Onelifetolive
Medlem
Flight 2: SK939 ARN-LAX - Del 1
Så var vi alltså ombord. Nu på Åkes storebror Helge Viking.
Det var under stor vånda som jag valde platser åt oss.
Jag vill egentligen sitta vid fönstret, men det ville jag att V också skulle få göra. Det är så maffigt att se hur stort L.A är vid inflygningen, men det har jag ju till skillnad från V redan sett en gång, så valet att låta honom sitta vid fönstret var ju inte så svårt.
Samtidigt ville jag sitta bredvid honom såklart - vilket kan bli lite knepigt med SAS 1-2-1-konfiguration.
Eftersom jag tänker att man får bäst vyer över Los Angeles om man sitter på vänster sida, var det den sidan som var aktuell. På platserna med udda nummer hamnar man närmare gången, än i de med jämna, samtidigt som platsen på andra sidan gången är spegelvänd. Det gör att man trots gången kommer nära varann och man kan sitta och prata på ett naturligt sätt.
Rad 7 (A & D) blev det då vi (läs: jag) ville ha nära till buffén bakom rad 8.
Någon timme innan såg det ut som att jag hade seatblock både bredvid mig och på 8A, men kabinen är fylld till sista plats, så några lyckliga personer har nog fått op-up. Good for them. Tjejen på 8A verkar dock ha haft problem med sin IFE-skärm.
Hur som helst...
Väl ombord blev vi serverade välkomstdrink i form av champagne (Gosset Grande Réserve NV, 2014 (399:- på Systembolaget)). Den var ok, men inte mer än så.
Jag har fått en ny favorit i det prissegmentet och det är Taittinger Brut Réserve, så det mesta jämförs med den nu och där tycker jag inte att Gosset hade mycket att hämta.
Missförstå mig rätt... det blev ändå några påfyllningar innan jag var nöjd. Det ville jag INTE ha av den som serverades sist (Charles Heidsieck Rosé Réserve (om jag minns rätt)).
Nog om det.
Vi gick från Arlanda 31 minuter efter schemalagd avgångstid, men tack vare gynsamma väderförhållanden trodde kapten att vi skulle komma i tid till LAX. Kanske några minuter tidigt tom.
Ganska snart delades menyer ut och serveringen påbörjades.
Oklart om någon är intresserad, men man vet ju aldrig, så här har ni menyn:
Jag valde:
Kalix löjrom och Vodka.
Tycker vodkan ska vara iskall till kaviar/löjrom, men den här var nästan rumstempererad. Drack bara halva och tog ett glas champagne till istället.
Jättegott! Inte som kaviaren på Lufthansa First Class, men inte på tok för långt ifrån faktiskt.
Huvudrätt:
Fläskfilé med ett glas Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias.
Maten smakade helt ok, men såg rätt tråkig ut i den sk. uppläggningen. Gissar att jag har fått FCS (First class syndrome). Vad gäller vinet så kan jag verkligen inget om den världen. Jag bad helt enkelt att få smaka dom båda röda vinerna och den här var fylligast och föll mig därför bäst i smaken.
Efterrätt:
Här hade jag tänkt lägga in en bild på efterrätten men eftersom det går extremt trögt att ladda upp bilder är mitt tålamod slut så ni får helt enkelt vänta
Choklad-fondant och glass.
Ni som följde min förra reserapport vet att jag är svag för glass. Det hade ingen som helst inverkan på mitt beslut att offra mig och ta två, så att dom skulle slippa slänga något
Eftersom jag har åtagit mig att köra när vi kommer fram så avstod jag whisky eller liknande till kaffet utan nöjde mig med det sistnämnda.
Resten av resan bli alkoholfri och jag räknar med att ha ca 10 timmar kvar tills vi ska hämta ut hyrbilen. Noggranna uträkningar visar att jag klarar mig med råge på den tiden.
Det här blev långt.
