Checka in online eller via mobilen och stöd skolbarn i tredje världen

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Jacob, 26 Januari 2013.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Under januari månad vill Lufthansa marknadsföra sina online incheckningsmöjligheter genom att samtidigt främja utbildning till skolbarn i tredje världen. För varje person som checkar in via internet eller via mobiltelefonen kommer Lufthansa donera ett papper till en skola i ett utvecklingsland, detta som tack för att ett boardingkort aldrig behövde skrivas ut. Med 52 papperslösa incheckningar får ett skolbarn någonstans i världen en skolbok att använda, 52 sidor är vad som behövs.

  Kampanjen pågår fram till 31 januari 2013 och Lufthansa hoppas få ihop över två miljoner papperslösa incheckningar vilket skulle innebära 40.000 skolböcker.

  Projektet drivs av HelpAlliance, en välgörenhetsorganisation som sedan 1999 drivs av personal från olika delar av Lufthansa Gruppen.
   
 2. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det lustiga med det hela är att det ofta är mycket smidigare att ha ett boardingkort på papper ändå någonstans i kedjan, och ibland är det till och med krav på det.

  Men heja! Fler skolböcker till behövade är inget dumt alls. :)
   
 3. Då kanske BusinessClass.se behöver att ta samhällsansvar och vi går ut till svenska skolor och lära barnen om medveten resande. ;)
   
  1 person likes this.
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns inget som idag slår ett riktigt boardingkort.
   
 5. Jag är för nojig för att endast lite till elektroniken när det kommer till incheck/boarding.. Jag betalar gärna mer pengar direkt till dessa barn om jag får behålla mitt konventionella boardingkort.

  PS. Initiativet från Lufthansa ska givetvis berömas ändå
   
 6. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så, det är knappast att Lufthansa har ett samvete vad gäller pappersförbrukning, de bryr sig knappast om man checkar in online och skriver ut på eget papper. De vill snarare minska kostnaden för personal som behöver stå i incheckningsdiskarna...

  Men som sagt, mer skolböcker till Afrika, det är ett bra initiativ.
   
 7. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker att pappersboardingkort borde avskaffas helt och hållet. Manuell check-in vid disk kostar flygbolaget ungefär en dollar per passagerare, inräknat pris för papper och slitage på skrivare (som för övrigt är svindyra. 3000 dollar och uppåt). Föredrar att använda mobilen eller plastkort i så hög grad som möjligt då pappers BP bara tenderar att fylla upp väska/plånbok med skräp, samt att de ofta slarvas bort. Fler bolag borde följa Lufthansas initiativ.
   
  Last edited: 27 Januari 2013
  3 personer gillar detta.
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Skrev inte du i en annan tråd att du fått retroclaim:a en massa resor? Då är pappersboardingkort viktiga!

  För inte alls så många år sedan pratades det om det papperslösa kontoret. Vi skulle sluta slösa med papper och bara läsa allt på datorn. Det har inte lyckats än och jag tror inte det kommer att lyckas närmaste tiden heller. Jag hoppas verkligen inte att pappersboardingkort försvinner närmaste decenniet.
   
  2 personer gillar detta.
 9. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  När det gäller A3 kräver de tillskillnad från SAS bara ett e-biljettnummer för att efterregistrera poängen. Men annat fall fungerar det ju att spara en PDF på datorn av online check-in BP, alternativt skicka in en screenshot från mobile BP.
   
 10. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Sen när har OLCI och fysiskt boardingpass varit ömsesidigt uteslutande? Det är mera regel än undantag att jag checkar in online/via mobilen för att sedan gå till maskin eller disk för att trycka ut ett BP. Om inte annat så för att dubbelkolla platsval, FF-nummer osv.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×