British Airways eller American Airlines till Sydamerika

Diskussion i 'Oneworld' startad av Mr.A, 21 Augusti 2012.

 1. Mr.A

  Mr.A Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej, jag ska till Buenos Aires i november, hittade bra priser på expedia ca 20000 kr i Business med British Airways och lika mycket med American Airlines dock en liten längre routing med den sistnämnda via london-miami-buenos aires. Flyger inte så mycket med One World har Finnair Plus kort, vad är bäst servicemässigt och hur mycket miles får man ungefär?

  --
  Originalrubrik: British Airways eller American Airlines
  Ändrad av AHO
   
  Last edited by a moderator: 22 Augusti 2012
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är ingen OW resenär jag heller, men jag gissar mig till att du kommer att bli rekommenderad British Airways, British Airways, British Airways, British Airways, British Airways, .... (du fattar nog).

  Tror ingen föredrar American Airlines över British Airways.
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl möjligtvis jag som är käringen mot strömmen i detta fall som faktiskt inte tycker att British Airways är så otroligt mycket bättre :). MEN det skall tilläggas att som American Airlines EXP (oneworld emerald) är upplevelsen lite mindre jobbig och generellt sett är British Airways bättre än American Airlines.

  Se även mitt (kommande) svar i tråden British Airways vs American Airlines business.
   
 4. Mr.A

  Mr.A Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Förmodade British Airways, men om man är sugen på Miles London-EZE är ju trots allt en kortare sträcka än LON-MIA-EZE. Eller är jag dumsnål nu?
   
 5. karho

  karho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Väntar på att Concorde eller Senator ska skriva nåt i stil med "British Airways British Airways British Airways" eller "Välj British Airways metall alla dagar i veckan och två gånger på helgen." som jag läste som svar på liknande fråga i annan tråd...

  :)
   
  2 personer gillar detta.
 6. BA eller AA

  Är inte EZE en av dom första destinationer med nya American Airlines B777-300ER som kommer i november/ december? I så fall skulle det kanske vara ok med ett försök än om KARHO har rätt :) allmänt alltid British Airways över American Airlines.

  Jag skulle tänka mig prova denna kärra, ser rätt schysst ut och ger American Airlines "state of the art" hårdvara. Sen borde 75% av personalen lära vad en kund är, men det är en annan femma.

  Man kan även tänka sig att flyga British Airways till MIA, stanna max 23:59t sedan åka vidare med American Airlines. Då kan du jämföra själv. Går det att åka ARN-LHR, LCY-JFK-DFW-EZE på fare basis?
   
 7. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  1. 20.000 T/R till EZE i British Airways Club/business är oerhört bra pris. I julas när jag åkte ARN-LHR-EZE fick jag lägga nästan 30.000 retur per resande.
  2. American Airlines's internationella business kommer inte i närheten av British Airways Club World. Framförallt sätet men även service och käk. Snarare kan American Airlines First liknas British Airways Club World, med bättre mat hos American Airlines dock.
  3. Jag skulle signa upp på BAEC för denna resan. Som blue får du ca 24.000 avios (miles) samt 400 Tier Points (Status poäng). Det ger dig Bronze i ett svep och du behöver endast 200 till för silver.
  4. British Airways har just nu en poäng kampanj där din resa skulle ge ytterligare 40.000 avios. Dvs närmare 65.000 totalt.
  5. British Airways flyger en tre klass 777 till EZE. Jag åkte själv den kärran i julas och det är en trevlig resa då man sitter i främsta kabinen.
  6. Bra timing. Du anländer utvilad i EZE runt åtta på morgonen. Flighten är lång, nästan 14 timmar. Man startar på kvällen från LHR, middag, någon film, läsa bok, fälla ner sätet till säng. Sova ;)
   
 8. Jag har kollat upp detta pris med American Airlines och det finns:
  INE0F7Q1 American Airlines Round-Trip 15967(SEK) B

  Intressant att American Airlines har bara en "fare basis" mellan STO-EZE och det är denna. Men en killer deal om man läser detta:
  STOPOVERS UNLIMITED FREE STOPOVERS PERMITTED ON THE PRICING
  UNIT.

  TRANSFERS UNLIMITED TRANSFERS PERMITTED. - SURFACE AT FARE BREAK
  AND EMBEDDED SECTORS PERMITTED EXCEPT FOR PRICING UNITS
  WITHIN/BETWEEN US AND CANADA - INCLUDING PR/USV1 -
  SURFACE AT FARE BREAK IS NOT PERMITTED.


  Routing verkar vara NYC eller ORD:
  /VIA THE ATLANTIC/ MPM 9350
  MILEAGE SYSTEM APPLIES BETWEEN ORIGIN AND DESTINATION
  MILEAGE SYSTEM APPLIES ORIGIN TO DESTINATION
  SPECIFIED ROUTING PERMITTED AS FOLLOWS
  STO-CHI-NYC-EZE

  Jag skall kolla mer på detta senare, men åka till EZE med stopover i USA för 20,000 med avgifter är riktigt kap! Då kan även American Airlines från USA till Argentina vara ett alternativ. Jag gissar priset inte gäller för British Airways mellan LHR-EZE.
   
  1 person likes this.
 9. Homer

  Homer Medlem

 10. BA eller AA till Sydamerika

  Tack Homer, jag hade för mig Sydamerika men inte vilken destination. Kanske dags att prova American Airlines när dessa flygplan går att boka
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×