Community för att förbättra transferupplevelse på Amsterdam Schiphol och Paris CDG

Diskussion i 'Air France & KLM, Flying Blue' startad av Jacob, 19 Mars 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag fick i förra veckan en inbjudan från AF/KL att deltaga i en online community för frekventa resenärer, ett projekt där man under tre veckor genom olika övningar ska hitta sätt att förbättra transferupplevelsen på Amsterdam Schiphol och Paris CDG. Totalt söker man 50 deltagare.

  Efter fem inledande frågor talade dock systemet om att jag hade fel profil, lite lustigt kan tyckas med tanke på vad jag gör, men det fanns väl någon slags tanke med det.

  Någon annan som också fått en inbjudan och kommit längre?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nix, ingen inbjudan här. Jag flyger väl för lite eller så vet de redan vad jag tycker.. ;)
   
  1 person likes this.
 3. Air France/KLM

  Air France/KLM Företagsrepresentant

  Ort:
  Älvsjö
  Du flyger för lite OCH vi vet vad du tycker ;)


   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hehe. Vill man göra det enkelt för sig, så tycker jag man ska skicka CDG-folket till AMS. Det enda jag gillar bättre på CDG än AMS när man gör transfer, är att det inte kostar en massa pengar att använda de automatiska passkontrollerna på CDG. Allt annat är bättre på AMS.
   
 5. Traveller

  Traveller Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  CDG, med risk för att låta pessimistisk.. Men, hur sjutton kan någon trolla så bra att man kan bli glad på CDG? När bryggan ansluter planets kropp kryper depressionen allt närmre på CDG.
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tja, om de serverar LSD när på jetwayen så kanske man kan hallucinera sig igenom hela terminalen. Annars vet jag inte riktigt hur det skulle gå till.
   
 7. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ingen inbjudan ... flyger troligen alldeles för sällan för det. Även om jag bytt ofta på CDG och något mindre ofta på AMS.


  Har sagt det förut, ja, frågat, men ..... är det bara jag som inte haft stora problem på och med CDG? De gånger jag bytt på CDG har det fugerat hyfsat bra till bra. Visst, mycket folk och en del köer ibland, även i prio-kön, men inte missat något flyg, etc.
  En gång kom bagaget inte fram till Stockholm i tid vid en transfer på fyra timmar, vilket kan tyckas märkligt när jag haft transfer på tjugo minuter och bagaget kommit med utan problem.
  Visst, det finns potential att förbättra en hel del på CDG, men fullt så mörkt som en del tycks uppleva det, upplever inte jag.
  En del saker jag läst om CDG på forumet har jag upplevt för några år sedan då jag fick byta plan en del gånger i Frankfurt. Nu var det som sagt några år sedan och som jag förstått har de bättrat sig rejält av vad jag läst här på forumet. Kommer säkerligen få en annan uppfattning av FRA nästa gång...


  P.S. Detta skrivet från loungen på CDG 2E.... att komma hit var nog det smidigaste jag varit med om; eskorterad från ankommande flyg i bil direkt till loungen (ja, via en dedikerad säk-kontroll med bara mig sjäv som 'gäst').
   
 8. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja om du får sådan här service förstår jag att det är smidigt i CDG, men tror jag inte detta tillhör standard. Någon som kanske åker i F?
   
 9. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Den transfer på tjugo minuter jag nämnde, det var i Economy ARN -> CDG -> SFO. Planet från Stockholm blev lite försenat, och sedan åkte vi runt hela flygplatsen innan parkering... trots detta, ingen stress utan det 'bara' flöt på.

  Kommer inte ihåg vilken egentlig klass det var på biljetten (långt ned på skalan), men jag hade fått tag på en SFO T/R för knappt SEK 5200. Chefen jag hade då blev riktigt glad (hade inte sett en så billig biljett), antagligen därför han inte gruffade så mycket om några andra utlägg ... :)
  BTW; fick champagne ombord och det blev en och annan Häägen Dasz också ..
   
 10. Lonelyflyer

  Lonelyflyer Medlem

  Ort:
  OSD
  Land:
  Sverige Sverige
  Det räckte med att hitta Starbucks när jag bytte plan på Schipol för att jag skulle va nöjd :p
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×