Senaste nytt

BusinessClass har ätit på världens bästa restaurang

dashboard

Administrator
Vinmeny är sällan intressant. Det säger sig självt att du inte får några överdrivet intressanta viner för EUR 130. Jag utgår ifrån att resturangen ifråga har alldeles utmärkta viner som då givetvis kostar mer, konstigt vore det annars.
Enig med deg, det fungerer sjelden veldig bra, og en vinmeny består dessverre som oftest av relativt billige viner, uansett hvor nøye selektert de er. Samtidig er det vanskelig å velge ut et par flasker vin som skal passe perfekt til 11 retter. Derfor ideen om en mer eksklusiv vinmeny...
 

Palazzi

Medlem
Nu förstår jag!! Ni ville ha ett dyrare paket för att ni känner er osäkra på att själva välja enskilda viner som passar till alla rätter. Helt förståeligt....

Men kan givetvis begära en "vinprovning" av större mått, för att hitta rätt, på restauranger likt detta.....men kanske förstör det matupplevelsen :)

Oavsett; skulle gärna besöka restaurangen själv.
 
Jag var där i början av november med 7 vänner, så vi fick deras chambre separée längst in. Vi åt också avsmakningsmenyn med tillhörande viner, men jag har inget att klaga på vad gäller vinerna. Jag betvivlar att dubbelt så dyra (eller mer) viner skulle ha höjt upplevelsen med det dubbla, marginalnyttan är relativt liten på den här nivån, men absolut, har man inget bättre att elda upp sina pengar på så kan man ju säkert beställa in annat.

Bokningsproceduren är inga problem att ta sig igenom med lyckat resultat om man är lite haj på IT och vet hur man ska göra.
 
Förklara gärna för en novis som inte är haj på IT.

Platserna släpps den 1:a i månaden tre månader i förväg och borden försvinner på dryga 15-20 sekunder, så du behöver visserligen vara väldigt snabb. Men det finns genvägar som ger dig ett litet övertag.

Börja med att göra en "provbokning" en månad innan du egentligen vill boka (alltså totalt 4 månader innan den månad du egentligen vill boka i), så att du får reda på vilka uppgifter du behöver fylla i, och att du har dessa redo i din webbläsares automatiska funktion för att fylla i formulär.
Observera sedan deras hemsidas webbaddress. För bokningsfunktionen ser den ut såhär:
"http://www.osteria francescana.it/reservations/reserve.php?day=22&month=2&year=2017". Lägg märke till att du i adressen hittar "day", "month" och "year". Säg att du vill boka Lör 10 juni 2017, byt då ut dessa siffror i adressen. Dessa platser släpps alltså 1 mars, 10:00:00.

Det du då gör är att 1 mars 09:59 skriva in adressen:
"http://www.osteria francescana.it/reservations/reserve.php?day=10&month=6&year=2017", dvs. direktadressen till just det datumet, och 1-2 sekunder innan klockan slår 10:00:00 så trycker du Enter. Det är ganska mycket trafik till deras servrar vid just den här tidpunkten, så de 1-2 sekunderna gör att du får svaret från servern en eller ett par sekunder över 10. Det gör att du slipper ödsla värdefulla sekunder på att klicka dig fram på hemsidan. Väl där så är det bara att börja med att fylla i dina uppgifter, låta Chrome (eller vilken webbläsare du nu har) fylla i resten och skicka bokningen ca. 7-8 sekunder över 10:00.

Oroa dig inte för om det bara finns lunchtider, det är samma meny både till lunch och middag. Lycka till!
 

palmen

Moderator
Platserna släpps den 1:a i månaden tre månader i förväg och borden försvinner på dryga 15-20 sekunder, så du behöver visserligen vara väldigt snabb. Men det finns genvägar som ger dig ett litet övertag.

Börja med att göra en "provbokning" en månad innan du egentligen vill boka (alltså totalt 4 månader innan den månad du egentligen vill boka i), så att du får reda på vilka uppgifter du behöver fylla i, och att du har dessa redo i din webbläsares automatiska funktion för att fylla i formulär.
Observera sedan deras hemsidas webbaddress. För bokningsfunktionen ser den ut såhär:
"http://www.osteria francescana.it/reservations/reserve.php?day=22&month=2&year=2017". Lägg märke till att du i adressen hittar "day", "month" och "year". Säg att du vill boka Lör 10 juni 2017, byt då ut dessa siffror i adressen. Dessa platser släpps alltså 1 mars, 10:00:00.

Det du då gör är att 1 mars 09:59 skriva in adressen:
"http://www.osteria francescana.it/reservations/reserve.php?day=10&month=6&year=2017", dvs. direktadressen till just det datumet, och 1-2 sekunder innan klockan slår 10:00:00 så trycker du Enter. Det är ganska mycket trafik till deras servrar vid just den här tidpunkten, så de 1-2 sekunderna gör att du får svaret från servern en eller ett par sekunder över 10. Det gör att du slipper ödsla värdefulla sekunder på att klicka dig fram på hemsidan. Väl där så är det bara att börja med att fylla i dina uppgifter, låta Chrome (eller vilken webbläsare du nu har) fylla i resten och skicka bokningen ca. 7-8 sekunder över 10:00.

Oroa dig inte för om det bara finns lunchtider, det är samma meny både till lunch och middag. Lycka till!
Det här är att ta medvetet resande till en helt ny nivå :)
 
Besöktes i helgen, ger Massimo 5/5

In order to enjoy your experience at Osteria Francescana at its best, we suggest you to choose one of our tasting menus (which can be seen in attachment):

“Festina Lente” - Nine signature dishes from Osteria Francescana redefine tradition and innovation: €220 per person

“Tutto” - An overview of our contemporary research, mixed with our most iconic courses: €250 per person

Note that €5 per person cover charge and €5 per soft drinks (water and coffee/tea) price are not included to the cost shown above. Furthermore, we give the opportunity to match the menu with wine pairing, whose price will depend on the chosen menu:

“Festina Lente" wine pairing: €130 per person
“Tutto” wine pairing: €170 per person

IMG_2776.PNG
IMG_2777.PNG
IMG_2778.PNG
 

Mikael Ryberg

Ny medlem
Hej!

Är inlägget gammalt? Jag ser kommentarerna är från 2016/2017 och länken till listan "50 Best ...." är från 2018.
Oavsett trevligt inlägg.

//Micke
 
Toppen