid på BC, värre än askmolnet. Vi kommer minnas detta ett tag framöver, därför känner jag ett behov av att aktivt delta i denna diskussion.
   
  aruba1, Lounge Lizard, Chrisse och 24 andra gillar detta.
 10. Homer

  Homer Medlem


  För att komma till hotellet måste du väl gå igenom immigration?
  Låter som det är nästan omöjligt att komma in i Indien.
  Men vem vet med Indien, det kanske går med på att sätta dig i karantän en natt i stället för hotellet :rolleyes:
  ADVISORY: TRAVEL AND VISA RESTRICTIONS RELATED TO COVID-19 DATED 12TH MARCH, 2020

  verkar inte vara något problem att göra en transfer om man inte lämnar flygplatsen
  Boka resa till Indien utan visum | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor


  Edit: postade fel länk
   
  Last edited: 12 Mars 2020

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×