Corona-pandemin: länder med restriktioner för svenska medborgare vid inresa

Diskussion i 'Övrigt' startad av Ubbe, 4 Juni 2020.

 1. gunry

  gunry Medlem

  Det är lite skillnad beroende på hur man räknar, rapporteringsdatum eller faktiskt testdatum. FHMs data är testdatum men jag vet att t.ex. Tyskland räknar bara rapporteringsdatum, och då ECDCs data som finns här:
  COVID-19 pandemic

  Då är Sverige precis idag under 50 nya fall per 100 000 invånare, vilket ju är under gränsen för iallafall Tyskland. Tror dock att det dröjer ett litet tag innan karantänkravet lyfts.
   
 2. Ping

  Ping Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 3. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är egentligen fullständigt sjukt att ett, i så många andra fall vettigt, land som Tyskland har denna bisarra parameter som villkor för inresa. Att någon bananrepublik gjort så hade inte förvånat mig, men Tyskland?
   
 4. mha321

  mha321 Medlem

 5. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan du utveckla vad problemet är?
   
 6. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är ju ett tal som främst visar hur mycket man testar. Testar man 0 får man 0 i smittotal. Därav att det inte är ett speciellt elegant mätetal att använda för att diskriminera med.
   
  Jönsson, Berglund och Lauda 777 gillar detta.
 7. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har svårt att se vad för andra sätt att mäta det finns? Alternativet är trots allt att svenskarna blir fast i Sverige tills pandemin är över och grannländerna litar på oss igen.

  Jag skulle vara försiktig med att tro att det finns perfekta lösningar här. Jag skulle heller inte fokusera så mycket på vad andra länder använder för parametrar för att öppna gränsen för oss utan fokusera på att få Sverige att uppfylla alla krav så vi kan resa igen.
   
  NyfikenGrau och M.K gillar detta.
 8. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vilka "alla krav" ska vi uppfylla då om vi vill resa till Tyskland eller Finland, jo deras krav eftersom de åsidosatt den fria rörligheten. Nu är ju siffrorna på väg åt rätt håll trots att vi inte har 100% lockdown eller munskyddstvång så det ska nog ordna sig med resor inom ett par veckor.
   
  Jönsson och Berglund gillar detta.
 9. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är meningslöst att mäta antalet nya fall om man inte tar hänsyn till hur många som testats, och i synnerhet om antalet tester plötsligt ökad i omfattning. Mätvärdet som används säger absolut ingenting alls.
  Vill svenskar komma in i Tyskland kan vi sluta testa helt. Om de ändå kunde mäta antalet konstaterade nya fall i förhållande till antalet genomförda tester skulle det visa lite mer rätt.
   
  Jönsson gillar detta.
 10. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror inte heller att det finns någon perfekt lösning och det är inte mycket att klaga över. Jag är bara förvånad över att de gör ett sånt självmål. De kunde lika gärna stoppa alla som är födda i november...
   
  Berglund och Canadien gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×