British Airways Executive Club omstrukturering höst 2011

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Concorde, 1 Augusti 2011.

 1. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra att veta; British Airways Executive Club kommer att förändras hösten 2011. Hur det kommer ske och ifall vi kan vänta oss förbättringar eller försämringar är oklart samt ämne för vilda spekulationer på Engelsktalande BAEC forum.

  Att programmet skall struktureras om är mer eller mindre officiellt. Enligt pålitliga källor på ett event i London "we should not expect any major changes". Det kan ju innebära vad som helst.
  Klart är att med IAG (British Airways/IB/American Airlines) kommer någon form av konsolidering av programmen göras.
  Många spekulerar i att British Airways kommer implementera en ny nivå, t.ex. Bronze, som skulle motsvara Ruby i OneWorld alliansen (som Silver i Star). Både Iberia och American Airlines har en Ruby nivå idag men inte British Airways.

  Att miles tarifferna kommer gå upp är många överens om. Detta eftersom det i samband med förändringarna i våras blev enklare (läs mer generöst) att samla miles. Personligen håller jag inte med argumentet. Mer miles i omlopp innebär egentligen bara att fler kan köpa dessa stolar. Macro- ekonomerna blir tokiga på det argumentet eftersom balansen inte stämmer. Igen håller jag inte med då British Airways inte har en skyldighet eller garanterar att vi kommer kunna lösa in milesen.
   
 2. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Känns ju högst troligt att alla bolagen i IAG kommer gå åt samma håll, kanske rent av gå ihop om några år? Sedan brukar ju omstruktureringar i FFP eller service oftast betyda besparingar för företaget.

  Är British Airways förnuvarande det enda bolaget som inte har en Ruby nivå, eller finns det fler i One World? och varför har man valt att inte ha det?
   
 3. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Har inte sett diskussionerna i de engelskspråkiga forumen. Men en intressant anomali är att man både på silver och guldnivå får 100% bonus på milen, vilket är mycket generöst jämför med t ex SAS. Detta var en konsekvens av det tätare samarbete med American Airlines. Men man måste dock komma ihåg skillnaden mellan vanliga miles för friresor och tierpoints för nivåerna. Detta föranleder två reflektioner.

  1) Om man har för många "elite-medlemmar", vilket SAS har anklagats för här, har jag svårt att uttala mig om. Jag har haft silver sedan hösten 2008, guld sedan maj. Totalt har jag varit i Galleries South (tror jag) i T 5 ett 10-tal gånger och jag har aldrig upplevt den som överfull, fast jag har varit där olika veckodagar och tider på dygnet. Mitt första besök i first var en tisdag morgon i början av juli och det var ganska lugnt där, Men det är bara baserat på en observation.

  2) Sedan funderade jag även över vilka det är som sitter i first, när jag blev uppgraderad dit, vilket kan kopplas till vad man gör med milen. En tanke som slog mig är att det kanske är ganska smart att ha en första klass. Dels kan det alltid finnas någon exentriker som betalar. Dels kan det vara ett bra ställe för såna som mig m fl att bränna sina poäng tillsammans med fru/sambo eller ngn annan. Dels kanske det är smart att skicka upp businessresenärer dit med jämna mellanrum, så de fortsätter att vara trogna och betala för businessbiljetter mot att man får åka first då och då.

  Mitt motiv för att fokusera på BAEC i stället för eurobonus 2008, var att British Airways har sin WT+ produkt, som inte brukar vara några problem när reseräkningen summeras ihop... Dels hade man en schyst first där man kan bränna poängen.

  PS.Efter att ha prenumererat på de US-baserade nyhetsbrevet first class flyer i två år var en lärdom att förändringar i programmen sällan var till det bättre. I och för sig var ju de 100% för silver och guld en undantag från den regeln.
   
  Last edited: 2 Augusti 2011
 4. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Låter spännande att se vad som händer. Jag håller helt med dig Concorde. Bara för att fler personer har råd att köpa awards betyder inget för flygbolagen som fortfarande endast gör X platser lediga per flyg.

  Jag har hittils aldrig sett en förändring som var övergripande till det bättre när det gäller flygprogram.
   
  2 personer gillar detta.
 5. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som sett några mer spekulationer om vad som kan vara på gång? En fundering jag hade vad som kommer att hända med "tier points", t ex om man har ett BAEC men flyger med en annan OW partner. Idagsläget är det väl samma intjäning oavsett vem man flyger med inom OW, medan man får mera miles M med British Airways jämfört med t ex AY. Kan de andra allianserna för dåligt när det gäller intjäning av nivå-poäng.
   
 6. EricT

  EricT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Man får mycket mindre tier redan nu om man flyger med partners!
   
 7. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Var får du den informationen ifrån? Det är i princip samma på British Airways som partners. Miles däremot är mindre på partners.
   
 8. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är ingen skillnad i hur många Tier Points som man får när man flyger med partners eller med British Airways däremot är det en stor skillnad på antalet miles. Om man har Silver eller Guld med British Airways får man 100% mer miles om man flyger British Airways. Miles används för att boka bonusresor och Tier Points används för att nå status inom British Airways
   
  1 person likes this.
 9. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Oops Concorde var lite snabbare än mig där
   
  1 person likes this.
 10. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi talar sekunder :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×