Tror jag avslutar och tar resten i del två.
Så var vi alltså ombord. Nu på Åkes storebror Helge Viking.
Det var under stor vånda som jag valde platser åt oss.
Jag vill egentligen sitta vid fönstret, men det ville jag att V också skulle få göra. Det är så maffigt att se hur stort L.A är vid inflygningen, men det har jag ju till skillnad från V redan sett en gång, så valet att låta honom sitta vid fönstret var ju inte så svårt.
Samtidigt ville jag sitta bredvid honom såklart - vilket kan bli lite knepigt med SAS 1-2-1-konfiguration.
Eftersom jag tänker att man får bäst vyer över Los Angeles om man sitter på vänster sida, var det den sidan som var aktuell. På platserna med udda nummer hamnar man närmare gången, än i de med jämna, samtidigt som platsen på andra sidan gången är spegelvänd. Det gör att man trots gången kommer nära varann och man kan sitta och prata på ett naturligt sätt.
Rad 7 (A & D) blev det då vi (läs: jag) ville ha nära till buffén bakom rad 8.
Någon timme innan såg det ut som att jag hade seatblock både bredvid mig och på 8A, men kabinen är fylld till sista plats, så några lyckliga personer har nog fått op-up. Good for them. Tjejen på 8A verkar dock ha haft problem med sin IFE-skärm.
Hur som helst...
Väl ombord blev vi serverade välkomstdrink i form av champagne (Gosset Grande Réserve NV, 2014 (399:- på Systembolaget)). Den var ok, men inte mer än så.
Jag har fått en ny favorit i det prissegmentet och det är Taittinger Brut Réserve, så det mesta jämförs med den nu och där tycker jag inte att Gosset hade mycket att hämta.
Missförstå mig rätt... det blev ändå några påfyllningar innan jag var nöjd. Det ville jag INTE ha av den som serverades sist (Charles Heidsieck Rosé Réserve (om jag minns rätt)).
Nog om det.
Vi gick från Arlanda 31 minuter efter schemalagd avgångstid, men tack vare gynsamma väderförhållanden trodde kapten att vi skulle komma i tid till LAX. Kanske några minuter tidigt tom.
Ganska snart delades menyer ut och serveringen påbörjades.
Oklart om någon är intresserad, men man vet ju aldrig, så här har ni menyn:
Jag valde:
Kalix löjrom och Vodka.
Tycker vodkan ska vara iskall till kaviar/löjrom, men den här var nästan rumstempererad. Drack bara halva och tog ett glas champagne till istället.
Jättegott! Inte som kaviaren på Lufthansa First Class, men inte på tok för långt ifrån faktiskt.
Huvudrätt:
Fläskfilé med ett glas Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias.
Maten smakade helt ok, men såg rätt tråkig ut i den sk. uppläggningen. Gissar att jag har fått FCS (First class syndrome). Vad gäller vinet så kan jag verkligen inget om den världen. Jag bad helt enkelt att få smaka dom båda röda vinerna och den här var fylligast och föll mig därför bäst i smaken.
Efterrätt:
Här hade jag tänkt lägga in en bild på efterrätten men eftersom det går extremt trögt att ladda upp bilder är mitt tålamod slut så ni får helt enkelt vänta
Choklad-fondant och glass.
Ni som följde min förra reserapport vet att jag är svag för glass. Det hade ingen som helst inverkan på mitt beslut att offra mig och ta två, så att dom skulle slippa slänga något
Eftersom jag har åtagit mig att köra när vi kommer fram så avstod jag whisky eller liknande till kaffet utan nöjde mig med det sistnämnda.
Resten av resan bli alkoholfri och jag räknar med att ha ca 10 timmar kvar tills vi ska hämta ut hyrbilen. Noggranna uträkningar visar att jag klarar mig med råge på den tiden.
Det här blev långt.
Tror jag avslutar och tar resten i del två.