Chicago eller Los Angeles vid mellanlandning

Diskussion i 'BusinessClass.se' startad av MagnusL77, 22 November 2018.

Tags:
 1. Homer

  Homer Medlem

  ORD-LAS tar 4 timmar, LAX-LAS mindre än en timme.
  Om det handlar om SAS Business är det bättre att tillbringa mer tid där än
  i United "Domestic First"
  Om det handlar om SAS Go och United boskap... tja
   
  jerixon och PRJml2ENIpiC1e3L gillar detta.
 2. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Personligen hade jag valt byte på LAX för vidare resa till Las Vegas (även San Francisco fungerar bra).
  Anledningen till detta är för att slippa en 4h flight inrikes i USA och istället få en flight på ca 1h. SAS longhaul är bättre oavsett vilken kabin man jämför med inom USA till Las Vegas.

  I Los Angeles så finns det massor av saker att göra väldigt nära flygplatsen om man vill gå ut och göra något annat som är inom 20 minuters avstånd.
  Är vädret OK i Los Angeles är det rätt trevligt att åka tilll närmsta strand eller varför inte bara sätta sig vid In-N-Out om man gillar att titta på flygplan.
   
 3. PRJml2ENIpiC1e3L

  PRJml2ENIpiC1e3L Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Jag ska åka ARN-LAX-LAS nu i december. Övervägde aldrig ORD just för att få en kortare flight till vegas. Jag skulle haft ett byte på ca 2h om jag minns rätt men det blev schemaändring så nu har jag ca 5h istället. Jag har incheckat bagage så jag behöver rodda med det. Jag är EBS (kvalar till guld på den resan), så det kommer blir rätt långa timmar...

  @palmen kan jag efter ha tullat/checkat in bagaget gå ut som du föreslog med t.ex. in-n-out ? Hade gärna tagit mig till Santa Monica men det blir lite för tajt med tid då jag ankommer 12:20 och flyg till LAS går 17:25

  Ber om ursäkt för jag hijackar tråden lite
   
 4. Med såpass mycket tid skulle jag rekommendera att åka till Manhattan Beach och käka lunch/middag på en riktig restaurang. Det tar ca 15-20min med en Uber som kostar runt $15 per väg. Ligger massor av trevliga ställen nere vid piren. Jag har gjort det några gånger. LAX är inte alls värt att hänga i mitt tycke.
   
 5. PRJml2ENIpiC1e3L

  PRJml2ENIpiC1e3L Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Bra förslag, låter väldigt mycket roligare än att driva tid på flygplatsen. Hoppas immigration osv rullar på så jag kan åka dit :) Tack !
   
 6. Mimer

  Mimer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Är du sugen på just ”planespotting” så är In-Out-Burger på Sepulveda Blvd ett bra alternativ, chanserna är stora att planen dånar förbi några meter ovanför dig som del av inflygningen till LAX.

  Mera allvarligt, jag skulle också rekommendera LAX före ORD alla dagar i veckan. Personligen försöker jag alltid minimera tiden jag behöver spendera på amerikanskt inrikesflyg. Och min erfarenhet (eller kanske magkänsla) är att det är lättare att ta sig igenom pass och tull utan massor av frågor ju längre västerut man kommer i USA.

  Manhattan Beach är både nära och trevligt, rekommenderar varmt att testa någon av fiskrestaurangerna där, Rock’n’fish eller Fishing with dynamite till exempel men det finns flera andra.

  Även Hermosa Beach och Redondo Beach är trevligt och inte mycket längre bort. Skulle däremot vara lite försiktig med att bege sig norrut från LAX, Marina Del Rey, Santa Monica, risken är mycket större att trafiken står stilla där.
   
  STO-ARN och PRJml2ENIpiC1e3L gillar detta.
 7. PRJml2ENIpiC1e3L

  PRJml2ENIpiC1e3L Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Manhattan Beach blir det ! Längre bort vill jag nog inte åka, som du säger, just för trafiken.
  Tack för resturangtipsen :)
   
  Mimer gillar detta.
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Både Manhattan Beach och Venice ligger på typ 15-20 minuters avstånd med Uber. Senaste gångerna jag varit i LA på returning ESTA har jag varit ute med bagage inom 30 minuter från landning, rekordet är 12 minuter.

  Om det specifikt är öl du är ute efter kan jag tipsa om lite ställen, har dålig koll på bra matställen, där har nog @Senator mfl bättre input.

  Det bästa är att du inte behöver bestämma dig innan. Blir ni lite sena kan du även gå till In-N-Out vilket tar ca 15 minuter och lika lång tid tillbaka. Trafiken in till LAX kan ibland vara galen så man bör ha 30 minuter extra.
   
  Brandforce och PRJml2ENIpiC1e3L gillar detta.
 9. Flyingandy

  Flyingandy Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åkte ARN-LAX-SEA förra helgen och via ORD hem i fredags. Föredrog LAX, gångavstånd mellan terminaler och trevlig United Club lounge. Hem inte lika roligt, mycket stök att ta sig mellan terminaler då tågen mellan var avstängd.

  Dock är det betydligt svårare att få igenom plusgrade på LAX, bokat plus båda vägar men ingen lycka ut trots ett starkt bud och EBD. En vän på SGH ARN sa att business på LAX alltid är knökfull och att man ibland håller på stolar för gate-uppgradering.
   
  PRJml2ENIpiC1e3L och STO-ARN gillar detta.
 10. PRJml2ENIpiC1e3L

  PRJml2ENIpiC1e3L Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Venice är jag inte mycket för så håller mig till Manhattan beach.
  Med returning ESTA menar du att du går i dom Automated passport Control apc ?
  Jag var där senast i slutet på september och ska dit nu i slutet på december, tror min stämpel i passet säger 23 dec och jag kommer dit 23 dec, åker på samma esta (antar att jag där svara på min egna fråga ? :p )
  Om jag skulle matcha ditt PR så kommer jag nog försöka mig på att få åka det tidigare flyget, men jag har inga stora förhoppningar med tanke på juletider.

  Jag går hellre till en sjyst bar än någon fine dining så hit me up med ett par bartips tack ! :) ( råkar stället ha en go burgare eller flatbread så är det ett plus såklart)

  Slog mig nu att just det jag åker julhelgen, 23 dec. Förlåt, glömde den lilla detaljen :/ Med den informationen skulle ni då säga att jag på min höjd ska gå till in-n-out ?
  Åker med United som om jag minns rätt är efter internationella terminalen så jag räknar nog med minst 20-30 min från det att jag kommer till LAX, kanske går fortare att gå från T1(eller vad nu första terminalen är)
   
  Last edited: 22 November 2018

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×