Senaste nytt

BRA drar ned kraftigt i Umeå

TasselT

Medlem
Enligt uppgift i VK (tyvärr bakom betalvägg) så har BRA bestämt sig att minska verksamheten i Umeå med 40 %. 15 anställda kommer att varslas om uppsägning och de 2 maskiner som varit stationerade i Umeå inkl tekniskt underhåll flyttas till Ängelholm.
Orsaken sägs vara dålig lönsamhet på linjen Umeå-Bromma pga för många privatresenärer vs affärsresenärer vilket gör att intäkterna per passagerare blir för lågt + naturligtvis den nya flygskatten.

Undrar hur det blir med linjen Umeå-Helsingfors ?

Källa: Flygbolag drar ned i Umeå – 15 förlorar sina jobb | Affärsliv24 (PLUS-artikel bakom betalvägg)

/ TT
 

Jönsson

Medlem
Det är tämligen stor konkurrens på Umeå-Stockholm. Inte så konstigt att någon tillslut drar sig tillbaka. Dessutom har man ju svårt att attrahera kunder som ska vidare ut i Europa,
 

chazzie

Medlem
Personlig förhoppning: En till SAS-avgång om dagen, men vi umebor kanske måste ta i lite och resa mer för att det ska hända.

Har du någon uppfattning om minskad beläggning på SAS sen Örnsköldsvik fick tillbaka linjen? Jag vet att många åkte från Umeå av olika anledningar och att passagerarantalet ökat kraftigt i Örnsköldsvik sen SAS återkomst, det bör finnas ett visst samband däremellan tycker jag.
 
Toppen